Autorităţile ruandeze vor oferi bărbaţilor din această ţară sterilizarea

1263

Guvernul Ruandei şi-a exprimat intenţia de a controla rata natalităţii în ţară prin atragerea de bărbaţilor la sterilizare voluntară, relatează BBC. Şapte sute de mii de bărbaţi ruandezi sau o şeptime din populaţia masculină a ţării va deveni infertilă în următorii trei ani, dacă acest plan va fi pus în aplicare.

Guvernul susţine că acest program de „planificare a familiei”, care va invita, de asemenea, bărbaţii să se supună circumciziei, este voluntar. „Am inclus circumcizia în program, pentru că acest lucru ne permite să ajungem la sistemul de reproducere al bărbaţilor şi, în acest proces, sa putem consilia barbatii cu privire la folosirea prezervativului şi vasectomie”, a declarat ministrul sănătăţii dr. Richard Sezibera pentru New Times.

O femeie din Ruanda naşte în medie cinci copii, număr considerat prea mare de către „experţii” din domeniul controlului internaţional al populaţiei. Potrivit acestora, încetinirea creşterii populaţiei din Ruanda „va contribui la îmbunătăţirea calităţii şi a standardelor de viaţă în această mică ţară africană”.

Preşedintele Institutului pentru Cercetarea Populaţiei (Population Research Institute) Steven Mosher a declarat că acest program, propus populaţiei ruandeze de către Fondul HIV/SIDA al ONU, este condus de două organizaţii americane, finanţate de către USAID, anume, Intrahealth şi Family Health International. Mosher a mai subliniat rolul înşelător pe care l-au avut „campaniile de circumcizie” anterioare, ca mijloace pentru prevenirea HIV/SIDA. În anul 2008, oficialităţile medicale au declarat că asemenea practici se vor face în primul rând „pe nou-născuţi şi pe tinerii din universităţi, armată şi poliţie”. BBC a relatat că în timp ce mulţi ruandezi resping ideea sterilizării, mulţi oameni din rândul forţelor armate vor privi această invitaţie ca pe un „ordin”, chiar dacă ea va fi „nominal voluntară”.

„Acest lucru duce la impunere”, a spus Mosher. „În primul rând, spunând că circumcizia „protejează împotriva SIDA” este un confuzie a semanticii, căci circumcizia nu protejează de nimic. În al doilea rând, ea va fi privită ca un ordin, indiferent că nu este. Bărbaţii vor fi circumcişi şi sterilizaţi, deoarece ei se vor simţi sub ameninţarea măsurilor punitive, dacă nu vor face acest lucru”.

Aceste programe nu sunt derulate doar de guvernul ruandez, ci reprezintă un efort concertat al guvernului SUA, cât şi a organizaţiilor internaţionale de sănătate. Interhealth, de exemplu, anunţă cu mândrie că a făcut sondaje de opinie a bărbaţilor care au fost deja sterilizaţi şi se vor folosi de „lecţiile învăţate pentru recomandările de informare privind creşterea serviciilor de sterilizare, aşa cum cere Grupul de specialişti privind Sănătatea maternă şi a copilului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din această ţară”. Family Health International, pe de altă parte, susţine Ministerul Sănătăţii din Ruanda în scopul de „a creşte accesul la serviciile de vasectomie de calitate din Ruanda, instruind medicii locali”.

„Guvernul din Ruanda cere că pretinde că doreşte ca bărbaţii „să meargă de bună voie” la sterilizare”, susţine Mosher. „Dar, pe de altă pare, şi-a impus o cotă înaltă – de 700.000 de bărbaţi – pe care trebuie să o atingă. Din experienţa noastră pe această problemă, întotdeauna, dar întotdeauna, o campanie de sterilizare are o ţintă precisă şi un perioadă de timp bine stabilită şi, inevitabil, implică coerciţie, extinderi abuzive, în mod sigur, aşa cum ziua urmează după noapte”.

Mosher a mai declarat că aceste organizaţii sunt finanţate de către USAID, care primeşte bani de la bugetul SUA, deci, de la contribuabilii americani. Potrivit legilor americane, este ilegal să se folosească banii contribuabililor pentru avorturi forţate şi sterilizare.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Mosher a declarat că instituţia pe care o conduce, Institutul pentru Cercetarea Populaţiei, va face „tot ce-i stă în putere” pentru a expune şi a opri utilizarea banilor contribuabililor SUA pentru această campanie şi a cerut autorităţilor ruandeze să pună capăt acestei campanii „periculoase”, înainte ca ea să înceapă.

„Consecinţele neprevăzute asupra familiei şi economiei ruandeze vor fi de anvergură, iar unei populaţii deja traumatizate, care merită toate şansele de a vindeca, i se impune o suferinţă prea mare”, a mai adăugat Mosher. (LifeSiteNews.com, 11 februarie 2011)

Sursa: Provita.ro


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here