Noul guvern spaniol își respectă promisiunea de a proteja familia

1855

La distanță de doar câteva zile, noul guvern spaniol condus de Partidul Popular (centru-dreapta) a anunțat două măsuri de protejare a familiei, pe care le promisese organizațiilor civice în campania electorală de anul trecut.

Pe 31 ianuarie, ministrul Educației, José Ignacio Wert, a decis eliminarea din programa școlară obligatorie a materiei „Educație pentru cetățenie”. Introdusă de socialiștii fostului premier Zapatero, materia cu această denumire nevinovată era de fapt îndoctrinare și propagandă pentru homosexualitate, libertinaj sexual și „dreptul la avort”, după cum a acuzat în repetate rânduri Foro de la Familia (Forumul Spaniol al Familiei). Această importantă coaliție a societății civile a emis un comunicat de presă prin care „mulțumește foarte mult tuturor părinților, studenților și instituțiilor care în acești ultimi ani s-au opus și au luptat pentru libertatea educației în Spania.”

Măsura este anunțată la exact o săptămână după ce purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că executivul va reforma legea avorturilor, care permite avortul la cerere în primele 14 săptămâni de sarcină şi permite minorelor să obţină această procedură criminală fără consimţământul părinţilor.

Ministrul de Justiţie, Alberto Ruiz-Gallardon, a spus că legislaţia actuală s-a promulgat „fără consens şi în pofida opiniei nefavorabile a populaţiei în general”.

Cea mai mare organizație pro-vita din Spania, „Derecho a Vivir”, („Dreptul la Viaţă”) a cărei țintă este abolirea și interzicerea prin lege a avortului în această țară, a salutat iniţiativa. Directorul Gador Joya, citat de portalul LifeSite.net afirmă despre măsura anunțată că „încearcă să restaureze autoritatea parentală asupra adolescenţilor, care este violată de legea curentă”. El a adăugat că „totuşi, propunerea este foarte vagă, fiind încă mult de mers până la eliminarea avortului”.

Legea curentă privind avortul a fost promovată de Partidul Socialist Spaniol (PSOE) în 2010, ca răspuns la scandalul naţional care îl privea pe „mogulul avorturilor” din Spania, Carlos Morin. Acesta fusese arestat pentru avorturi făcute chiar în trimestrul al treilea de sarcină.

Drept răspuns la scandal, PSOE a eliminat absurd și iresponsabil orice restricție în calea avorturilor în primele 14 săptămâni de sarcină şi a acordat fetelor de 16 ani să avorteze fără consimţământul părinţilor. Legea a întâmpinat o reacţie uriaşă de dezaprobare din partea populaţiei. Atitudinea extrem de libertină a stângii socialiste, care a mai legalizat „căsătoria” între persoane de același sex și adopția de copii pentru aceste cupluri, a fost unul dintre motivele pentru care partidul socialist a pierdut alegerile.

Partidul Popular a câștigat, în noiembrie 2011, o victorie istorică la alegerile legislative, în care a obținut majoritatea absolută, aducând socialiștilor cea mai drastică înfrângere din istoria lor post-Franco.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here