Un studiu asupra naşterilor la adolescente a omis să ia în calcul avorturile

1470

Un studiu national recent efectuat în SUA asupra utilizării contracepţiei susţine că aceasta ar fi condus la micşorarea ratei naşterilor la adolescente.

Însă criticii afirmă că studiul dezinformează, facând abstracţie de modificarea ratei avorturilor adolescentine, care nici nu trebuie raportate la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention).

În aprilie 2011, Centrul a comunicat că rata naşterilor la adolescente a scăzut cu 44% din 1991 până în 2010, atingând un record istoric de 34,3 naşteri la 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15-19 ani.

Leslee Unruh, fondator al organizației Abstinence Clearinghouse, a afirmat că promovarea controlului naşterilor ca soluţie pentru prevenirea sarcinilor la adolescente oferă „un fals simţ de siguranţă”, care încurajează tinerii să-şi însuşească un comportament sexual riscant.

Raportul atribuie scăderea ratei naşterilor „mesajelor puternice de prevenire a sarcinilor” şi „răspândirii utilizării contracepţiei”. Ceea ce scapă însă studiului este faptul că scăderea naşterilor nu reprezintă în mod necesar şi o scădere a sarcinilor.

Studii întreprinse de terţe organizaţii sugerează că rata avorturilor a crescut în SUA în ultimii ani. Cu atât mai îngrijorător este faptul că Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor răspândeşte soluţii false, punând în pericol sănătatea adolescenţilor! De asemenea, a crescut rata bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Mulţi adulţi refuză să-şi instruiască copiii asupra pericolelor unei vieţi sexuale timpurii şi asupra responsabilităţii personale în acest sens.

Unruh arată că în urma preocupării ei timp de peste 25 de ani referitor la abstinenţa sexuală premaritală, a găsit dovezi de necontestat că tinerii care trăiesc în abstinenţă înainte de căsătorie sunt mai fericiţi decât cei care nu o fac. Cei care aleg abstinenţa au şanse mai mari să termine o facultate, să câştige mai bine. Ei vor ştii mai bine ce au de făcut în viaţă şi îşi vor petrece anii tinereţii fără temeri şi spaime referitor la sarcini nedorite sau BTS.

Promisiunea falsă a contracepţiei ca soluţie la probleme a înşelat şi rănit deja mulţi tineri şi trebuie urgent combătută, dacă dorim o generaţie tânără responsabilă.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Sursa:  http://www.ewtnnews.com/catholic-news/US.php?id=5253#ixzz2D3ICsyxy


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here