Interviu oferit de Luca Volonte, liderul grupului PPE din Consiliul Europei, la Chişinău

1184

Liderului grupului parlamentar din Consiliul Europei al Partidului Popular European, Luca Volonte, a vizitat recent Republica Moldova, la invitaţia deputatului PLDM Valeriu Ghileţchi, dar şi pentru o întrevedere neformală cu mai multe ONG-uri din Moldova, precum Pro-Familia.

Conducătorul celui mai important grup politic din CE a îndemnat liderii de la Chişinău să pună preţul cuvenit pe apărarea şi promovarea valorilor familiei.

“Uniunea Europeană nu poate obliga nici un stat-membru să legalizeze homosexualitatea sau avortul. [Acest lucru] Ţine strict de competenţa statelor. Iar pentru Moldova este important să ajungă în UE cu valorile proprii, valorile sale creştine şi puternice”, a declarat Volonte pentru Actualitate.md.

“În opinia mea este important ca liderii politici din Moldova să apere şi să promoveze demnitatea umană, familia, valoarea vieţii umane. Aceste valori nu sunt antice, ci actuale şi contemporane, menite să îmbunătăţească viaţa socială şi să îmbogăţească naţiunea. În acelaşi timp este necesar ca şi ONG-urile să abordeze corect aceste valori: nu este suficient doar să te lupţi împotriva căsătoriilor homosexuale sau avorturilor, da acest lucru este bun, dar mai important este să promovezi valorile vieţii, familiei, valorile solidarităţii şi bunei înţelegeri între diferite generaţii.” a spus Luca Volonte.

Puteţi viziona interviul oferit de dl. Volonte portalului Actualitate.md.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here