Parlamentul polonez analizează interzicerea completă a avortului

1213

Parlamentul polonez va lua în discuție, în primă lectură, o propunere de instituire a interdicției complete asupra avortului.

Propunerea este rezultatul unei inițiative legislative cetățenești pentru care s-au strâns 600.000 de semnături, față de minimul necesar de 100.000 cerut de lege. Campania de colectare de semnături a fost susținută de conferința națională a episcopilor catolici și de noul grup parlamentar care reunește politicieni prolife.

Legislația propusă urmărește să scoată complet în afara legii avortul, pentru orice motiv, instituind astfel protecția deplină a vieții copilului nenăscut. Legea actuală permite avortul doar pe motive de malformație genetică a fătului, ceea ce a dus la întreruperi de sarcină inclusiv pentru afecțiuni ușor tratabile precum deformările vălului palatin.

Se așteaptă ca primul raport asupra inițiativei legislative să fie dat cel târziu în luna octombrie, urmând să se decidă dacă propunerea va fi apoi înaintată comisiei parlamentare de specialitate.

Sprijin din partea populației

Mariusz Dzierżawski de la Fundația PRO a declarat pentru portalul LifeSiteNews că această campanie a fost stimulată de o schimbare culturală majoră în anii din urmă, cu majoritatea polonezilor susținând o astfel de lege. Schimbarea, declară Dzierżawski, este datorată „eforturilor neobosite” ale organizațiilor provita de a educa publicul. Un sondaj arată că 65% dintre polonezi sunt de acord ca legea să confere „necondiționat” protecție vieții nenăscute de la concepție, cu doar 23% fiind de părere că avortul trebuie permis în cazuri în care fătul la vârste mai mici de 24 de săptămâni este diagnosticat cu „o afecțiune gravă”.

Semnnificativ, 76% dintre tinerii între 15 și 24 de ani doresc protecție completa a copilului nenăscut – cel mai mare procent dintre toate fgrupele de vârstă.

Citiți și: Cum a devenit Polonia o ”cultură a vieții”?

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here