Uniunea Europeană continuă să finanțeze avorturile în afara granițelor UE. Inclusiv avorturile forțate din China

1092

Reproducem articolul „UE vrea avort mascat” publicat de Ziua News. Subiectul finanțării comunitare pentru politicile pro-avortiste nu este nou, a se vedea și discuțiile pe marginea bugetului din 2011.

Comisia Europeană finanțează programe care prevăd și avorturile forțate • Cele mai mari două organizații de „planificare familială” primesc zeci de milioane de euro pentru proiecte derulate în țări din lumea a treia • Bruxelles-ul dă cu o mână, iar cu cealaltă scrie directive în care denunță întreruperea de sarcină și sterilizarea

Dublul limbaj folosit de birocrații de la Bruxelles poate fi constatat, din nou, după ce reprezentanții unui ONG au acuzat Uniunea Europeană că finanțează, cu bună-știință, prin programele sale de dezvoltare, avorturile forțate, în diverse state. Inclusiv în China, stat condamnat în termeni duri, prin vocea Parlamentului European, pentru politica anti-natalitate și numărul mare de avorturi și sterilizări forțate, care pun în pericol viețile mamelor.

Grupul non-profit European Dignity Watch a publicat un raport care denunță faptul că cele mai mari organizații din lume ce încurajează avortul – International Planned Parenthood Federation și Marie Stopes International – își duc campaniile privind planificarea familială, în diverse colțuri ale planetei, pe banii UE. Altfel spus, în timp ce Bruxelles-ul face rechizitorii la adresa politicii anti-natalitate pe care o duce China, cele două organizații incriminate în raport contribuie din plin, cu banii contribuabililor europeni, la această strategie, aflată în contradicție cu legislația comunitară, ce interzice sprijinirea programelor privind întreruperea de sarcină și sterilizarea.

European Dignity Watch acuză cele două mari organizații, beneficiare ale fondurilor UE, că încasează milioane de euro pentru proiecte privind „sănătatea reproducerii și sexuală”, folosind metode extrem de contestate. Raportul organizației European Dignity Watch, fondată în 2010, care susține dreptul fundamental la viață și familie, a fost lansat chiar înainte de un incident care a avut loc în China. Presa a relatat cazul unei tinere femei, însărcinate în luna a șaptea, forțate de autoritățile chineze să avorteze. Probabil că într-o țară în care anual au loc în jur de opt milioane de avorturi, acest caz ar fi trecut neobservat. Însă soțul femeii a postat pe o rețea de socializare chineză o poză cu ea, pe patul de spital, alături de trupul copilului mort, înfășurat în plastic. Imaginea a șocat o lume întreagă, iar chinezii au cerut să se facă dreptate și cei vinovați de acest act barbar să fie condamnați.

30 de milioane pentru Marie Stopes International

Conform raportului, Marie Stopes International a fost finanțată, în ultimii ani, cu sume importante din partea Uniunii Europene. Astfel, între 2005 și 2010, suma totală încasată de această organizație a fost de peste 30 de milioane de euro, existând dubii privind legalitatea primirii acestor bani.

Paradoxul este că Uniunea Europeană susține că în acest fel dă bani pentru programe comunitare de dezvoltare, care vizează, printre altele, combaterea sărăciei în unele state din lumea a treia. Din păcate, programele Bruxelles-ului includ și avorturile forțate, o practică extrem de controversată pe care, chiar în această vară, Parlamentul European a condamnat-o, formal, într-o rezoluție specială. Rezoluția susținea că, în condițiile în care UE a furnizat și încă furnizează fonduri pentru organizațiile implicate în planificarea familială din China, Comisia Europeană trebuie să se asigure că „finanțarea acestor proiecte nu încalcă” angajamentul Parlamentului European împotriva controlului forțat al populației.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Proiecte pentru Bolivia, Peru și Papua Noua Guinee

Pentru buna informare a cetățenilor europeni, EDW a arătat cum se cheltuiesc milioane de euro, explicând, detaliat, metodele pe care le folosesc cele două organizații în unele state din lumea a treia. Astfel, în proiectul de „dezvoltare” pentru Bolivia, Guatemala și Peru, prin organizația Planned Parenthood se dau 1,7 milioane de euro anual pentru „sisteme de contracepție de urgență”, termen care nu a fost niciodată definit, dar despre care se spune că ar provoca avortul cu ajutorul unor medicamente. O sumă la fel de mare primește și Marie Stopes International, pentru a ajuta femeile din Papua Noua Guinee să întrerupă sarcinile prin metoda „aspirație vacuum”.

„Dați bani pentru mâncare și apă potabilă!”

European Dignity Watch este conștientă, într-una dintre concluziile raportului său, că, în ciuda datelor pe care le-a prezentat, Comisia Europeană va continua să finanțeze ambele organizații, care promovează politica de avorturi. În același document, EDW face și o recomandare oficialilor de la Bruxelles, invitându-i să aloce banii europeni „pentru garantarea hranei, apei potabile, accesului la sănătate și la educație copiilor aflați în dificultate, și nu să încurajeze reducerea numărului lor”.

Cele mai bune promotoare ale avorturilor

International Planned Parenthood Federation (IPPF) este cea mai mare organizaţie internaţională neguvernamentală care promovează şi oferă servicii de avort. În România este reprezentată de către Societatea pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS). IPPF a devenit un finanţator major al politicii chineze de control al populaţiei, care stabilește un copil pe familie, încurajând astfel politica „sângeroasă” de planificare a familiei. Pe aceeași scară valorică se află și Marie Stopes International (MSI), care duce campanii active pentru accesul mai facil la avort, oferind servicii de întrerupere a sarcinii, în Albania, India, România, Africa de Sud şi Vietnam.

Americanii susțin politica Beijingului privind avorturile

Administrația Obama finanțează și ea, cu 50 de milioane de dolari pe an, agenția United Nations Population Fund (UNFPA), care susține politica autorităților de la Beijing privind controlul familial. După ce avorturile forțate din China au fost criticate de o serie de organizații internaționale, UNFPA a abandonat temporar, în 1994, finanțările pentru diverse programe chineze de planificare familială. După doar patru ani, le-a reluat, pe motiv că există o înțelegere cu guvernul chinez și că nu se folosesc metode coercitive pentru obținerea avorturilor.

Luciana Pop


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here