Părintele Ilie Moldovan, președintele de onoare al Federației PRO VITA Ortodoxă, a trecut la Domnul

1075
Părintele profesor dr. Ilie Moldovan a trecut ieri seară (9 februarie 2012) la cele veşnice, la vârsta de 84 de ani.

Ilustrul teolog a fost coordonator de doctorat la Secţia Teologie Morală de la Universitatea din Sibiu şi Doctor Honoris Causa al Universităţilor din Alba Iulia şi Baia Mare. Este unul dintre părinţii care a vorbit despre neam ca „realitate a vieţii veşnice”şi despre păcatul avortului. [În ultimii ani a fost și președintele de onoare al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-vita din România, nota red. CV]

“Am pierdut unul dintre slujitorii Bisericii şi profesorii de vocaţie ai Facultăţii noastre de Teologie şi ai Bisericii noastre (…) Era un vorbitor deosebit cu multă vocaţie, cu viaţă morală deosebită. Are trei copii vrednici (…) cel mai mic, Sebastian, este conferenţiar tocmai la disciplina pe care părintele a onorat-o cu atâta vrednicie timp de mulţi ani”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

Trupul Părintelui Ilie moldovan va fi depus, în această seară, în paraclisul Facultăţii de Teologie din Sibiu, iar, mâine dimineaţă, în Catedrala Mitropolitană, unde va avea loc şi slujba de prohodire. Părintele va fi înhumat, duminică, în localitatea sa natală, Albeşti de lângă Sighişoara. (Basilica.ro)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here