Slovacia: Monument închinat copilului nenăscut

5781

La 28 octombrie 2011, în orașul slovac Bardejovska Nova Ves a fost inaugurată lucrarea de sculptură intitulată „Copilul care nu s-a mai născut niciodată”. Monumentul a fost realizat de sculptorul Martin Hudáček la inițiativa unui grup de femei care regretă că într-un anume moment al vieții lor au „ales” să-și avorteze copiii.

Sculptura exprimă nu doar regretul și pocăința mamelor care au avortat, ci și iertarea și dragostea copilului nenăscut pentru mama sa.

Ideea a venit de la un grup de tinere femei, reunite sub numele „Mișcarea de Rugăciune a Mamelor”, care azi sunt conștiente de valoarea fiecărei vieți și de gravitatea fiecărui rău pe care adulții îl pricinuiesc, nu doar prin pierderea ireparabilă a copilului nenăscut, ci și prin permanentul declin al sănătății fiecărei femei care decide, indiferent de motiv, să-și avorteze copilul.

Dezvelirea statuii s-a făcut în prezența ministrului slovac al Sănătății.

Monumentul sculptorului slovac a impresionat lumea întreagă. Sunt nenumărate locuri în care se vorbește despre el cu entuziasm.

Am găsit aici un elogiu, dar și un comentariu interesant, de fapt o întrebare; „Dar, unde este tatăl?” Întrebarea nu e un reproș adus monumentului, ci o ocazie de a aminti că unul dintre personajele principale, tatăl, este adesea omis, din păcate, din reflexiile și discuțiile legate de avort.

În realitate, el este de foarte multe ori autorul moral al crimei, nu numai pentru că nu o sprijină și nu o încurajează pe mama care șovăie, dar chiar el este cel care face presiuni asupra ei, să „scape” de copil. Poate va exista vreodată un monument dedicat copilului nenăscut, care să-l reprezinte și pe tată.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


3 COMENTARII

 1. Daca ne-am intoarce fata la bunul Dumnezeu nu se va face niciun avort TATAL. intruchipat in sfinta treime ne-a dat libertatea de-a alege raiul sau iadul,viata vesniica sau iadul dincolo de efemera viata de aici.
  Tatilor si mamelor,sa luam aminte la acestea

 2. Orice act intim dintre un barbat si o femeie inseamna in mod potential conceperea unei noi vieti.
  S-a ajuns la a se considera acest act datator de viata o „activitate sanatoasa”, o descarcare de hormoni, de energii si de tensiuni, sau un „sport”. Atat timp cat apropierea dintre barbat si femeie nu mai respecta nimic din ceea ce Dumnezeu a randuit, vor continua sa existe avorturi, care vor genera suferinte, traume si uneori sterilitate mamei. Tatalui nu stiu ce-i genereaza.
  Fetelor refuzati sa aveti „mila” de barbatii care spun a va „iubesc”, si dupa ce se „racoresc” va abandoneaza.
  Alegeti un barbat care sa va iubeasca si sa va merite cu adevarat. Alegeti demnitatea. Sunteti facute dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

 3. Omul a fost creat de Dumnezeu ca o persoana libera si responsabila. Notiunea de libertate nu are sens si continut daca nu exista posibilitatea alegerii. Prin urmare Dumnezeu a dat omului posibilitatea sa aleaga în a asculta de El si a stapâni pamântul sub autoritatea lui Dumnezeu, sau sa iasa din aceasta ascultare si de sub aceasta autoritate. Omul a ales varianta neascultarii de Dumnezeu si sa-si fie propriul dumnezeu. Aceasta a adus ruina.
  Pentru a face viata posibila si frumoasa Dumnezeu a dat pe Domnul Vietii pe ISUS CRISTOS fiul Lui pentru, a restaura omul cazut in pacat in neascultare fata de Creatorul sau.
  Avortul inseamna a ne ucide propiul copil, este un pacat mare, doar Domnul Isus ne mai poate ierta de vina sangelui varsat.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.

  Viata copiiilor nostrii trebuie aparata, trebuie protejata, trebuie pazita cu sfintenie, orie Avort inseamna crima impotriva umanitatii, orice avort inseamna blasfemie la adresa lui Dumnezeu, o lupta demonica impotriva lui Dumnezeu, si cu darul Vietii pe care El ni-l da. Avortu este un act de violenta impotriva copiiilor nostrii. Avortul este uciderea copilului tau, el are dreptul ca si tine, la Viata si la Dragoste. Asuma-ti responsabilitatea. Apara Viata copiluli tau si roagate Domnului, pentru mantuirea lui.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta Treime din Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here