O adolescentă britanică a murit din cauza unor complicaţii date de un contraceptiv oral

2336

Contraceptivul oral Dianette a făcut o nouă victimă la sfârşitul lunii martie, când Charlotte Porter, o adolescentă britanică de 17 ani din Kent, a murit din cauza unui cheag de sânge cauzat, se pare, de acest medicament.

Tinerei i s-a prescris Dianette ca tratament împotriva acneei, o utilizare comună pentru pastila promovată de asemenea ca metodă de contracepţie comodă şi eficientă.

Medicamentul suprimă ovulaţia şi totodată modifică endometrul (mucoasa uterină) pentru a preveni implantarea ovulului fertilizat, dacă totuşi fertilizarea se produce. Acesta din urmă este aşadar un efect avortiv, în general trecut sub tăcere pentru a nu cauza probleme etice utilizatorilor – o metodă de manipulare des utilizată în industria farmaceutică şi medicală (vezi de ex. pe acest blog postările #1 şi #2 ). Despre efectul avortiv al unor anticoncepţionale vezi lucrarea „Îndrumarul medical şi creştin despre viaţă al Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România” disponibilă gratuit aici, cap. III şi VI.

Două săptămâni după primirea reţetei, adolescenta britanică a sucombat din cauza unui embolism pulmonar provocat de formarea unui cheag de sânge într-o venă (tromboză venoasă).

Conform cotidianului The Telegraph, citat de portalul LifeNews.com, tânăra a fost dusă la spital după ce a acuzat dureri şi edemă la piciorul stâng. În timp ce aştepta rezultatele unei analize de sânge, a leşinat pe coridorul spitalului şi a murit câteva ore mai târziu.

Cazul lui Porter este similar cu al altei femei britanice, Helen Schofield (33 de ani), care a murit în 2009 din aceeaşi cauză după ce a urmat un tratament de două luni cu Dianette, prescris de medic pentru reglarea ciclului menstrual.

Investigatia asupra mortii lui Schofield a confirmat că medicaţia luată i-a fost fatală, conform aceluiaşi cotidian.

Un purtător de cuvânt al companiei Bayer, producătorul contraceptivului, comentase atunci pentru The Telegraph că administrarea oricărui contraceptiv oral prezintă un risc “uşor crescut” de formare a unui cheag de sânge.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Un studiu din 2009 publicat de British Medical Journal arăta că riscul cel mai mare de formare de cheaguri de sânge se manifestă la contraceptivele care conţin desogestrel, acetat de cyproteronă sau drospirenonă. Acetatul de cyproteronă este unul din ingredienţii activi din Dianette.

În România, în urmă cu câteva luni, cazul Lianei Dumitrescu, deputat al minorităţii macedonene, a ţinut atenţia presei după ce femeia a murit într-un mod asemănător (detalii).


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


2 COMENTARII

 1. Pilulele anticoncepţionale şi în general metodele artificiale de contracepţie sunt un dezastru atât fizic cât şi psihic, iar efectele lor cele mai grave sunt ascunse publicului, datorită intereselor financiare ale producătorilor. În SUA de exemplu, pilula anticoncepţională este desemnată drept „the biggest moneymaker of pharmaceutics” (produsul care aduce cei mai mulţi bani industriei farmaceutice).
  Pe această temă găsiţi foarte multe informaţii pe blogul următor:
  http://www.augustincezar.blogspot.com/
  Acest blog conţine: Argumente şi dovezi că omul este om din momentul concepţiei. Legea prin care se acordă indemnizaţie atât pentru mamele salariate (sau pentru taţii salariaţi), cât şi pentru mamele eleve şi studente la facultate, master sau doctorat. Adrese, numere de telefon şi site-uri ale unor asociaţii care oferă ajutor material, consiliere şi soluţii alternative, pentru a NU face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Mărturii ale unor medici care au renunţat să facă avorturi. Filme documentare. Consecinţe fizice şi emoţionale ale avortului. Legături cu multe site-uri asemănătoare.
  Blogul recomandat conţine şi : Argumente că multe dintre metodele numite „de contracepţie” sunt de fapt avortive (cauzează avort în primele 14 zile după concepţie) deoarece de multe ori ele nu inhibă ovulaţia, fecundaţia are loc şi, în aceste cazuri, acţionează după fecundaţie, modificând endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), făcându-l neprimitor pentru embrion. Astfel, embrionul va fi eliminat ulterior, de obicei fără a fi observat, datorită dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepţie, embrionul are aproximativ 1,5 mm).
  Argumente că sterilizarea şi toate metodele artificiale de contracepţie au consecinţe nocive asupra sănătăţii, multe dintre aceste consecinţe nocive fiind grave.
  Dezvăluiri despre dezinformarea existentă în privinţa avortivităţii şi a nocivităţii grave a mijloacelor artificiale de contracepţie din cauza intereselor financiare imense ale producătorilor acestora.

  Foarte multe femei rămân distruse, cu diverse sechele sau mor din cauza contraceptivelor artificiale. Recent şi deputata Liana Dumitrescu a decedat din cauza unui tratament cu anticoncepţionale.

  Să sperăm că nu mai trebuie să moară multe femei pentru ca lumea să înţeleagă odată pentru totdeauna : contraceptivele artificiale au consecinţe nocive extrem de grave şi pot duce la deces !
  http://www.cotidianul.ro/135878-Liana-Dumitrescu-a-murit-din-cauza-unui-tratament-cu-anticonceptionale
  http://www.mediafax.ro/social/liana-dumitrescu-a-murit-din-cauza-unui-tratament-cu-anticonceptionale-7925254#comments

  Toată lumea ar trebui să înveţe din aceste cazuri şi să nu mai utilizeze contraceptive artificiale până nu e prea târziu ! Dintre femeile care utilizează contraceptive artificiale, unele sunt afectate mai repede, altele mai târziu. Dacă nu renunţă la contraceptive artificiale îşi distrug sănătatea şi viaţa !

  Pe blogul recomandat mai sus sunt şi mărturii ale unor femei afectate de contraceptive artificiale.

  Foarte scurtă înregistrare video, subtitrată în limba română, în care se demonstrează că pilulele contraceptive au şi efecte avortive. La fel şi steriletul are efecte avortive, precum şi alte metode artificiale de „contracepţie”:
  http://www.youtube.com/watch?v=5Ws0t7FPSuc

  In privinta contraceptiei, unii medici spun adevărul, dar altii oferă pacientelor explicatii sumare, fără a preciza că aceasta se realizează uneori prin distrugerea si eliminarea embrionului (copilului), adică prin avort in primele 14 zile după conceptie. Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptivă, numind-o „propagandă criminală”, „plagă socială si natională”.

  Medicii competenţi şi bine intenţionaţi nu recomandă metode artificiale de contracepţie, dimpotrivă, le combat în mod public şi clar în cărţi şi reviste de specialitate (multe cărţi, articole şi materiale medicale care combat metodele artificiale de contracepţie se găsesc pe blogul recomandat mai sus)

  Dr. Med. Obstetrică si ginecologie Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetrică la spitalul cantonal Stans, Elvetia, CH – 6370) in colaborare cu Otto Döpper, in cartea „Mijloacele anticonceptionale”, arată efectele secundare fatale atat ale pilulelor anticonceptionale, cat si ale altor mijloace artificiale de contraceptie, efecte grave despre care de obicei nu se vorbeste din cauza intereselor financiare ale industriei farmaceutice. Cartea este un bilant critic din punctul de vedere al unui ginecolog si poate fi citită in intregime pe internet, accesand linkul următor :
  http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale
  Aceeasi carte poate fi citită si pe site-ul următor:
  http://anticonceptionale.net/

  Iată cateva citate din această carte, despre pilulele anticonceptionale :
  „Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby are efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie impiedicand sarcina, fie provocand avort timpuriu:
  – asupra ovarelor, impiedicand eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulatiei);
  – asupra consistentei mucozitătii cervixului in colul uterin, ingrosand mucusul si astfel ingreunand sau chiar impiedicand inaintarea spermatozoizilor spre uter si trompele uterine;
  – asupra tesutului mucoasei uterului, astfel incat implantarea vitală a ovulului fecundat in acest tesut nu mai poate avea loc si ovulul fecundat moare (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu);
  – asupra trompelor uterine, in sensul că ovulul fecundat este transportat atat de lent, incat nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare si piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).
  Asadar, in cele ce urmează, formula „inhibitori de ovulatie” va fi folosită nu doar in sensul de impiedicare a ovulatiei, ci si in acela de avort timpuriu.”

  După ce explică pe larg modalitătile de actiune ale pilulelor contraceptive, efectele lor avortive si consecintele foarte grave asupra sănătătii, Dr. Rudolf Ehmann conchide:
  „1. Niciodată pană acum nu s-a mai administrat un produs farmaceutic atat de puternic, cu atat de multe efecte necunoscute unor oameni sănătosi, fără ca să existe necesitate din punct de vedere patologic.
  2. Niciodată pană acum nu s-a mai permis prezenta in comert a unui produs farmaceutic cu atat de multe si grave efecte secundare cunoscute ca „inhibitorii de ovulatie.”
  3. Niciodată pană acum un produs farmaceutic nu a mai adus atatia bani industriei chimice. In SUA, pilula este desemnată drept „the biggest moneymaker of pharmaceutics”. (produsul care aduce cei mai multi bani industriei farmaceutice)
  Joyeux a descris foarte sugestiv situatia: „Dar dacă apar una sau două publicatii stiintifice care arată pericolele acestea legate de pilulă, atunci in mod sigur luna următoare se dau publicitătii luări de pozitie care sustin exact contrariul, pentru a neutraliza urmările prea periculoase pentru industria farmaceutică.”

  O altă carte foarte intereseantă, tot pe această temă, scrisă de Dr. med. Christa Todea-Gross in colaborare cu Preot prof. dr. Ilie Moldovan cu titlul Indrumarul medical si crestin despre viată al Federatiei Organizatiilor Ortodoxe Pro-Vita din Romania, poate fi citit direct pe internet, accesand linkul următor:
  http://provitabucuresti.ro/Aparitii-editoriale/indrumarul-federatiei-provita.html

  Puteti viziona prezentarea documentarului „Bani insangerati” – subtitrat in romană, accesand linkul următor :
  http://www.youtube.com/watch?v=PH8SI7v5Rek
  Documentarul dezvăluie dezinformarea practicată pe scară largă de compania de planificare familială “Planned Parenthood”. Această companie este o mafie ca o caracatită cu tentacule (filiale cu diferite denumiri) in aproape toate tările (inclusiv in Romania).
  Pe langă dezinformarea in privinta efectelor grave ale avortului, compania de planificare familială „Planned Parenthood” dezinformează si in privinta efectelor grave ale metodelor artificiale de contraceptie.

  Iată incă un articol care arată cum suntem mintiti de industria farmaceutică: prin oameni ce falsifică articole stiintifice, asa numitii „ghost writers” („scriitori fantomă”), care ascund consecintele nocive grave. Medicii prescriu retete pe baza acestor falsuri, pentru că ei de regulă nu citesc articolele originale:
  http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/cum-ne-pacalesc-companiile-farmaceutice-rescriind-articole-stiintifice-203986.html

  Pe lângă aceste motive, mai este încă un motiv pentru a nu recurge la sterilizare sau la metodele artificiale de contracepţie: atât sterilizarea cât şi toate metodele artificiale de contracepţie (nu numai cele avortive, ci şi cele care împiedică efectiv concepţia) sunt şi păcate (cu excepţia câtorva cazuri singulare când e neapărat necesar să fie folosite cu alt scop, nu cu scop contraceptiv, iar efectul contraceptiv survine ca un efect secundar, nu e căutat în sine).

  Alternative la metodele artificiale de contracepţie: Când soţii au un motiv serios pentru a evita sau a amâna concepţia unor noi copii, există alternative sănătoase şi morale: metodele naturale de planificare familială bazate pe modalităţi de identificare a perioadelor fertilă şi nefertilă din ciclu şi pe abstinenţa în perioada fertilă (metoda calendarului; metoda temperaturii bazale; metoda ritmului mucusului cervical şi metoda simpto–termică).

  Site-ul următor, alături de multe informatii, demască adevărata faţă a clinicilor şi cabinetelor de planificare familială. Se arată investigarea, cu camera ascunsă, a miciunilor şi manipulării din partea celor care se ocupă cu planificarea familială la nivel mondial:
  http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/13-filme-despre-avort-si-dezvoltare-embrionara/248-clinicile-de-planificare-familiala-demascate-cabinetele-de-planificare-familiala-planning-familial-demascate-family-planning-clinics-exposed-planned-parenthood-exposed-investigarea-minciunilor-medicale-si-de-manipulare-cu-camera-ascunsa

 2. Pilulele anticonceptionale pe langa faptul ca sunt periculoase pentru sanatatea femeii, sunt si avortive. Femeile iau in cele mai multe cazuri anticonceptionalele pentru ca au relatii sexuale cu sotii sau prietenii lor. Daca femeile nu sunt constiente de raul pe care singure si-l fac, de ce barbatii cu care ele au relatii, daca le iubesc cu adevarat pe partenerele lor de viata, nu le previn asupra pericolelor la care se expun. Accesul la informatie este nelimitat pentru toata lumea. Se cunosc deja o parte din efectele secundare ale anticonceptionalelor. Daca marile trusturi farmaceutice au tot interesul sa ascunda pericolul pe care-l implica luarea acestor pastile, de ce femeia nu este ajutata de familie ca sa inteleaga pericolul la care se expune. Si cand spun familie, ma gandesc nu numai la sot, ci si la parinti, frati, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here