La 42 de ani şi fără copii, spune povestea unui avort regretat

1118

Doar dacă aş fi ştiut”, începe povestea lui Kate Spicer, care la 42 de ani nu are niciun copil şi în fiecare zi se gândeşte cu regret la copilul pe care l-a avortat când avea 18 ani.

„La 18 ani am devenit o statistică, una dintre cele 174.000 de femei care avortaseră anul acela, dintre care 10% din străinătate, din ţări cu viziuni mai puţin liberale decât Marea Britanie”, povesteşte Spicer pentru Daily Mail.

Acum, la 42 de ani, regretă că a dat cu piciorul singurei şanse de reproducere pe care a avut-o vreodată. Dar la 18 ani, sentimentul matern era încă departe. Când a părăsit spitalul „orice urmă de ruşine pe care o aveam a dispărut odată cu fetusul de 9 săptămâni. De fapt mă simţeam chiar matură, în capul meu avortul era aproape ca un ritual prin care trebuie să treci ca să devii o femeie adevărată.”

Acum se bucură de nepoţi şi nepoate şi se gândeşte să adopte. Tratamentele de fertilitate sunt mult prea scumpe. Se surprinde singură imaginându-şi cum ar arăta acum copilul pe care l-a avortat: un bărbat înalt, cu părul de culoarea nisipului, „nu un spectru moral venit să mă pedepsească, ci subconştientul meu care mă pune să privesc realitatea prea târzie”.

„Pentru majoritatea oamenilor, ultimii ani din viaţă sunt împărtăşiţi cu familia. Eu eram la capul bunicii când a murit, când voi muri eu, e posibil să nu am pe nimeni lângă mine”, se gândeşte Spicer, în perspectivă.

Dar în loc să îşi plângă de milă, să se pedepsească pentru decizia pe care a luat-o la 18 ani, sau să urmărească un vis nebun de maternitate la 42 de ani, Spicer încearcă zilnic să îşi accepte situaţia în mod graţios. Dar amintirile rămân.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here