Consiliul Europei a adoptat o rezoluție privind selecția prenatală a sexului

1500
„Preferințele culturale” duc în în unele țări la uciderea fetelor nenăscute

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (a nu se confunda cu Parlamentul European sau cu alte instituții ale UE) a dezbătut și votat ieri un raport al socialistei elvețiene Doris Stump cu privire la selecția prenatală a sexului și la avortul selectiv pe criterii de sex. Am scris despre acest raport aici.

Asociația PRO VITA București și Alianța Familiilor din România au transmis membrilor delegației Parlamentului României la APCE un punct de vedere. Puteți citi acest document, raportul, rezoluția și recomandarea și puteți consulta comportamentul la vot, aici.

Nici unul dintre reprezentanții României la APCE nu a fost prezent la votul final, comportament care se repetă, din păcate. Remarcăm însă prestația foarte bună și seriozitatea deputatului moldovean Valeriu Ghilețchi.

Textul final adoptat este unul perfect corect politic: deși cere luarea unor măsuri împotriva avortului selectiv care afectează fetele, totuși păstrează mențiunile discriminatorii la adresa copiilor nenăscuți afectați de boli congenitale, care sunt excluși de la orice formă de protecție. Un amendament menit să elimine această diferențiere, introdus de deputatul italian Luca Volonte, a fost respins.

Documentele emise de Consiliul Europei nu au caracter obligatoriu, ci doar de recomandare, pentru statele membre. Greutatea cea mai mare este conferită de atenția pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului o acordă acestor documente, în emiterea deciziilor sale care sunt obligatorii și general valabile în toate semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here