„Marșul pentru Viață” – ediția 2012. Paris și Washington dau tonul

1389
Eu iubesc viața!

Oamenii nu ies în stradă doar pentru mâncare sau fotbal, ci și pentru alte motive, mai aproape de suflet decât de stomac. La începutul fiecărui an, două manifestații de mare amploare pentru dreptul la viață al copilului nenăscut au loc la Washington și Paris.

La Paris, circa 35.000-40.000 de persoane, conform organizatorilor, s-au reunit duminică, 22 ianuarie, în zona Piața Republicii pentru a mărșălui, în ritm de muzică, până la Piața Operei. Ca și anii trecuți, majoritatea covârșitoare a participanților au fost tineri și foarte tineri. Cu toții au cerut abolirea avortului și respect pentru viața umană. Au participat și delegații din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Irlanda, Polonia, Africa de Sud și România (din partea Asociației Pro Vita București). Detalii pe site-ul oficial En Marche pour la Vie.

Fotografii realizate de delegația română:

Luni, 23 ianuarie a avut loc în Washington cel de-al 39-lea marş anual pentru viaţă. Cunoscut ca cea mai mare manifestație de acest tip din lume, „March for Life” reunește anual, din 1974 încoace, susținători ai vieții care comemorează nefasta decizie a Curții Supreme care în 23 ianuarie 1973 a liberalizat avortul în SUA. Anul acesta numărul participanților a fost de circa 400.000, pe fondul ascuțirii dezbaterii în legătură cu necesitatea protejării vieţii intrauterine şi alte probleme morale din viaţa societăţii americane.

În ediția din aceeași zi, cotidianul „Wall Street” (citat de cotidianul românesc „Lumina”) a publicat un interviu cu Rick Santorum, fost senator de Pennsylvania și actual candidat la investitura republicană pentru Casa Albă. Puternic susținut de mediile evanghelice, Santorum este declarat pro-vita. Tată a şapte copii, Rick Santorum a precizat că problema copiilor ucişi nu este una de rutină, ci ea trebuie rezolvată cu compasiune şi iubire pentru viaţa celor nenăscuţi, iar lupta sa împotriva avortului se întemeiază pe principii morale. De asemenea, a adăugat că, în cazurile de viol sau incest, avortul nu este o soluţie, pentru că o viaţă nevinovată nu trebuie să fie sacrificată din cauza celor vinovaţi şi a acuzat absurdul absolut al legilor actuale, care ucid cu sânge rece un prunc din cauza greşelilor părinţilor lor. „Într-o ţară unde sute de mii de femei îşi doresc copii şi nu pot avea, unde listele de adopţie cuprind milioane de cupluri, uciderea copiilor este o barbarie. Ştiu că viaţa este un drept dăruit de Creatorul nostru, un drept inalienabil, scris în „Declaraţia de Independenţă” şi garantat de Constituţie. Dreptul la viaţă este primul drept. Fără protejarea vieţii, nici un drept nu mai contează”, a subliniat senatorul Rick Santorum, denumit de analiştii americani „sufletul Americii”, datorită politicii sale împotriva căsătoriilor homosexuale, a adopţiilor de copii de către aceştia, a eutanasiei şi a altor probleme care atentează la viaţă.

Detalii despre manifestația de la Washington pe website-ul oficial al evenimentului, MarchforLife.org.

În România, Marșul pentru Viață va avea loc anul acesta în mai multe orașe sâmbătă, 24 martie. Vom reveni.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here