Știri pe scurt (21 noiembrie 2012)

1165

Demografie – Romania imbatraneste. Un studiu al bancilor din Romania, publicat saptamana trecuta de HotNews, reconfirma tendintele bine cunoscute – Romania imbatraneste accelerat, iar povara asupra sistemelor de asistenta sociala creste (Link).

Demografie – Japonia imbatraneste. Avortul practicat cu nesat de japonezi dupa 1945 incoace a devastat Japonia. Populatia scade, numarul varstnicilor creste, iar cel al tinerilor scade. Pentru a asigura ingrijirea populatiei batrane, japonezii recurg tot mai des la roboti (Link).

Francezii impotriva casatoriilor homosexuale. Peste tot unde au venit la putere, socialistii au distrus familia si au luptat impotriva valorilor. Socialistii francezi se tin de planul lor de a legaliza parodiile numite „casatorii homosexuale”. Saptamana trecuta, peste 200.000 de francezi au manifestat impotriva acestor aberatii (Link).

SUA – Religiozitatea noului Congres. In urma alegerilor din 6 noiembrie, Pew Research Center a emis structura afilierilor religioase a noului Congres american. In Congres si Senat sunt 530 de congressmani si senatori. Protestantii sunt majoritari cu 57,2%, apoi grupul cel mai mare e cel catolic (31%, in crestere), urmati de baptisti (15%, in crestere), evrei (5%, in scadere), ortodocsi (1,2%, constant), etc. Penticostalii au doar 1 reprezentant in Congresul SUA, cu toate ca alcatuiesc 4% din populatia SUA, iar ortodocsii au 5 reprezentanti si formeaza 1% din populatie. Pentru prima data in istoria SUA, a intrat in Congresul american un budhist. O singura persoana se identifica „fara religie” (Link).

ONU – Controlul populatiei. Saptamana trecuta, Fondul ONU pentru Populatie (UNPF) a emis raportul pe anul 2012. Lung de 138 de pagini, raportul promoveaza “planificarea” populatiei prin planificarea familiala (a se citi contraceptive si avort), iar motto-ul lui este “by choice, not by chance.” Aveti aici un comentariu despre raport, care va directioneaza spre textul integral al raportului (Link).

Lucruri stranii in Seattle. Seattle Times relateaza despre un barbat care insista sa foloseasca toaletele femeilor pentru ca, chiar daca biologic e barbat, in capul lui simte ca e femeie. Revolutia sexuala ii tine isonul. Ce esti, zic ei, e determinat nu de realitate, ci de ceea ce iti inchipui tu ca esti. De Napoleoni sau Einsteini am mai auzit, dar ce faci daca un individ incepe sa se creada gandac? (Link)

Proces in Kentucky. Recomandam povestea alaturata privind un proces care a avut loc recent in statul american Kentucky impotriva unui grup de tineri din zonele rurale ale statului, care au fost dati in judecata pentru ca au hartuit un homosexual. Juratii i-au gasit vinovati, dar nu de hartuire din motive de ura fata de homosexual. Recomandam articolul pentru ca detaliaza evenimente interesante cu lux de amanunte, este scris de catre unul dintre jurati si descrie viata sordida si dezordonata a tinerilor acuzati. Proveniti din familii destramate, needucati, fara viziune de viata, fara slujbe, vagabonzi ai vietii, faptele lor, spune autorul, sunt o consecinta a lipsei parintilor din viata lor (Link).

Germania – Conferinta de homeschooling. Luna trecuta, parinti din Suedia, Germania si alte tari europene s-au strans in Germania pentru conferinta anuala de homeschooling, adica a parintilor care-si educa copiii acasa. Suedia si Germania sunt cunoscute in Europa ca persecutand si chiar arestind parinti care insista sa-si educe copiii acasa. Materialul alaturat descrie cateva din experientele lor relatate in cadrul conferintei (Link).

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

SUA – Cum au votat crestinii. Majoritatea crestinilor americani au votat pentru Obama. Sondajele de opinie arata ca Romney a pierdut pentru ca foarte multi crestini nu s-au prezentat la vot. Romney a primit cele mai multe voturi din partea crestinilor evanghelici (79%), pe cand 50% dintre catolicii l-au votat pe Obama. Comentatorii sunt de acord asupra unui lucru – crestinii nu si-au votat principiile in alegerile din 2012 (Link).

Homosexualii vandalizeaza o biserica. Intr-un acces de toleranta si nediscriminare, lucruri pe care le pretind de la altii, activistii homosexuali au vandalizat o biserica in statul american Maine, care s-a opus casatoriilor homosexuale (Link).

Drepturile naturii. Comentariul alaturat explica noua tendinta, in voga la ecologisti, pentru acordarea de drepturi plantelor! Dupa oameni urmeaza animalele, iar acum plantele (Link).

Franta musulmana. Statistici recente arata ca musulmanii i-au devansat pe catolici privind frecventarea lacasurilor de cult. Cu alte cuvinte, mai multi musulmani frecventeaza moscheile (2,5 milioane) decat catolicii francezi bisericile (1,9 milioane). E alarmant, considerand ca femeilor musulmane le este interzis accesul in moschei. Islamul, afirma observatorii, a devenit religia dominanta in Franta. Franta nu mai este a francezilor, albilor si crestinilor, ci a altora (Link).

New York Times – Povestea unei mame surogat. Recent, New York Times a publicat povestea adevarata a unei femei din California care traieste din surogat – naste copii pentru altii. Unul dupa altul. Preturile: intre $30.000 si $50.000 de copil. In contrast, in India preturile sunt cu 90% mai mici (Link).

Secularism agresiv. Saptamana trecuta, Parlamentul unional a audiat candidatura dlui Borg, crestin maltez, la postul de Comisar UE pentru Sanatate. Grupurile liberale si seculariste din Parlament si Uniune se opun candidaturii lui Borg din cauza vederilor lui pro-vita, profamilie si a credintei crestine pe care o impartaseste (Link). UPDATE – Chiar astazi T. Borg a fost ales comisar european. Felicitari!

Casatoria – Sondaj de opinie. 60% dintre americani se pronunta in favoarea casatoriei barbat-femeie. Sondajul de opinie a fost facut in ziua alegerilor recente si a implicat 800 de persoane (Link).

(din Buletinul informativ al Alianței Familiilor din România)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here