Știri pe scurt (31.10.2012)

1175

Scotia – Avort. Conform ultimelor statistici, Scotia e pe locul doi in lume privind incidenta avortului la adolescente. Cuba e pe primul loc. Veti observa ca peste 90% din adolescentele scotiene invoca “probleme fizice si psihologice” cauzate de sarcina, ca justificare a avortului. Care femeie gravida nu a avut vreodata probleme fizice sau psihologice din cauza sarcinii? Daca toate ar fi avortat pe baza acestei justificari, specia umana ar fi incetat sa mai existe cu mii de ani in urma (Link).

Irlanda – Drepturile copiilor. In noiembrie, irlandezii vor vota asupra unui amendament constitutional care sa insereze drepturi pentru copii in constitutia irlandeza. Comentariul alaturat explica de ce ideea aceasta nu e buna, nici pentru copii, dar mai ales pentru parinti, deoarece le submineaza drepturile parentale. Ne intrebam, de ce nu, mai bine, un amendament constitutional care sa confere drepturi parentale (Link).

Franta – Secularism socialist. Stirea ca Hollande intentioneaza sa creasca taxele celor cu venit anual de peste 1 milion de euro la 75% a facut inconjurul lumii. O veste mai putin cunoscuta este ca oamenii de afaceri francezi fac planuri sa paraseasca tara si sa-si duca banii in alta parte. O oportunitate buna pentru Romania de a atrage capital francez (Link).

SUA – Demografie. Statisticile privind nasterile anului 2011 in SUA au fost emise recent. Si SUA incepe sa imbatraneasca. Anul 2011 a fost al patrulea an consecutiv cand numarul copiilor nascuti in America a scazut. In 2011 s-au nascut 3,95 milioane de copii, cu 40.000 mai putin decat in 2010. In linkul care vi-l dam aflati un comentariu despre raport, cat si textul lui integral. Demografii sunt cvasi-unanimi ca exista o corelatie directa intre scaderea populatiei si criza economica (Link).

SUA – Casatorii homosexuale. Mai devreme in octombrie, tribunalul federal de recurs din New York a invalidat legea federala, adoptata in 1996, care defineste casatoria barbat-femeie. A declarat-o ca discriminatorie la adresa homosexualilor. Urmeaza ca tribunalul suprem SUA sa-si spuna cuvantul final pana in iunie 2013 (Link).

Suedia – Homeschooling. Revenim astazi cu anuntul de joi. Vesti bune parvin din Suedia privind educatia la domiciliu a copiilor. Statul suedez e foarte ostil educatiei la domiciliu. Dar, recent, un tribunal suedez a invalidat amenda autoritatilor si le-a constrans sa acorde permisiune unor evrei suedezi care din motive religioase doresc sa-si educe copiii acasa (Link).

Global – Casatorii homosexuale. Recent, CNN a alcatuit o lista cronologica a tarilor si provinciilor care au legalizat casatoriile homosexuale. Lista, cu toate ca e mica, e in crestere (Link).

Candva Marea Britanie – Homosexuali putini. Doar 1 din 66 de persoane din Candva Marea Britanie se identifica drept homosexuali, bisexuali sau lesbiane, conform unui sondaj recent. Office of National Statistics a facut un sondaj conform caruia 1,5% dintre barbati se declara homosexuali, 0,7% dintre femei lesbiene si 0,4% bisexuali. Adica 1 din 66 de britanici intra in aceasta categorie. In sondaj au fost incluse 350.000 de persoane. Propaganda homosexuala ne spune ca 10% din populatia adulta e homosexuala. Numarul celor care se identifica ca fiind homosexuali in Candva Marea Britanie, insa, e in crestere in comparatie cu 2010, cu 0,1% (Link).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Irlanda de Nord – NU casatoriilor homosexuale. Mai devreme in luna, Parlamentul Irlandei de Nord a respins o motiune a Verzilor (“Greens”) de legalizare a casatoriilor homosexuale in Irlanda de Nord. Majoritatea separatistilor irlandezi au votat impotriva (Link).

Bioetica – Embrion uman artificial. Recent, un grup de oameni de stiinta din Oregon, SUA, au anuntat ca au creat primul embrion din lume cu material genetic de la trei persoane, doua femei si un barbat (Link).

Chicago – Transexualii castiga. Saptamana trecuta, transexualii statului american Illinois au castigat un “drept” nou – pot sa-si obtina certificate de nastere noi chiar daca nu isi schimba sexul biologic. Pana acuma li se emiteau astfel de documente doar daca isi schimbau sexul biologic prin operatii chirurgicale. Acum o pot face fara efectuarea acestor proceduri, daca primesc certificat din partea unui psihiatru care atesteaza ca persoana in cauza, cu toate ca biologic apartine unui sex, mental si psihologic crede sau doreste sa apartina celuilalt sex (Link).

Uniunea Europeana – Colaps financiar. Date financiare recent emise descriu abisul financiar al Uniunii in termeni concreti – datoria financiara a zonei Euro a ajuns la 90% din valoarea economiilor statelor din zona. Cea mai inglodata in datorii e Grecia, cu o datorie echivalenta a 158% din valoarea economiei ei nationale (Link).

Germania – Esecul multiculturalismului. Multiculturalismul unional a esuat. Dovezile se ivesc zilnic. Un exemplu recent e Germania, unde un islamist care a atacat o alta persona in timpul unei manifestatii a afirmat catre politie si judecator ca el da socoteala pentru actiunea lui doar lui Alah, nu autoritatilor civile (Link).

Lituania – Crestinism viguros. Secularistii sunt nedumeriti de ce credinta in vremea moderna nu slabeste. Ultimul exemplu e Lituania unde, conform ultimului recensamant, 77,3% din populatie se declara catolica. Acum 10 ani, 79% din populatie se declara catolica. Supravietuirea crestinismului si vigurozitatea catolicismului, afirma comentariul alaturat, este o anomalie, considerand cei 50 de ani de ateism sovietic si 10 ani de influenta secularista unionala (Link).

Sociologie – Tatii conteaza. Tot mai des se vantura notiunea de “genderless parenting” – adica ca e irelevant daca un copil e crescut intr-o familie binara (barbat-femeie), monoparentala ori de persoane de acelasi sex. Recomandam comentariul alaturat care respinge acest mit. Titlul e sugestiv “Men don’t mother” (“Barbatii nu pot fi mamici”) (Link).

Filozofie – Nici Darwin, nici Dumnezeu. Thomas Nagel, profesor de filozofie si drept la New York University, nu crede in Dumnezeu. E ateu, dar nu crede nici in Darwin. Respinge atat teismul, cat si evolutionismul. Recent, a publicat Mind and Cosmos, o carte in care critica cu agresivitate evolutionismul ca fiind incapabil de a explica aparitia constiintei umane. Constiinta, inteligenta, cunostinta, abilitate de a diferentia intre rau si bine, spune el, sunt fenomene si atribute umane care nu pot fi explicate in termeni evolutionisti (Link).

Democratie texana. Un incident hazliu s-a petrecut luna trecuta in lumea diplomatiei. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anunat oficialitatile texane ca vor monitoriza alegerile prezidentiale de saptamana viitoare in diverse circumscriptii electorale din Texas. Procurorul General al Texasului i-a avertizat ca daca se vor prezenta la circumscriptiile electorale vor fi… arestati. Cineva indrazneste sa spuna “nu” Uniunii (Link).

Cancerul mamar – Prevenire. Octombrie e luna cancerului mamar, luna in care ni se aminteste de ravagiile pe care acest flagel le face in toata lumea si aminteste femeilor ce trebuie sa faca ca sa-l previna. In Romania auzim numeroase spoturi radio in aceasta vreme, pe aceasta tema. Cateva masuri preventive au fost recent analizate si recomandate de CNN (Link).

(din buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here