„Căsătoria” între persoane de același sex poate fi un subiect emoțional; totuși, atunci când separăm emoțiile de fapte, devine clar că statul are motive serioase să susțină DOAR căsătoria bărbat-femeie.
Rolul autorității, indiferent de forma de guvernare sau orientarea politică, este în primul rând acela de a asigura, printr-o bună legislaţie, protecție comportamentelor care aduc beneficii publice şi totodată de a le limita pe cele dăunătoare.
Din perspectiva autorității legiuitoare, uniunea maritală bărbat-femeie trebuie protejată în mod special și expres ca acea formă de relație care aduce beneficii majore pentru societate. Istoric, avantajele căsătoriei sunt verificate și se regăsesc în funcțiile sociologice ale familiei pe care aceasta se întemeiază: procreativă, socială, economică.
Nicio altă uniune sau relație, indiferent pe ce s-ar fonda, nu poate asigura toate aceste funcții și ca atare nu poate pretinde protecție egală.
SUMAR
- Căsătoria naturală este temelia societății civilizate
- Comportamentul homosexual este inerent distructiv
- Legea este un educator valoros: ea încurajează sau descurajează comportamente
- Legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex ar încuraja și normaliza comportamentul homosexual, afectând căsătoria autentică, copiii, adulții și homosexualii înșiși
- Legea trebuie să promoveze comportamentele benefice și să interzică, sau cel puțin să nu aprobe, comportamentele distructive
- Așadar, legea trebuie să promoveze căsătoria autentică, naturală, și nu „căsătoria” între persoane de același sex sau „uniunile/parteneriatele civile”
REZUMAT
1. Căsătoria naturală este „sistemul imunitar” al civilizației. Când căsătoria este puternică, societatea este puternică; atunci când căsătoria slăbește, indivizii și comunitățile suferă.
2. Susținerea legală a „căsătoriei” unisex ar distruge instituția căsătoriei, cu efecte negative asupra copiilor, ratei infracționalității, costurilor sistemelor de asigurări sociale și de sănătate și libertății religioase.
3. Activiștii pro-„căsătoria” între persoane de același sex doresc redefinirea căsătoriei ca o simplă relație între două persoane, dar căsătoria este de fapt mult mai mult de atât.
- Căsătoria este o instituție socială cu reguli stabilite de secole, bazată pe natura umană și care furnizează însuși fundamentul civilizației – familia dătătoare de viață. Deci, căsătoria este strâns legată de copii și, deci, de perpetuarea civilizației.
- Doar căsătoria naturală este compatibilă cu procrearea și poate furniza în mod consistent un mediu stabil, optim, pentru creșterea și educarea copiilor. În acest sens, familia întemeiată pe căsătoria bărbat-femeie este cea mai eficientă și simplă „formă de guvernare”.
- Statistic, copiii și adulții din interiorul familiei nucleare fondate pe căsătoria naturală au o stare fizică, mentală, emoțională și financiară mult maim bună decât cei din afara familiei.
- Cei aflați în afara căsătoriei naturale costă societatea sume mari de bani pentru asistență socială și combaterea infracționalității.
4. Legea are un rol educativ în societate. Ea încurajează sau descurajează un comportament, întrucât în opinia publică se înțelege că ceea ce legea permite, este pozitiv iar ceea ce legea interzice, este negativ.
5. Având în vedere acest rol educativ al legii, susținerea de către stat a „căsătoriei” între persoane de același sex sau a „uniunilor civile” așează sub semnul normalității comportamentul homosexual. Această susținere venită din partea autorităților ar schimba în mod fundamental instituția căsătoriei, în detrimentul nostru, prin:
- Punerea semnului egal între căsătoria naturală și „căsătoria” unisex, așadar comunicând cetățenilor ideea dezastruoasă că mariajul nu este cu nimic mai mult decât alte tipuri de relație și că nu este nicidecum o cerință esențială pentru binele copiilor.
- „Deconectarea” căsătoriei de procreare și transformarea ei într-o simplă relație între două persoane. Aceasta va duce la amplificarea concubinajului și deci la costuri sociale dureroase.
- Încurajarea încă și mai mult a comportamentului homosexual, care este distructiv din punct de vedere medical pentru cei implicați și împovărător financiar pentru public în general, care va trebui să susțină costuri mărite cu asigurările și taxele.
- Furnizarea de temeiuri legale pentru restrângerea libertății religioase și de exprimare.
6. Multe din aceste efecte se văd deja în țările în care a fost legalizată „căsătoria” între persoane de același sex: numărul căsătoriilor a scăzut, rata copiilor care se trăiesc în familii monoparentale a crescut.
7. Cei mai mulți homosexuali nu sunt interesați de căsătorie. Circa 96% dintre homosexualii trăitori în țările unde se pot căsători, nu o fac niciodată. Dorința activiștilor homosexuali este doar aceea de a forța recunoașterea de către stat a acestor „căsătorii” pentru a produce modificări de substanță în percepția societății față de homosexualitate ca „normalitate”.
8. Unii activiști homosexuali admit deschis că doresc să distrugă familia în acest fel.
9. Toate argumentele comune aduse de susținătorii „căsătoriei” între persoane de același sex sunt înșelătoare și iluzorii.
Puteți descărca studiul Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex – și pentru susținerea căsătoriei naturale în format pdf