Un tânăr din Arizona, aflat în comă, s-a trezit cu puțin înainte ca doctorii să-l deconecteze de la aparate

2461

[Încă un caz de trezire din comă argumentează împotriva echivalării, de către medicina modernă „oficială”, a așa-zisei „morți cerebrale” cu moartea propriu-zisă. Medicina modernă refuză să recunoască existența sufletului, considerând că omul este doar un animal mai evoluat și că psihicul, singurul care deosebește în opinia lor omul de animale, este doar o manifestare complexă a funcțiilor neuronale. Această concepție justifică atât avortul (copiii nenăscuți nu au aceste funcții în prima parte a vieții intrauterine, deci ei „nu sunt încă oameni”) cât și eutanasierea bolnavilor în comă (vezi cazul Terri Schiavo) sau declararea ca mort a unui pacient în „moarte cerebrală” (prin pierderea funcțiilor cerebrale acesta încetează să mai fie om). Această din urmă situație este motivată de fapt pur utilitarist, prin necesitatea simplificării prelevării de organe, care de fapt sunt recoltate de la pacienți încă în viață. Există însă și destule voci medicale avizate care nu se alătură acestei concepții ateiste – vezi de ex. aici.

În carta sa de principii, Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România afirmă următoarele: „1. Este fiinţă omenească orice organism uman viu, având suflet raţional, chiar dacă manifestarea acestuia nu este încă sesizabilă (stadiul embrionar) sau nu mai poate fi sesizată (ex., comă, agonie) de ceilalţi (atributul uman fiind stabilit prin constituţie genetică; calitatea de a fi organism viu, prin funcţii somatice autonome integrate).” și „2. Prin urmare, începutul existenţei unei fiinţe omeneşti coincide cu începutul organismului ei, deci cu realizarea conceperii, iar moartea biologică a fiinţei omeneşti coincide cu încetarea organismului ei (sesizabilă prin încetarea funcţiilor somatice autonome integrate).”]

Un student din Arizona, aflat in coma din luna octombrie, in urma unui grav accident rutier, s-a trezit la viata cu doar cateva ore inainte ca medicii sa-l deconecteze de la aparate, transmite ABCNews. Doctorii sustineau ca creierul lui Sam Schmid nu mai functioneaza, organele sale urmand sa fie donate.

Schmid, student la Universitatea din Arizona, a fost grav ranit la 19 octombrie, intr-un accident pe o sosea din Tucson in care au fost implicate cinci masini. Ranile sale la creier au fost atat de grave incat spitalul local nu l-a putut trata, tanarul fiind transportat cu avionul la Barrow Neurological Institute, aflat in cadrul St. Joseph’s Medical Center in Phoenix. Acolo, doctorii au operat un anevrism cerebral sever.

Din cauza ca tanarul nu raspundea la operatie si tratament, medicii au decis sa discute cu familia posibilitatea deconectarii tanarului de la aparate si recoltarea organelor sale interne pentru a fi donate. Schimd a inceput insa sa raspunda “ca prin minune” la comenzile doctorilor, miscandu-si doua degete. Ulterior, el s-a ridicat din pat, iar astazi se deplaseaza cu ajutorul unui cadru si vorbeste, desi cu dificultate.

Doctorii sustin ca tanarul se va reface complet. “Nimeni n-ar fi putut sa-mi dea un cadou de Craciun mai bun decat acesta – niciodata, niciodata, niciodata”, a declarat mama studentului, Susan Regan, adaugand ca “spun tuturor… ca este un miracol”. “Am prieteni care sunt atei si care m-au sunat, spunandu-mi: Ma intorc la biserica”, a afirmat femeia.

La randul sau, neurochirurgul Robert Spetzler, care-l ingrijeste pe tanar, a spus ca recuperarea acestuia este miraculoasa: “Sunt uluit de aceasta refacere incredibila, intr-un timp atat de scurt… tinand cont de gravitatea ranilor sale”. Sam Schmid a declarat pentru ABCNews ca nu-si aminteste nimic din accidentul de masina in care a fost implicat. Pe langa ranile grave suferite la cap, tanarul si-a rupt mana stanga si ambele picioare. (Hotnews.ro)

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Medicina demult a abandonat orice deontologie si s-a transformat intr-o industrie ce va ajunge din urma cat de curand pe cea farmaceutica.
    Ce sa spuna medicul , decat ca e un miracol …atatea cazuri de oameni care au iesit din coma si s-au recuperat … toate miracoledar mai bine convingem familia ca e o leguma si recoltam ce e de recoltat.
    Medicina ascunde si faptul ca prin tratamentele aplicate celor diagnosticati cu cancer , practic ii ucide deliberat , in chinuri si pe banii lor . Se stie deja ca sansele de vindecare cu si fara tratament sunt egale , adica foarte mici . Doar ca daca optezi sa te tratezi de cancer cu operatii , chimioterapie si altele si scapi de cancerul ala , te alegi cu restul organelor praf si ramai pe viata clientul lor si al farmaciilor . Adica consumatorul perfect ! Iar numarul vindecarile spontane sau urmare a unor tratamente alternative sunt ascunse , eventualele cazuri de care se aude sunt declarate miracole!
    Oamenii nu mai sunt priviti ca oameni de catre cei care isi spun tot oameni dar nu sunt .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here