Știri pe scurt (23 octombrie 2012)

1318

Romania – Divort. Destramarea casatoriei la romani e in crestere accelerata. In 2011 s-au inregistrat in Romania cu 10% mai multe divorturi ca in 2009 (Link).

Negativitatea casatoriilor homosexuale. Canadienii atentioneaza restul lumii privind impactul casatoriilor homosexuale in Canada. Ce se petrece in Canada, prima tara care le-a legiferat, spun ei, se poate petrece si in celelalte tari (Link).

Harvard – O mocirla a imoralitatii. Harvard University e prima universitate fondata in Lumea Noua, la Boston. A fost fondata de puritanii refugiati in Massachusetts, ca scoala de teologie pentru formarea pastorilor. In cursul timpului s-a secularizat si a devenit o institutie imorala, un putregai imoral. Apogeul imoralitatii a fost atins in toamna aceasta, cand un grup de studenti din clasa incepatoare a lansat un “incest-fest”, un “festival” al incestului. O zi in care fiecare student in primul an incearca sa faca sex cu cat mai multe persoane din primul an, fie de sex opus, fie de acelasi sex. Anuntul festivalului a fost initial postat online, dar nu il mai gasim. Probabil a fost dat jos. Am dat insa peste un comentariu care-l discuta. Harvard University e cea mai prestigioasa universitate a Americii si probabil din lume. E si cea mai bogata in resurse (Link).

Germania – Discriminare religioasa. Colegii de la Observatory on Religious Discrimination Against Christians (Viena) au publicat editia din septembrie a cronicii lor lunare privind discriminarea religioasa impotriva crestinilor in Europa. Editia din septembrie e dedicata discriminarii crestinilor in Germania. Luna aceasta, o plangere oficiala a fost facuta impotriva Germaniei la Comitetul Drepturilor Omului ONU (Link).

Belgia – Campioana la eutanasie. Anual, Belgia publica statistici privind eutanasierea fiintelor umane. Ultimul raport indica o crestere de 2% de la an la an al numarului persoanelor eutanasiate. Ceva nou: Belgia e liderul mondial la vanzarea de organe pentru transplant, organe prelevate de la persoanele eutanasiate. Aproximativ 120 de persoane au fost eutanasiate fara consimtamantul lor (Link).

Quebec – Eutanasie. Legea federala canadiana interzice eutanasia si sinuciderea asistata. Cu toate acestea, guvernul provinciei Quebec a anuntat planuri legislative de legalizare a lor. Initiativele legislative urmeaza sa fie demarate in martie anul viitor. Pe 6 noiembrie, cetatenii statului Massachusetts vor vota un referendum de legalizarea sau interzicere a eutanasiei in statul lor (Link).

America – Religiozitate. Pentru prima data in istoria SUA, protestantii nu mai sunt majoritari. Doar 48% din populatia SUA se identifica ca fiind protestanta. Restul sunt catolici, ortodocsi, musulmani, evrei, religii asiatice, atei, sau fara religie (Link).

America – Sinuciderea protestantismului american. O noua aparitie editoriala publicata in SUA descrie sinuciderea protestantismului american. In ultimii 80 de ani sau cam asa, protestantismul american a deviat de la bazele doctrinare biblice, afirma cartea, si a imbratisat invataturile si practicile seculare ale ultimelor generatii – necredinta, ateismul, avortul, divortul, homosexualitatea. In consecinta, multi protestanti s-au indepartat de la credinta sau au trecut la neoprotestanti. Evanghelicii americani constituie intre 33 si 35% din populatia SUA. Recomandam o recenzie a cartii (Link).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Candva Marea Britanie – Nu casatoriilor homosexuale. Premierul britanic David Cameron e incapatanat. Vrea sa legalizeze casatoriile homosexuale in Candva Marea Britanie, chiar daca membrii din partidul lui nu vor. Recent a fost huiduit de membrii de partid pe acest motiv (Link).

Tanzania – Nu casatoriilor homosexuale. Tanzania isi modifica constitutia. Autoritatile se deplaseaza in diverse regiuni ale tarii pentru a se consulta cu cetatenii. O tema unanima peste tot din partea cetatenilor este – casatoriile homosexuale trebuie interzise in noua constitutie (Link).

Candva Marea Britanie – Copii hartuiti. Dezbaterea din Candva Marea Britanie privind casatoriile homosexuale e peste tot. Chiar si in curtea de joaca a copiilor de scoala. Materialul alaturat descrie hartuirea copiilor de varsta scolara care indraznesc sa spuna la scoala ca se opun casatoriilor homosexuale (Link).

Candva Marea Britanie – Colapsul casatoriei si al familiei. Dupa un raport publicat recent de Center for Social Justice din Candva Marea Britanie, intr-o generatie de oameni cuplurile casatorite in aceasta tara vor fi minoritare, iar majoritatea copiilor vor fi crescuti fie de cupluri necasatorite, fie de un singur parinte. Autoritatile atrag atentia asupra acestui cataclism, dar in loc sa sprijine familia, o distrug. Lor le arde de casatorii homosexuale in loc de remedierea casatoriei traditionale ca pivot al societatii (Link).

Lumea musulmana – Persecutia crestinilor. Un grup de academicieni americani publica o nota lunara privind persecutia crestinilor in tarile mulsulmane. Editia din august a fost publicata recent (Link).

Exodul crestinilor din Orientul Mijlociu. Un articol recent in Wall Street Journal descrie exodul crestinilor copti din Egipt in SUA pentru a scapa de persecutia musulmana (Link).

Argentina – Profanare de biserica. Recent a avut loc, in Posadas, Argentina, un atac al unui grup de feministe asupra unei catedrale romano-catolice din oras. Materialul si clipul video alaturat arata un grup de tineri crestini care protejeaza catedrala (Link).

Quebec – Profanare de biserica. Un incident similar s-a petrecut in Quebec, Canada, unde un grup de feministe pro-avort au atacat o biserica romano-catolica in timpul unei conferinte pro-vita (Link).

America – Homosexualii in crestere. Saptamana trecuta a fost emis un raport privind numarul aproximativ de homosexuali din SUA. Raportul a fost realizat de prestigioasa organizatie de sondaje de opinie americana Gallup. A fost alcatuit ca urmare a unui sondaj de opinie care a inclus 121.290 de persoane si a fost efectuat intre 1 iunie si 30 septembrie anul acesta. Rezultate sunt alarmante: 3,4% din populatia adulta americana se identifica ca fiind ne-heterosexuala (adica homosexuala, bisexuala, transgender, asexuala). Ponderea homosexualitatii la tinerii americani e si mai alarmanta. Homosexualitatea e mai scazuta la populatia alba si mai ridicata la populatia neagra, hispana si asiatica. Mai multe femei decat barbati se identifica ca fiind homosexuali. 6,4% dintre cei intre 18 si 29 de ani se identifica ca fiind ne-heterosexuali, in comparatie cu 1,9% dintre persoanele peste 65 de ani. Homosexualii in general au un nivel de educatie, social si profesional mai scazut decat heterosexualii. Doar 3,2% dintre adultii cu educatie postuniversitara se identifica ca fiind homosexuali. 2,8% dintre persoanele cu venituri de peste $90.000 anual se identifica ca fiind homosexuali, in comparatie cu 5,1% la persoanele cu venit anual sub $24.000. Incidenta homosexualitatii e cea mai ridicata la tinerele fete, aproape 9% dintre ele identificandu-se ca fiind lesbiene. Mai putin de 6% dintre tinerii adolescenti se identifica ca fiind homosexuali. Incidenta homosexualitatii scade cu varsta. Geografic, cei mai putini homosexuali sunt in sudul SUA (3,2%) si cei mai multi in estul SUA (3,7%) Ponderea populatiei homosexuale in vestul american e de 3,6%. Concluzia: homosexualitatea se invata, asemenea unui obicei nociv. Personajele si actorii homosexuali, promovati in media americana si de Hollywood, isi pun amprenta asupra tineretului american si le strica mintea si identitatea sexuala. Parinti romani: protejati-va copiii de show-urile murdare, imorale, sexuale care va murdaresc ecranele televizoarelor (Link).

Revolutia sexuala – Prostia se ia. La gradinita “Egalia” din Stockholm copiilor nu le este ingaduit sa se identifice ca “baiat” ori “fata” si nici sa foloseasca aceste cuvinte. Motivul este ca trebuie sa li se acorde timp copiilor sa-si descopere identitatea sexuala in timp, pe masura ce cresc. Prostia aceasta se ia. In Danemarca, o gradinita din Copenhaga a facut la fel (Link).

(Extrase din buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here