Știri pe scurt (12 noiembrie 2012)

1412

ONU – Raport libertate religioasa. Recomandam un Raport privind libertatea religioasa pe care ONU l-a publicat luna trecuta. E lung de peste 100 de pagini si i-a luat autorului mai bine de 2 ani sa-l scrie. E foarte informativ si respectuos fata de sentimentele religioase. Aici aflati un scurt comentariu privind Raportul (Link), iar aici textul lui integral, in engleza (Link).

ONU – Raport privind discriminarea impotriva crestinilor in europa. Crestinii in Nigeria sunt ucisi, dar in Europa sunt discriminati. La finele lui octombrie, Dr. Gudrun Kugler a inregistrat in ONU o plangere privind discriminarea impotriva crestinilor in Europa. Plangerea descrie o multime de situatii in care crestinii au fost discriminati de catre autoritatile europene, mai in exclusivitate cele occidentale (Link).

Merkel e de acord. Cancelarul german Angela Merkel, fiica de pastor luteran german, e de acord. Recent a afirmat ca crestinii sunt cea mai persecutata religie din lume. Secularistii i-au sarit in cap, astfel de afirmatii, spunand ei, nefiind potrivite pentru un demnitar politic. Consemnul este sa nu se vorbeasca despre discriminarea crestinilor. Despre a homosexualilor si a altora, da, dar despre a crestinilor, nu (Link).

ONU – Dezincriminarea adulterului. Luna trecuta, un grup de experti ONU in drepturile omului a lansat un apel de dezincriminarea adulterului in toate tarile lumii (Link).

Finlanda – Avort. Parlamentul finlandez a demarat un proiect legislativ bun, si anume obligativitatea consilierii tinerelor gravide narcomane. Evident, stanga antivalori e alarmata ca initiativa ar putea “limita” dreptul la avort al tinerelor, prin a le influenta sa pastreze copilul in loc sa-l avorteze. Consilierea, zic ei, limiteaza dreptul femeii la autonomia personala, adica sa faca ce vrea cu trupul ei si cu ce e in el (Link).

Prezbiterienii afirma homosexualitatea. Cultele protestante traditionale americane (metodistii, prezbiterienii, luteranii, episcopalii) au tribunale ecleziale care decid anumite aspecte de conduita a membrilor si doctrina denominatiunii. Luna trecuta, Tribunalul Suprem al bisericii prezbiteriene din SUA a refuzat sa condamne ori sa declare nula “casatoria” cu o alta femeie a unei femei in pozitia de „episcop”. Acum cateva sute de ani, Luther nu s-a gandit ca „reforma” lui va matura din lume pana si familia si bunul simt (Link).

America – Concubinaj. Tragedia Americii continua. Dupa ultimul raport oficial emis luna trecuta de autoritatile americane, 40,7% dintre copiii nascuti in America in 2011 s-au nascut din mame tinere necasatorite (Link).

Candva Marea Britanie – Casatorii homosexuale. Guvernul premierului Cameron persista in legalizarea casatoriilor homosexuale in Candva Marea Britanie. Ca raspuns, un think-tank crestin britanic a publicat o analiza care arata consecintele dezastruoase ale casatoriilot homosexuale pentru societate si pentru institutia familiei in general. Deloc o coincidenta, zilele acestea partidul lui Cameron e zguduit de un scandal de pedofilie. Credem ca, dupa legalizarea parodiilor numite „casatorii homosexuale”, urmeaza reducerea varstei legale pentru acte sexuale (Link).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Candva Marea Britanie – Concubinaj. Concubinajul e in crestere in aceasta tara, candva mare. Numarul persoanelor care coabiteaza in CMB a ajuns la 2,9 milioane, dublul numarului din 1996. Numarul cuplurilor casatorite e de 12,2 milioane, cu 457.000 mai putine decat in 1996. Numarul copiilor crescuti de cupluri necasatorite a crescut si el cu 1 milion in aceeasi perioada (Link).

Franta – Casatorii homosexuale. Socialistii nu se dezmint. Oriunde vin la putere, incep sa distruga valorile si familia. Planurile socialistilor francezi de legalizare a casatoriilor si adoptiilor homosexuale intampina insa obstacole. Spre surprinderea lor, socialistii intampina mari impotriviri ata in zonele rurale, cat si din partea Bisericii Catolice. Impotrivirea surprinde, si pentru moment planurile au fost incetinite, dar nu abandonate (Link).

Candva Marea Britanie – Intoleranta homosexualilor. Cardinalul Keith O’Brian e liderul catolicilor britanici. Homosexualii britanici i-au “decernat” premiul “intolerantei”, numindu-l “bigotul anului” datorita impotrivirii lui fata de perversiuni. Britanicii sunt revoltati de acest gest homosexualilor (Link).

Dupa zece ani. Recent, s-au implinit 10 ani de cand casatoriile homosexuale au fost legiferate pentru prima data in istoria omenirii, in Canada. Acest eveniment a dezlantuit cea mai radicala revolutie sociala cunoscuta in istoria omenirii. Din 2002, acest flagel continua sa infesteze lumea, sa naruie institutia casatoriei si a familiei naturale, este un dezastru pentru copii, societate, valori, moralitate, libertatea religioasa. Un comentariu care reflecta asupa lectiilor invatate in ultimii 10 ani privind experimentul societatii cu casatoriile homosexuale (Link).

New York – Capitala avortului american. Majoritatea statelor americane continua sa ia masuri de restrictionare a avortului. O exceptie e New Yorkul, orasul care s-a transformat, intentionat, in capitala avortului american. O adevarata mafie a abortionistilor are loc in New York (Link).

Aparitie editoriala – “Eliminati casatoria”. O tanara sociolog americanca a publicat recent “Minimazing marriage”, de fapt teza ei de doctorat, in care pledeaza pentru minimalizarea casatoriei si a familiei si inlocuirea lor cu alte aranjamente contractuale intre adulti, inclusiv parteneriatele civile, casatoria in grup, casatoria intre cupluri (nu indivizi), poligamia, poliamoria, etc. Recomandam o recenzie privind aceasta idee „revolutionara”, „moderna” si „progresista” (Link).

Rata avortului in Candva Marea Britanie. In CMB, rata avortului e de 27%, adica 27% dintre copiii nenascuti sunt avortati. In Romania rata avortului e aproape dubla (Link).

Spania legitimeaza casatoriile homosexuale. In 2005, socialistii au legalizat casatoriile homosexuale. Parlamentari de dreapta au lansat o actiune la curtea constitutionala pentru abrogarea legii. Au pierdut. Saptamana trecuta, curtea constitutionala a declarat legea casatoriilor homosexuale constitutionala. Biserica Catolica cere guvernului spaniol actual sa le abroge prin lege (Link).

New York Times – The End of Marriage. Vocile care cer abolirea casatoriei sunt multe si li se acorda platforme generoase. Pe 4 noiembrie, New York Times, cea mai mare publicatie americana, a publicat comentariul unui alt sociolog american cu un titlul sugestiv si ingrijorator – The End of Marriage (“Sfarsitul Casatoriei”). Daca dragoste cu sila nu se poate, nici casatoria nu trebuie facuta o norma obligatorie, spune autoarea. Moravurile s-au schimbat, oamenii nu mai vor casatorie, ci concubinaj, divort, avort si legile trebuie sa reflecte aceste schimbari sociale (Link).

New York Times – Interviu despre avort. Pe 2 noimebrie, New York Times a publicat un interviu extensiv cu Charmaine Yoest, liderul organizatiei Americans United for Life. “Luptam impotriva avortului” spune ea, pentru ca “vrem sa protejam femeile”. Cand copiii nu se nasc, ci sunt avortati, “victima principala e mama care-i avorteaza”, spune ea. Interviul e fascinant si reda o perspectiva unica a miscarii pro-vita din SUA asupra vietii copiilor nenascuti si a ravagiilor avortului asupra femeilor si societatii (Link).

Adolescenti transgender. Ziarele britanice au relatat recent despre un caz cu totul bizar, dar tragic, care dovedeste dezastrul pe care revolutia sexuala il face in randul adolescentilor. Pana la 18 ani, un baiat britanic s-a transformat in fata, iar acum cere doctorilor sa-l transforme din nou in baiat. Pe langa tragedia evidenta si tulburarile patologice ale acestui caz, o alta intrebare legitima este cine plateste interventiile acestea chirurgicale? (Link)

Mondial – Egalitate de gen. Se vorbeste mult despre „egalitatea de gen”. Forumul Economic Mondial emite un raport anual intitulat Gender Gap Report, care analizeaza egalitatea dintre cele doua sexe in diferite tari ale lumii. Ultimul raport anual a fost publicat recent. Tara cu cea mai mare egalitate intre sexe este Islanda si tarile scandinave, unde femeile sunt egale cu barbatii in proportie de 83%. Romania intre in categoria tarilor cu o proportie de egalitate de 67 la 69%, in aceeasi categorie cu Ungaria, Slovacia, Italia, dar inaintea Turciei. Republica Moldova si Polonia sunt inaintea noastra (Link).

(Extras din buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here