T. Baconschi vorbește despre „protejarea vieţii nenăscute”

1198

Președintele Fundației Creștin-Democrate, Teodor Baconschi, a vorbit recent pe tema dreptului la viață într-un interviu pentru revista Foreign Policy.

Prim-vicepreşedintele PDL și ministrul de Externe spune că România are nevoie, pentru inversarea declinului demografic, de politici familiale coerente, care să descurajeze avorturile. El a subliniat că trebuie luate „măsuri pentru protejarea vieţii nenăscute”, fără să clarifice însă ce fel de măsuri ar fi acestea.

Baconschi a făcut aceste remarci în contextul unei întrebări care viza apartenența PDL la curentul și principiile „populare”, notează NewsIn.

„Da, o spun fără să ezit. Judecați-ne după această guvernare. Codul muncii, noul cod civil, legea educației naționale îmbină principiul libertății cu cel al solidarității. Dar asta nu înseamnă că nu e loc de mai bine”, a spus Baconschi.

„O spun ca un creștin-democrat: avem nevoie de politici familiale coerente și de viitor, pentru a inversa declinul demografic îngrijorător. Trebuie să luăm măsuri pentru protejarea vieții nenăscute și pentru a descuraja avorturile”.

Baconschi s-a mai pronunţat anterior pe acest subiect sensibil, în timpul unei conferinţe susţinute la Oradea în luna ianuarie a acestui an, când, întrebat de public, domnia sa s-a declarat împotriva avortului. (NewsIn)

Comentariu: Salutăm apariția unor astfel de luări de poziție publice, curajoase, de la politicieni din prima linie. Să fie acesta semnul că cel puțin o parte din PDL a înțeles că nu te poți pretinde partid popular ocultând la nesfârșit unele din cele mai importante principii ale doctrinei populare? Mai mult, expresia aleasă, „viață nenăscută”, este una tipică mișcării provita internaționale și arată că dl. ministru a studiat însemnătatea pe care aceasta o acordă limbajului în schimbarea mentalităților. Să fie într-un ceas bun și să nu rămânem doar cu vorbele. (red. C.V.)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here