Declaraţie politică a deputatului Marius C. Dugulescu: DREPTUL LA VIAŢĂ ESTE PRIMORDIAL! MARŞUL PENTRU VIAŢĂ – O PROCLAMARE A DEMNITĂŢII FIINŢEI UMANE

1614

La recenta manifestare „Marşul pentru Viaţă” au participat şi cinci parlamentari în funcţie: la Timişoara, dl. sen. Gh. David (PDL), dl. dep. Marius Dugulescu (PDL), în foto – ambii prezenţi personal, dl. dep. Dorel Covaci (PSD) şi dl. dep. Niculae Mircovici (Minorităţi) – prin delegat; la Bucureşti a fost prezent personal dl. sen. Titus Corlăţean.

Organizatorii doresc să mulţumească pe această cale celor cinci pentru participare şi pentru susţinerea fără echivoc pe care o acordă, prin această mărturie personală, protejării vieţii şi familiei în România. Din câte cunoaştem, este prima dată după 1989 când membri aleşi ai Parlamentului se exprimă în acest fel şi ne simţim încurajaţi în speranţele noastre şi în efortul nostru colectiv de instaurare a unei culturi a vieţii şi dreptăţii pentru toate fiinţele umane.

Un alt lucru demn de precizat este că, prin intermediul Grupului de Rugăciune din Parlamentul României, toţi parlamentarii în funcţie au primit o informare oficială privind această acţiune.

Dl. Marius Cristinel Dugulescu (detalii despre activitatea sa aici şi aici) a realizat special pentru această ocazie următoarea Declaraţie politică, adresată plenului Camerei Deputaţilor (aici găsiţi declaraţia pe website-ul Camerei).

DREPTUL LA VIAŢĂ ESTE PRIMORDIAL!
MARŞUL PENTRU VIAŢĂ – O PROCLAMARE A DEMNITĂŢII FIINŢEI UMANE

Doamnă preşedinte a Camerei Deputaţilor,

Stimaţi colegi parlamentari,

Proclam cu perseverenţă şi cu demnitate primordialitatea dreptului la viaţă, recunoscut fiinţei umane încă din momentul concepţiei până la sfârşitul său natural.

În deplină conformitate cu Declaraţiile Drepturilor Omului semnate şi ratificate de România, dar şi în acord cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, dreptul la viaţă este „dreptul suprem al fiinţei umane, valoarea supremă pe scara drepturilor omului în plan internaţional.”

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Dacă admitem autoritatea incontestabilă a art. 1 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, conform căruia „Toate fiinţele umane sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă”, trebuie să recunoaştem că fiinţele înzestrate cu raţiune şi conştiinţă sunt persoane care au dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei. Aşadar, după cum embrionul uman nu poate fi considerat un lucru, ci o „persoană prin destinaţie”, „o persoană potenţială”, (aşa cum subliniază profesorul Jean Francois Renucci, reputat specialist în problematica drepturilor omului la nivel european), dreptul natural la viaţă al copiilor nenăscuţi este inviolabil.

Aceste adevăruri fundamentale pentru un stat de drept au fost proclamate în data de 26 martie a.c., printr-un eveniment organizat de represocietatea civilă în trei oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara şi Satu Mare.

„Marşul pentru viaţă” a adunat la Timişoara peste 1000 de oameni care au ales să susţină în mod public faptul că dreptul la viaţă privată şi la autonomie personală nu poate fi în dezacord cu dreptul natural la viaţă şi dreptul la demnitate, iar aceste drepturi fundamentale trebuie garantate şi în mod efectiv protejate.

„Marşul pentru viaţă” de la Timişoara a reprezentat o mărturie fără echivoc a aderării la valorile vieţii, ale familiei şi moralei creştine, care susţin pilonii civilizaţiei unei naţiuni, dar şi un semnal de alarmă faţă de „cultura morţii” care luptă împotriva principiilor pro vita, dacă recunoaştem statisticile negre care ne spun că între anii 1958 şi 2008, peste 21 de milioane de copii au pierit ca victime ale avortului.

Doamnelor şi domnilor deputaţi, pentru a promova în mod efectiv o cultură şi o educaţie pro vita, cadrul legislativ în materia protecţiei drepturilor şi intereselor legitime ale femeilor însărcinate, în direcţia consilierii active instituţionalizate, a prevenirii avorturilor şi a protecţiei efective a nou-născuţilor, trebuie reconfigurat şi temeinic consolidat. Consilierea femeilor însărcinate, protecţia socială specială a mamelor singure, a persoanelor cu dizabilităţi, a pacienţilor aflaţi în faza terminală unor boli grave, trebuie să reprezinte liniile de acţiune ale unui program coerent de protecţie socială în România de astăzi.

Dincolo de orice interpretare, dreptul la viaţă este primordial pentru că darul Vieţii, primit din partea Creatorului, are valoare supremă!

Vă mulţumesc,

Marius C. Dugulescu
Deputat PDL


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


3 COMENTARII

 1. Omul a fost creat de Dumnezeu ca o persoana libera si responsabila. Notiunea de libertate nu are sens si continut daca nu exista posibilitatea alegerii. Prin urmare Dumnezeu a dat omului posibilitatea sa aleaga în a asculta de El si a stapâni pamântul sub autoritatea lui Dumnezeu, sau sa iasa din aceasta ascultare si de sub aceasta autoritate. Omul a ales varianta neascultarii de Dumnezeu si sa-si fie propriul dumnezeu. Aceasta a adus ruina.
  Pentru a face viata posibila si frumoasa Dumnezeu a dat pe Domnul Vietii pe ISUS CRISTOS fiul Lui pentru, a restaura omul cazut in pacat in neascultare fata de Creatorul sau.
  Avortul inseamna a ne ucide propiul copil, este un pacat mare, doar Domnul Isus ne mai poate ierta de vina sangelui varsat.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Florin Bolosin -membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Deva

 2. Viata copiiilor nostrii trebuie aparata, trebuie protejata, trebuie pazita cu sfintenie, orie Avort inseamna crima impotriva umanitatii, orice avort inseamna blasfemie la adresa lui Dumnezeu, o lupta demonica impotriva lui Dumnezeu, si cu darul Vietii pe care El ni-l da. Avortu este un act de violenta impotriva copiiilor nostrii. Avortul este uciderea copilului tau, el are dreptul ca si tine, la Viata si la Dragoste. Asuma-ti responsabilitatea. Apara Viata copiluli tau si roagate Domnului, pentru mantuirea lui.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Deva.

 3. Avortul – Dreptul omului de a ucide ?
  Avortul este crima si cei care cred ca au scapat de legea pamanteasca trebuie sa stie ca nu o sa scape de pedeapsa Domnului.Nimeni nu trebuie sa aibe aceasta povara a varsarii de sange nevinovat, a uciderii.PS.94.20.Personal lupt cu ajutorul Domnului impotriva avortului.Dumnezeu ma binecuvantat cu o sotie credincioasa si cu trei copii minunati ,doi dintre ei fiind adoptati cu drepturi depline.Nu le cunosc parintii pentru ca i-au parasit,dar Il cunosc pe cel ce da o familie celor parasiti ps.68.6.Sunem o familie fericita pentru ca Domnul Isus este Domnul nostru.Dumnezeu sa va binecuvinteze
  Florin Bolosin-membru in Biserica Baptista Sfanta Treime-Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here