Autori | Contact

Inițiator și publisher Bogdan Stanciu. Pentru corespondență privind proiectul scrieți la e-mail redactia AT culturavietii.ro.

Lista autorilor (în ordine alfabetică):

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA: Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială. Website

ASOCIAȚIA DARUL VIEȚII: Constituită oficial în 11 februarie (ziua Sfintei Fecioare de la Lourdes!) 2003 cu menirea de a contracara înfricoşătorul fenomen al avorturilor în România. Fondatori au fost patru laici şi trei preoţi (unul ortodox şi doi greco-catolici). Filială a Human Life International. Website

ASOCIAȚIA DOWN ART THERAPY: Asociaţie fondată de părinți de copii cu Sindrom Down, pentru sprijinirea dezvoltării fizice, psihice și morale a acestora prin folosirea cu preponderență a terapiei prin artă. Website

ASOCIAȚIA PRO VITA Bucureşti: Organizație dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie. Website

ASOCIAȚIA PROVITA MEDIA are ca principiu suprem protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Asociația își propune să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie și de educația morală creștină. Publică „Dosarele Provita Media”, revistă electronică de știri și actualitate. Website

ADINA PORTARU: Avocată. Doctor în domeniul libertății religioase la Universitatea Karl Franzens (Graz). Lucrează pentru organizația juridică ADF International (Bruxelles), care apără libertatea religioasă, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, dreptul la viață începând de la concepție și până la moartea naturală.

ADRIAN MĂGDICI: Originar din comuna Horleşti (IŞ). Studii filosofice şi teologice la Facultatea Pontificală „San Bonaventura” din Roma (Italia). Studii postuniversitare la „Accademia Alfonsiana” (Roma) unde obţine masterul în Teologie Morală (2004). Preot romano-catolic (2005). Doctor în bioetică (2014), tot la „Accademia Alfonsiana”, titlul cercetării fiind „Demnitatea personală a embrionului uman în Instrucţiunea Dignitas personae”. Website.

ALINA IOANA DIDA: Medic, publicist şi traducător. A tradus „Revoluţia franceză”, de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti). Website.

ANAMARIA JITEA: A studiat la Facultatea de teologie ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad. Lucrează în campania de informare „Alege Viaţa!”. Conduce asociația „Ikon” din Arad.

ANA VRÂNCEANU: Avocată, membră a Baroului Focșani, jud. Vrancea.

ANDREI CLAUDIU HRIȘMAN: Doctor în bioetică al universității Ateneo Pontificio „Regina Apostolorum” Roma, cu teza „Îmbunătăţirea organismului uman şi omul viitorului”. Autor al mai multor lucrări de bioetică (Cultura morţii în România actuală; Bioetica şi omul viitorului). Licențiat în teologie greco-catolică la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Născut în 1985, locuiește în Bistrița.

ANDREI DÂRLĂU: Doctorand la facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia. Master „Doctrină şi cultură” (2010) şi Licenţă în teologie pastorală (2008) la Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul”, Bucureşti. Absolvent Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (engleză, spaniolă, chineză) şi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. Autor, traducător, editor, apropiat al Mănăstirii Oaşa unde petrece o parte din timp ca frate (neînchinoviat). Experienţă profesională în învăţământ, administraţie publică, programe europene.

ANDREI PIETREANUL: Jurist. Locuiește în București.

COSMIN BRÎNZĂ: Coordonator al Centrului PRAESIDIO pentru femeile însărcinate aflate în dificultate din cadrul Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Absolvent de Comunicare și Relații Publice, UAIC Iași.

BOGDAN DUCA: Teolog și politolog de orientare conservatoare și creștină. Militează pentru apariția unei Drepte europene și creștine care să poată descoperi și apăra identitatea autentică a Bătrânului Continent. Website.

CĂTĂLIN STURZA: Jurnalist (Radio România Cultural) şi editor de carte (editura „Curtea Veche”). Doctor în filologie al Universității din Bucureşti. A avut colaboratori la „Ziua”, „Observatorul cultural” şi „Hotnews”.

DARUL SUNETULUI: Asociație non-profit ce are ca scop reprezentarea intereselor persoanelor cu deficiențe de auz din România, în mod special pe cele ale copiilor hipoacuzici și ale familiilor acestora. „Darul Sunetului” are ca obiectiv printre altele și supravegherea aplicării în România a prevederilor Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Website.

DIANA ORZAN: Licenţiată în psihologie, dar cu o adevărată pasiune pentru arta traducerii, prin intermediul căreia doresc să contribui la crearea unei lumi mai bune.

DRAGOȘ BĂLINIȘTEANU: Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și al Facultății de Bioinginerie Medicală, UMF Iași. Preot; referent al Centrului de Prevenție și Informare al Departamentului Pro Vita din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

ELENA DULGHERU: Critic de film, jurnalist, poet, traducător. Doctor în cinematografie şi media cu calificativul „Magna cum laude” (2008). Autoare a volumelor: „Tarkovski. Filmul ca rugăciune”, Ed. Arca Învierii – Premiul Uniunii Cineaştilor, 2002; „De vorbă cu Marina Таrкоvskaia”, Ed. Arca Învierii, 2004; „Scara Raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”, Ed. Arca Învierii, 2011. Membru al Uniunii Cineaştilor din România. Website.

GREGOR PUPPINCK: Jurist francez, doctor în drept cu o disertație pe legea medicală și bioetică. Director al „European Centre for Law and Justice”, cu sediul la Strasbourg. Expert în mai multe comitete ale Consiliului Europei. Din 2003 până în 2009 a predat drepturile omului, dreptul internațional și dreptul constituțional la Facultatea de Drept a Universității din Haute-Alsace, Franța. Articole traduse cu permisiunea autorului de Bogdan Stanciu.

INSTITUTUL LUDWIG VON MISES – România: think-tank dedicat studierii şi promovării paradigmei praxeologice, care se împleteşte în mod firesc cu etica proprietăţii private, sugerând un aranjament social care s-ar putea numi „liberalismul coerent”. În această „ordine a proprietăţii private” maniera etatistă de a face lucrurile este înlăturată din sfera sănătăţii, educaţiei, monedei, transporturilor, comerţului şi activităţilor economice în general, dar şi din domeniul protecţiei sau al justiţiei.  Institutul urmărește elucidarea conexiunilor economiei cu alte domenii ale cunoaşterii, căutând mai ales afinităţile cu dreptul şi teologia, în tradiţia liberalismului clasic şi în cea patristică ortodoxă, toate având în comun persoana şi dialogul interpersonal. Website.

IULIA MATEI: Mamă, cetățean, traducătoare. Susținătoare a activității Pro-Vita și contribuitoare la blogul Cultura Vieții în speranța unei lumi mai bune pentru generațiile de mâine, printr-o informare corectă a generațiilor de azi.

IULIA ȘI DAN CĂLINESCU: sunt căsătoriți, au 4 copii și sunt coordonatorii proiectului „40 de zile pentru viață” în România.

JOSEPH PEARCE: Senior editor la Augustine Institute şi editor al periodicului Saint Austin Review. Autor prolific de mare renume, specialist în operele unor scriitori de inspirație creștină precum W. Shakespeare, G. K. Chesterton și J. R. R. Tolkien, a publicat numeroase lucrări dintre care cea mai recentă este Heroes of the Catholic Reformation (Eroi ai Reformei Catolice). Traduceri realizate cu acordul autorului de Robert Lazu.

LAVINIA STUPARIU: Psiholog licențiat, specializată în psihologie clinică, cu competență în psihoterapie cognitiv-comportamentală. Activitate profesională legată de consilierea femeilor și a copiilor. Orientare predominată către știință și gândirea critică. În prezent lucrează ca psiholog clinician pentru Clinica ProVita Cluj și scrie pe blogul „Sănătate psihică la feminin”.

MARIANA GORON: Medic de familie din Cluj Napoca/Bistrița. Sănătatea nu este un artefact medical; nu depinde de doctori şi medicamente, ci de stilul de viaţă. Blogul meu: marianagoron.wordpress.com

MIRCEA TĂNASE: Studii în științe politice și management. Expertiză în consultanță de afaceri, comunicare și implementarea de proiecte europene. Interes în înțelegerea interdisciplinară a metodelor de control social din perspectiva teologiei ortodoxe și a paradigmelor ideologice.

MIHAI SÂRBU: Navigator, originar din Arad, devenit prin voia sorții constănțean sadea. Blog personal.

MICHAEL MATT: Tată a șapte copii, Michael Matt este editorul unuia din cele mai vechi ziare catolice din Statele Unite ale Americii, The Remnant, întemeiat în anul 1967 de tatăl său, Walter Matt. Traduceri realizate cu acordul autorului de Robert Lazu.

NINEL GANEA: Membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, a studiat filozofia la Universitatea Bucureşti şi ştiintele politice la SNSPA. Scrie în ultimii ani pentru portalul karamazov.ro.

ORGANIZAȚIA AGAPE: Dezideratul Agape este ca societatea contemporană, să se reîntoarcă la valorile morale şi creştine ale familiei, care timp de secole s-au demonstrat a fi funcţionale şi eficiente. Mesajul pe care dorim să-l promovăm este: „Preţuiţi familia!” Website.

OVIDIU VLAD: Student al Facultății de Sociologie. Domenii de interes academic – sociologie generală, sociologia religiilor, psihologie socială, științe politice.

PAUL ELMANN: Avocat. Doctor în relații internaționale și științe politice. Master în drept comercial internațional.

PETRE COSTEA: civil rights attorney practicing in Houston, Texas. He also holds a PhD in diplomacy from the Fletcher School of Law and Diplomacy in Boston, Massachusetts. Writes in English.

REMUS TANASĂ: Botoşănean. Doctor în istorie al Universității Al. I. Cuza (Iași). Licență în Științe Politice la Universitatea din Perugia (2008-2013). Carte preferată: „Jurnalul fericirii”- N. Steinhardt. Film preferat: „The last samurai”. Hobby: şah.

ROBERT LAZU: Scriitor și doctor în filosofie. Teolog romano-catolic. Profil academic.

SORIN BERCHEZ: licențiat în drept și limbi străine. Specializat în lingvistica romanică. Traducător, profesor, iubitor de oameni și temător de Dumnezeu.

STEPHEN BASKERVILLE: Autor american specializat în științe politice și considerat o autoritate în materie de divorț, custodia copilului și dreptul familiei. Este profesor asociat la Colegiul Patrick Henry (Virginia, SUA). Traduceri realizate cu acordul autorului de Bogdan Stanciu.

SEBASTIAN MOLDOVAN: Licenţiat în fizică şi teologie, doctor în teologie, conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, unde predă cursuri de Teologie Morală Ortodoxă, Teologie socială şi Bioetică creştină. Membru al Consiliului Director al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-vita din România.

WILLIAM GAIRDNER: (n. 1940) este filolog, gânditor și autor conservator canadian. Doctor în literatură engleză al Universității Stanford (SUA). Fost profesor-asistent la Universitățile Stanford și York, în anii ’70. Autor al unor volume precum The War Against the Family: A Parent Speaks Out (Toronto: Stoddart, 1993), After Liberalism (Toronto: Stoddart, 1998), sau The Trouble With Democracy (Toronto: Stoddart, 2001). Fondator și fost președinte al Civitas, organizație canadiană care reunește circa 300 de personalități proeminente din domeniul academic, jurnaliști, scriitor și activiști civici. Civitas promovează o mai justă înțelegere a problemelor libertății și ordinii sociale în civilizația modernă. În tinerețe a fost sportiv de performanță și a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice din 1964. Articole traduse cu permisiunea autorului de Gabi Voiculescu.

INVITAȚI – GUEST POST: găzduiește articole și analize ale unor invitați.

AUTORII NOȘTRI

Avatar
0 ARTICOLE0 COMENTARII
Ana Vrânceanu
16 ARTICOLE0 COMENTARII
Andrei Claudiu Hrișman
36 ARTICOLE0 COMENTARII
Andrei Dîrlău
6 ARTICOLE0 COMENTARII
Andrei Pietreanul
5 ARTICOLE0 COMENTARII
Cătălin Sturza
54 ARTICOLE0 COMENTARII
Diana Orzan
2 ARTICOLE0 COMENTARII
Gregor Puppinck
27 ARTICOLE0 COMENTARII
Guest Post
177 ARTICOLE0 COMENTARII
Iulia Matei
99 ARTICOLE28 COMENTARII
Mircea Tănase
7 ARTICOLE0 COMENTARII
Ninel Ganea
24 ARTICOLE0 COMENTARII
Ovidiu Vlad
4 ARTICOLE0 COMENTARII
Paul Elmann
2 ARTICOLE0 COMENTARII
Perdeaua de Fum
112 ARTICOLE23 COMENTARII
Provita Media
283 ARTICOLE20 COMENTARII
Re(d)acționarul
465 ARTICOLE0 COMENTARII
Sebastian Moldovan
15 ARTICOLE0 COMENTARII
Avatar
2 ARTICOLE0 COMENTARII