O importantă victorie în Mexic: amendamentele constituționale prolife rămân în vigoare

2625
Steagul Statelor Unite ale Mexicului

O acțiune judiciară de răsturnare a amendamentelor provita înscrise în constituțiile unor state mexicane a eșuat săptămâna trecută, informează LifeSiteNews.com. Curtea Supremă a Mexicului a decis că unele recente modificări aduse legilor fundamentale a două state din componența Mexicului sunt conforme cu Constituția federală și deci vor rămâne în vigoare. Este vorba despre recunoașterea și protecția dreptului la viață în statele Baja California și San Luis Potosi.

Amendamentele au următoarele formulări:

“Din momentul în are individul este conceput, el intră sub protecția legii cu toate efectele corespunzătoare, până la moartea sa naturală sau indusă.” (Constituția din Baja California)

“Statul San Luis Potosi recunoaște viața ca fundamentul tuturor drepturilor, pentru care motiv o respectă și protejează din momentul începutului său prin concepție. Pedeapsa cu moartea este interzisă și nu poate fi aplicată în nici o situație.” (Constituția din San Luis Potosi)

Acțiunea a fost introdusă de lobby-ul internațional proavort ca reacție la amendarea constituțiilor în 16 din cele 32 de state care alcătuiesc Statele Unite ale Mexicului. Legiuitorii locali deciseseră să protejeze astfel copilul nenăscut după ce districtul Mexico City legalizase avortul, în anul 2008.

Cazul a fost considerat un „Roe vs. Wade” (numele procesului în urma căruia a fost legalizat avortul în SUA în 1973) al Americii Latine. Cel mai probabil, și pentru celelalte 14 state se va da un verdict similar, în cazul contestării.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here