Dezbatere: Suprafiresc, firesc şi nefiresc în naşterea umană – fertilizarea în vitro şi mama-surogat

1547

Asociatia Epymedica organizeaza, pe 14 aprilie, dezbaterea „Suprafiresc, firesc si nefiresc in nasterea umana”. Prima manfestare de acest fel la nivel national vizeaza politicile de reproducere umana asistata fertilizarea in vitro si mama-surogat.

Evenimentul este gazduit de Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” Iasi, joi, 14 aprilie, incepand cu ora 17:30 in Amfiteatrul „Lorica Gavrilita”. Sunt supuse dezbaterii problemele ce se ivesc din impactul medical, moral, social si juridic al metodelor de reproducere umana asistata. La discutii participa medici, teologi, bioeticieni, psihologi, jurnalisti, politicieni si studenti de la medicina. Printre invitati se numara prof. dr. Carmen Elena Cotrutz, pr. Dragos Bahrim, conf. dr. Cristina Gavrilovici, psiholog Mirela Paval, jurnalist Oana Olariu si consultantul parlamentar Daniel Mazilu. Moderatorul dezbaterii este dr. Richard Constantinescu, director de comunicare al Asociatiei Epymedica.

Clonarea, fertilizarea in vitro si mama-surogat sunt activitati medicale care s-au dezvoltat in lumea stiintifica, unele tehnici fiind propuse pentru a fi introduse in sistemul medical romanesc. Activitatile asociatiei au scopul de a informa publicul cu privire la diversele riscuri ce pot aparea in domeniul medical dar si la consecintele din plan social.

Radio Iasi este partener media al dezbaterii organizate de Asociatia Epymedica.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here