back to top

Susțineți PETIȚIA către Consiliul Europei pentru oprirea INFANTICIDULUI NEONATAL!

UPDATE 1 martie 2015: 184.000 semnatari

În fiecare an, în Europa se nasc copii vii în urma unor avorturi efectuate după 20 de săptămâni de sarcină. Soarta acestora este crudă: adesea sunt lăsați să moară și agonizează uneori ore întregi. Un caz din România, ajuns în presă din cauza unor circumstanțe speciale, v-a fost relatat acum câțiva ani, dar vă asigurăm că ele sunt multe mai numeroase.

Pe 19 noiembrie, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, sesizat asupra acestei stări de fapt, a considerat că practica infanticidului nu este de competența sa și a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții unor ONG-uri pe acest subiect. Aceasta după ce, în iulie, Comitetul de Miniștri al aceluiași Consiliu al Europei (a nu se confunda cu Consiliul European sau Parlamentul European) nu reușise nici el să decidă nimic asupra subiectului. E rândul tău acum: solicită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să condamne această practică inumană. Ai această putere!

(mai jos traducerea petiției, care poate fi semnată AICI http://citizengo.org/en/13831-condemn-neonatal-infanticide ; vă rugăm citiți în josul paginii Motivația acțiunii).

petitie-citizengo-apce

Petiție către CONSILIUL EUROPEI

În atenția Președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a membrilor Biroului

În fiecare an, mulți copii se nasc vii după avorturi în sarcini avansate. În cele mai multe cazuri, acești copii sunt lăsați să moară fără îngrijire și sfârșesc în chinuri, uneori după câteva ore, sau sunt uciși direct prin injecție letală sau sufocare, apoi sunt aruncați împreună cu deșeurile organice.

Ca urmare a refuzului Comisarului pentru Drepturile Omului și a inabilității Comitetului de Miniștri de a afirma că toți nou-născuții au dreptul la viață și îngrijirea sănătății, vă solicităm să includeți acest subiect în agenda Adunării, în conformitate cu Articolul 65 al Regulilor de Procedură ale Adunării.

Vă solicităm să investigați practica infanticidului neonatal și să o condamnați ferm.

În special vă rugăm să reamintiți că toate ființele umane născute vii au același drept la viață, integritate fizică și îngrijirea sănătății fără discriminare bazată pe circumstanțele nașterii, în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului și cu Convenția privind Drepturile Copilului.

Consiliul Europei nu poate abandona datoria sa de a garanta drepturile fundamentale ale tuturor ființelor umane.

Un copil născut prematur este o ființă umană și merită să fie protejat!

Cu sinceritate,
[Numele]

SEMNAȚI AICI http://citizengo.org/en/13831-condemn-neonatal-infanticide

MOTIVAȚIE

Pe 1 noiembrie, 4 ONG-uri internaționale (International Catholic Child Bureau, World Union of Catholic Women’s Organisations, Federation of Catholic Family Associations in Europe și European Centre for Law and Justice) au solicitat o întrevedere cu dl. Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, pentru a-i prezenta un document în care se expune soarta copiilor născuți vii după avort: „Call against the torture and infanticide of babies surviving abortion to the HR Commissioner” (Apel către Comisarul DO împotriva torturii și infanticidului copiilor care supraviețuiesc avortului)

Faptele sunt atestate de date oficiale și mărturii ale personalului medical. Un studiu publicat în British Journal of Obstetrics and Gynaecology a concluzionat că, la 23 de săptămâni de sarcină, 10% dintre copii supraviețuiesc avortului.

A-i lăsa pe aceștia să moară sau a-i ucide pentru că „nu sunt doriți” este inuman. În loc de asta, ei sunt îndreptățiți, după toate standardele și legile, să primească ajutor la fel ca oricare dintre noi. Reamintim că Convenția Internațională privind Drepturile Copilului, care aniverseză 25 de ani de la semnare, arată: „dată fiind lipsa sa de maturitate fizică și intelectuală, copilul are nevoie de protecție și îngrijire speciale, inclusiv de o protecție juridică adecvată, atât înainte cât și după nașterea sa”.

Cu toate acestea, dl. Comisar a refuzat să primească delegația ONG-urilor, pretinzând că mandatul său „nu acoperă aceste probleme/întrebări”. Totuși, pe 15 ianuarie 2014, dl. Muižnieks avusese o luare de poziție publică foarte bună, contra avortului selectiv pe criteriu de sex, cerând incriminarea penală a acestuia.

În iulie, în urma unei întrebări scrise trimisă de un parlamentar, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, care reunește guvernele celor 47 de state membre, nu reușise să ajungă la un acord cu privire la măsurile de luat „pentru a garanta că fetușii care supraviețuiesc avortului nu sunt privați de tratamentul medical la care au dreptul ca persoane umane în viață, conform cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului”. Unele guverne, de teamă să nu fie luate la întrebări despre avortul târziu și abuzurile comise prin acesta, au refuzat să recunoască public că acești nou-născuți există sau că ei au drepturi.

Refuzul Comisarului și incapacitatea Comitetului de Miniștri de a afirma că toți nou-născuții au dreptul la viață și asistență medicală este șocant; demonstrează un consimțământ tacit la infanticid și tratamente inumane.

Pentru a compensa și „repara” atitudinea Comitetului de Miniștri, Centrul European pentru Lege și Justiție (ECLJ), organizație non-guvernamentală cu sediul la Strasbourg, va aduce în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei acest subiect, în conformitate cu procedurile oficiale ale petiționării (regula nr. 56 de Procedură a Adunării).

Pentru a da greutate acestui demers, ECLJ invită pe toată lumea să se asocieze petiției, prin semnare. Denunțați și puneți capăt acestei practici inumane!

SEMNAȚI AICI http://citizengo.org/en/13831-condemn-neonatal-infanticide

PRO VITA București
PRO VITA Bucureștihttp://www.asociatiaprovita.ro
Asociația PRO VITA Bucureşti este dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Cele mai recente

Cele mai citite