back to top

Canada: Ontario promulgă o lege care permite guvernului să ia copiii părinților care se opun „tranziției de gen”

Premierul Canadei, Justin Trudeau, participă împreună cu soția sa, Sophie Grégoire Trudeau (stânga) la Parada Vancouver Pride din Vancouver, British Columbia, pe 31 iulie 2016. Foto: Reuters/Ben Nelms
Premierul Canadei, Justin Trudeau, participă împreună cu soția sa, Sophie Grégoire Trudeau (stânga) la Parada Vancouver Pride din Vancouver, British Columbia, pe 31 iulie 2016. Foto: Reuters/Ben Nelms

Provincia canadiană Ontario a promulgat un act legislativ prin care guvernul poate decade din drepturi acele13 familii care refuză să accepte „identitatea de gen” sau „exprimarea sexualității” „alese” de copii – scrie Christian Post.

Așa-zisa „Lege pentru sprijinirea copiilor, a tinerilor și a familiilor” din 2017, sau „Proiectul 89”, a fost aprobată cu un vot de 63 contra 23, potrivit The Christian Times.

Conform acestei legi, cei care oferă servicii de plasament temporar, adopție și protecție a copilului, precum și judecătorii trebuie să aibă în vedere și să îi respecte copilului

„rasa, descendența, locul de proveniență, culoarea, originea etnică, cetățenia, diversitatea familială, dizabilitatea, confesiunea, sexul, orientarea sexuală, identitatea de gen și exprimarea sexuală”.

„Aș considera că este un abuz când un copil se consideră într-un fel, iar cel în grija căruia se află copilul spune nu, trebuie să faci altfel”,

spune Ministrul serviciilor privind copilul și familia, Michael Coteau, care a prezentat proiectul de lege.

„Dacă e abuz, și dacă se încadrează în definiția abuzului, un copil poate fi scos din acel mediu și plasat sub protecție acolo unde abuzul nu mai are loc,”

Proiectul înlocuiește Legea privind serviciile destinate copilului și familiei, sau Proiectul 28, care se ocupă de protecția copilului, servicii de plasament temporar și adopție.

Proiectul 28 stipula că părintele unui copil aflat în plasament temporar își rezervă dreptul „de a ghida creșterea și educația religioasă a copilului”.

Totuși, noua lege îl modifică astfel:

„de a ghida educația și creșterea copilului sau tânărului, în conformitate cu confesiunea, identitatea comunitară și identitatea culturală a copilului sau a tânărului.”

„Am intrat într-o eră a puterii totalitare a statului fără precedent în istoria Canadei”

Irwin Elman, procurorul provinciei Ontario pentru copii și tineret, a declarat:

„Consider că această nouă lege, prin principiile sale, reprezintă o schimbare de paradigmă pentru provincie, în ceea ce privește angajamentul acesteia față de participarea copiilor și tinerilor la fiecare decizie care îi afectează, crearea unui sistem de servicii pentru care copilul să fie în prim-plan, și angajamentul față de anti-rasism și drepturile copiilor. ”

Jack Fonseca, responsabil senior pentru strategii politice în Coaliția Campaign Life, nu este de acord, și a fost citat spunând că:

„Odată cu promulgarea Proiectului 89, am intrat într-o eră a puterii totalitare a statului fără precedent în istoria Canadei. Nu vă amăgiți, Proiectul 89 reprezintă o amenințare gravă la adresa creștinilor și a tuturor oamenilor de bună credință care au copii, sau care speră să își mărească familiile prin adopție.”

În aprilie, un cuplu creștin a intentat proces împotriva Hamilton Children’s Aid Society pentru că mutase din locuința lor doi copii luați în plasament pe motiv că asistenții maternali au refuzat să mintă fetele și să le spună că „iepurașul de Paște” există.

„Politica noastră nu include minciuna”, a declarat atunci Derek Baars, unul din asistenții maternali, subliniind că un angajat de la serviciile pentru protecția copilului insista ca el și soția lui, Frances Baars, să le spună celor două fete pe care le aveau în plasament, în vârstă de 3 și 4 ani, că iepurașul de Paște există. „Am explicat agenției că nu suntem gata să mințim copiii. Dacă ele ne-ar fi cerut, nu le-am fi mințit, dar nu am fi făcut-o din proprie initiativă.”

S-a anulat eligibilitatea familiei Baars, membri ai Bisericii Presbiteriene Reformate din America de Nord, iar copiii le-au fost luați din grijă. Angajatul CAS care a insistat ca familia Baars să îi învețe pe copii că iepurașul de Paște este real le-a spus că iepurașul de Paște este un element important al culturii canadiene.

Alianța Familiilor din România
Alianța Familiilor din Româniahttp://www.alianta-familiilor.ro
Organizaţie de advocacy, în sensul afirmării şi apărării tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială.

Cele mai citite postări