Avort Zero – 7 octombrie, Spania

1215

„Avort Zero” este o mişcare fondată în Spania în anul 2008, după ce Ministrul pentru Egalitate din guvernul Zapatero (socialist), Bibiana Aido, a anunţat o lege prin care avortul urma să devină liber și gratuit. În acest context un grup de cetăţeni au decis să facă tot ce le va sta în putinţă pentru stoparea fenomenului avortului. Iniţiativa a fost susţinută de sute de cetăţeni care au trimis mesaje şi idei referitoare la planul de acţiune al campaniei.

 

Numele „Dreptul la viaţă” şi logo-ul său, o inimă zâmbind pe fond roşu, este deja o referinţă pentru societatea şi mass-media locală, colaborând şi cu alte instituții pentru organizarea manifestaţiilor de sprijin pentru dreptul la viaţă.

Cu toate că în 2010 „legea Aido” a fost aprobată datorită principiilor ideologice promovate de Guvern, mişcarea continuă să crească şi să acţioneze în societate. Există zeci de reţele locale răspândite peste tot în Spania şi în afara ei, care continuă activitatea de conştientizare şi influenţare a societății.

Pe 7 octombrie are loc Marşul Internaţional pentru Viaţă în 100 de oraşe din 40 de provincii. Lista completă cu toate locurile unde vor avea loc manifestări este disponibilă aici.

Mai jos sunt enunţate cele 10 motive pentru care oamenii sunt invitaţi să participe la marş:

1. Pentru că vreau o lege care să protejeze cu adevărat dreptul la viaţă şi să ofere un sprijin real pentru ca femeile să aibă copii. Nu vreau o altă lege pentru avort, ci o lege pentru îngrijirea vieţii umane în stadiul ei cel mai vulnerabil.

2. Pentru că avortul este o parte a crizei,  şi nu o problemă separată. Nu ieşi din criză aruncând în fiecare an 113.000 de fiinţe umane într-o groapă comună.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

3. Deoarece reacția spaniolilor față de avortul revine tuturor societăţilor deschise, cer guvernului meu să fie curajos şi să ia o hotărâre istorică pentru protecția drepturilor omului.

4. Pentru că sunt parte dintr-o mișcare a cetățenilor, care au convins reprezentanţii noștri să vorbească despre avort în programele electorale. Este timpul să le reamintim de angajamentul lor și să le cerem să protejeze dreptul la viaţă.

5. Pentru că vreau ca în țara mea să fie pe 7 octombrie un manifest pentru dreptul la viață care să fie auzit în toată lumea. Mulți oameni din diferite țări vin la 7-Octombrie pentru a sprijini societatea spaniolă în momentul decisiv de reformă al Legii avortului.

6. Pentru că vreau ca avortul să fie eliminat, așa cum a fost sclavia şi aşa cum va fi pedeapsa cu moartea. Primul pas este de a abroga Legea Avortului, pentru că este nedreaptă, crudă și neconstituțională.

7. Pentru că milioane de oameni din întreaga lume se uită la noi cu speranță: dacă industria avortului în Spania este învinsă, mai devreme sau mai târziu va fi învinsă și în alte țări democratice.

8. Pentru că în luna octombrie este Ziua internațională împotriva pedepsei cu moartea și eu sunt împotriva pedepsei cu moartea.

9. Deoarece eliminarea avortului eugenic, aşa cum a anunțat ministrul justiției, este valoroasă și necesară, dar nu suficientă. Nici un număr de avorturi nu este rezonabil: nici 113.000, nici 200, nici 500, nici 65, nici 1.238. Avort Zero!

10. Pentru că e în mâinile mele, și în cele ale tale, să obţinem pe 7 octombrie promisiunea guvernului printr-o lege care să protejeze dreptul la viaţă şi să recunoască maternitatea ca pe un bun social. Am semnat deja declarația Avort Zero și pe 7 Octombrie voi ieși în stradă pentru a proclama dreptul la viață.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here