Pe scurt din lume (4 octombrie 2012)

1435

Mamele surogat – O poveste adevarata. Si Romania vrea sa fie ca restul lumii. Daca surogatul se practica in alte tari, de ce si nu la noi? In prezent, exista un proiect de lege de legalizare a mamelor surogat in Romania, caruia AFR i se opune. La vremea respectiva am explicat motivele. Acelora care surogatul inca li se pare o chestiune triviala ori cu un inevitabil “happy end”, le sugeram istorioara alaturata. Incepe in Texas si se sfarseste, fara happy end, in New Jersey. In august, guvernatorul statului New Jersey a facut drept de veto impotriva unui proiect de legiferare a surogatului in statul lui (Link).

De vanzare – Material genetic. A inceput noul an universitar in America si comerciantii de material genetic uman (sperma, ovule si pantece de inchiriat pentru gestarea fetusului uman) bantuie prin campusurile universitare americane. Ce cauta? Vanzatori de sperma si ovule si tinere binevoitoare sa-si inchirieze pantecele pentru 9 luni sa poarte sarcina pentru persoane terte care doresc copii. Ce afla? O multime de tineri si tinere care sunt dispusi si dispuse sa vanda ce li se cere. Justificarea lor este ca sunt saraci si cumva trebuie sa-si plateasca scoala. Aceleasi justificari le auzim si despre legalizarea prostutitiei, a pornografiei, etc (Link).

CEDO – Adoptii homosexuale. Pe rol la CEDO se afla in plina derulare cazul unor lesbiene impotriva Austriei. Una dintre ele are un baiat conceput cu fostul ei sot. Partenera ei vrea sa infieze copilul, dar nu poate deoarece Austria ingaduie doar doi parinti simultani pentru un copil, un tata si o mama. Lesbienele pretind discriminare si cer ca dreptul tatalui ca tata biologic sa fie anulat legal pentru ca cele doua femei sa devina parintii de drept si exclusivi ai copilului (Link).

CEDO – Pro-homosexualitate. Juristii specializati in drepturile omului observa ca CEDO accepta tot mai multe cazuri care implica drepturile homosexualilor. Pe de alta parte, respinge cazuri care implica si ele drepturi serioase si importante pentru restul societatii. De aceea, se intreaba comentatorii, nu cumva CEDO a partinitoare in favoarea homosexualilor? Cum de aloca atat de multa energie si timp drepturilor lor? (Link)

Candva Marea Britanie – Dreptul la moarte. Mai devreme, in vara Curtea Suprema britanica a respins pledoaria unui petitionar care a cerut sa i se recunoasca un drept la moarte. Ziarul londonez The Guardian nu e de acord si pune problema dintr-o perspectiva ispititoare: “omul nu trebuie sa fie fortat sa traiasca” daca nu vrea (Link).

Uniunea Europeana – Balamuc homosexual. Uniunea Europeana are bani. Doldora. Bani si pentru risipa. Ultima dovada este ca a alocat fonduri uriase pentru efectuarea celui mai mare sondaj de opinie printre homosexuali in lume si in istoria omenirii. 93 de mii de homosexuali vor participa in acest sondaj desemnat de depisteze cat de ampla e “discriminarea” impotriva homosexualilor in Uniunea Europeana si care sunt tarile care ii discrimineaza cel mai grav. Proiectul a fost inmanat spre implementare Agentiei Europene prntru Drepturi Fundamentale. Avem curajul sa pronosticam rezultatele sondajului – participantii vor spune ca sunt discriminati si ca societatea europeana trebuie reconstituita din radacini pentru a-i face sa se simta confortabil in “marea casa europeana” (Link).

Tasmania respinge casatoriile homosexuale. Homosexualii pierd a doua oara in Australia in doar o saptamana. Joi, 20 septembrie, parlamentul federal australian a votat, cu o majoritate covarsitoare, respingerea casatoriilor homosexuale in Australia, iar saptamana trecuta Tasmania a facut la fel la nivel de stat (Link).

International – Libertatea religioasa. Reuters relateaza ca libertatea religioasa in lume e in scadere (Link).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Intoleranta pentru crestini. In California, un candidat la o functie publica a trebui sa-si retraga candidatura dupa ce a dezvaluit ca se impotriveste casatoriilor homosexuale (Link).

Canada promoveaza homosexualitatea. Rusine Canadei. Canada are un premier crestin (Stephen Harper). Ministrul de Externe canadian a anuntat recent ca Guvernul Harper intentioneaza sa promoveze o diplomatie agresiva de promovare a drepturilor homosexuale in restul lumii. Rusine si premierului Harper. La fel face si administratia Obama si guvernul premierului britanic Cameron (Link).

Familia – Fundamentul societatii. Pe 19 septembrie, the Heritage Foundation, un think tank conservator american a emis un raport care denota ce stim cu totii: familia e fundamentul societatii si al unei economii sanatoase. Unde familia e subreda, si economia tarii e subreda. Cu cat familia e mai subreda, cu atat membrii ei devin mai depedenti de stat si resursele publice. Iar asta slabeste economia si societatea (Link).

Spania flamanda. E cu adevarat socant articolul alaturat de saptamana trecuta din New York Times. Spania se transforma rapid intr-o tara saraca si fara speranta. Saracia se extinde si tot mai multi oameni sunt vazuti cautand de mancare in lazile de gunoi. Asa a ajuns Spania, pana recent socialista. Opt ani, socialistii spanioli au imprumutat bani si au transformat Spania in miracolul secular al Europei. Showul a tinut atat timp cat au fost bani si inainte ca fondurile sa trebuiasca sa fie date inapoi. Miracolul secularist spaniol s-a incheiat pe un ton tragic (Link).

Avem drepturi! Cu noi, adultii, nu se poate pune nimeni! Avem drepturi si ni le inventam pe zi ce trece, tot mai multe. Ultimul la moda e “dreptul” de a alege sexul copiilor nostri. Cu ajutorul tehnologiei. Pana acum cativa ani, acest “drept” apartinea doar naturii si lui Dumnezeu. Dar acum ni l-am arogat noi. Tehnologia permite celor cu bani sa determine sexul fatului. Comentariul alaturat afirma ca avem “dreptul” sa o facem. Curios lucru – pana acum, un “drept” era inteles ca un prerogativ care putea fi exercitat de oricine si fara bani. Vremurile se schimba (Link).

Olanda – Campioana la eutanasie. Olandezii au un drept sa fie ucisi daca nu vor sa mai traiasca. De la an la an, numarul olandezilor care sunt eutanasiati creste vertiginos. In doar un an, intre 2010 si 2011, numarul lor a crescut cu 18%. Regretabil, tot mai multi batrani bolnavi sunt eutanasiati fara consimtamantul lor. Hitler si Darwin sunt morti, dar ideilei lor, nu (Link).

New York – Campion la prelevarea organelor. Un proces sordid a fost intentat recent in New York impotriva unui spital si grup de doctori. Acuzatia: infirmierele si angazajatii spitalului afirma ca au fost constransi sa “ucida” pacienti pentru a le preleva organele pentru transplant. Medici nerabdatori nu mai asteptau ca pacientii sa moara biologic, ci doar cerebral, inainte de a le preleva organele. Atentionare, mai ales pentru romanii din America si Canada – nu ingaduiti copiilor vostri sa se inscrie pe listele de donatori de organe (Link).

New York – Campion la decadenta. Nu e New York declarat cel mai murdar oras al Americii doar la propriu, ci si la figurat. Ultima dovada vine de saptamana trecuta. Consiliul municipal al New Yorkului a anuntat ca incepand cu acest an scolar, autoritatile vor da fetelor de 14 ani si peste pilule avortive, iar baietilor prezervative, pe gratis, pentru a preveni sarcina. Si asta fara cunostinta parintilor (Link).

Sondaje – Femeile prefera familia. Un studiu publicat recent din publicatia americana de afaceri Forbes indica ca femeile americane prefera viata de familie si viata casnica, in loc de munca in afara caminului. Conditiile economice insa le constrang sa lucreze (Link).

The Family in America. Tocmai a aparut editia de vara 2012 a publicatiei americane The Family in America – a Journal of Public Policy. Textul integral al editiei il puteti citi aici (Link). Subiectul de baza al editiei este ca, contrar propagandei din media si a sociologiei moderne, barbatii si femeile sunt diferiti nu doar biologic, ci si psihologic. Notiunea de societate “unisex” in loc de una binara, este eronata. Studii facute si publicate recent de University of Manchester si Universitatea din Torino arata acest lucru, de altfel, evident.

(Extrase din buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here