Spania: Premierul desemnat a promis că va re-institui protecția legală pentru copilul nenăscut

1396
„Adio Z”. Era lui Zapatero s-a sfârșit. Urmează vindecarea Spaniei de socialism

Partidul Popular (centru-dreapta) a câștigat, duminica trecută, o victorie istorică la alegerile legislative. Partidul condus de Mariano Rajoy a obținut majoritatea absolută, în timp ce fostul partid de guvernământ, Socialist, a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria sa post-Franco. Acum, pe lângă problemele economice, popularii au și de îndeplinit mai multe promisiuni făcute spaniolilor conservatori în campania electorală. Printre ele, abrogarea legii socialiste care permite avortul până la a 14-a săptămână de sarcină.

Deși recunosc că starea proastă a economiei a fost principalul motiv al noii configurații parlamentare, reprezentanții organizațiilor pro-familia spaniole precum Foro de la Familia (Forul Familiei) și HazteOir consideră că un impact major asupra comportamentului alegătorilor l-a avut modul în care fosta guvernare s-a raportat la problemele familiei. Conducerea socialistă a lui Zapatero a adus o răsturnare dramatică a raporturilor sociale prin liberalizarea și promovarea divorțului, instituirea căsătoriei unisex și a adopției de copii de către cuplurile de homosexuali, liberalizarea avortului, reducerea vârstei consimțământului pentru relațiile sexuale, îngrădirea drepturilor părintești, introducerea obligatorie a educației pro-homosexualitate în școli etc.

Nu mai departe de martie anul acesta, peste 1 milion de spanioli au protestat în stradă în 80 de orașe față de schimbarea legislației avortului. Coaliția premierului Zapatero a introdus avortul la cerere până la 14 săptămâni de sarcină, permițând totodată întreruperea sarcinii până la 22 de săptămâni pentru cazuri de incest, viol sau malformație fetală și oricând, dacă copilul nenăscut suferă de o boală gravă și incurabilă.

În contextul acestor proteste, într-un interviu oferit cotidianului El Mundo, președintele Partidului Popular – astăzi premierul ales – Mariano Rajoy, a promis că, în cazul în care formațiunea sa va veni la conducerea Spaniei, guvernul va răsturna legea lui Zapatero, revenind la starea dinainte – adică, limitând avortul la cazurile în care sarcina apare ca urmare a unui viol sau incest, dacă fătul este malformat sau când continuarea sarcinii pune în pericol viața mamei. Rajoy a asigurat de asemenea că va abroga controversatul program “Educație pentru Cetățenie și Drepturile Omului” care îndoctrinează elevii cu punctele de vedere ale lobby-ului homosexual.

“De opt ani trăim cu aceste atacuri țintite înspre distrugerea societății noastre. Coerciția, interdicția, manipularea și îndoctrinarea au fost caracteristicile celor două legislaturi conduse de Zapatero. Iată de ce sărbătorim [rezultatul în] aceste noi alegeri”, a declarat Ignacio Arsuaga, oficial al rețelei HazteOir, unul din organizatorii manifestațiilor-mamut din martie. „Îl încurajăm pe Rajoy să apere viața, familia și libertatea.”

Partidul Popular a obținut 186 de locuri din cele 350 ale camerei inferioare a Parlamentului, suficient pentru a-și putea îndeplini majoritatea obligațiilor din campanie fără să apeleze la vreun aranjament politic.

Spania a fost aleasă gazdă a celei de a șasea ediții a Congresului Mondial al Familiilor, manifestare care reunește activiști pro-familia din multe țări ale lumii. Congresul se va desfășura în luna mai, la Madrid și se va axa pe următoarele tematici: Cauza căsătoriei, Întărirea familiei, Cultura vieții vs. cultura morții, Iarna demografică, Revoluția sexuală și familia, Libertatea religioasă, Libertatea educației, Drepturile părinților, Angajamentul cultural, Lobby-ul homosexual, Politici și legislație internaționale pentru familie. Mai mult amănunte sunt disponibile la www.worldcongress.es.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here