Mesaje de susținere adresate de ONG-uri creștine ministrului Educației și oficialilor ministerului, în problema expoziției „cadavre jupuite” („Human Body”) de la muzeul Antipa

1566

Comunicat – Alianța pentru Demnitate Națională

Alianța pentru Demnitate Națională a luat act de decizia Ministerului Educației Naționale de a restricționa accesul copiilor la expoziția de cadavre de la Muzeul Antipa.

În acest sens, dorim să-i asigurăm de sprijinul nostru moral pe oficialii MEN care au hotărât să protejeze copiii acestei țări de spectacolul degradant pentru o ființă umană oferit de aceasta expozitie. Nu putem decât să ne bucurăm că factorii de decizie ai MEN țin cont de părerile acelor oameni și organizații care reprezintă societatea românească în ansamblul ei.

Considerăm că această decizie nu iese din sfera bunului simț comun și nu poate fi judecată pe criterii ideologice decât de cei care au această propensiune. Suntem, de asemenea, convinși că majoritatea covârșitoare a românilor este alături de cei care au luat această decizie, deoarece vizionarea expoziției – unde aceste cadavre sunt puse în poziții delirante – poate duce la o desensibilizare a oamenilor, de la vârste fragede, în fața misterului morții și la tratarea fără respect a corpului uman. Aceste elemente esențiale în profilarea educativă a unui copil nu pot fi eludate de dragul publicității agresive a unei expoziții de o asemenea factură.

Inocența vârstei fragede și compasiunea umană în general nu pot fi sacrificate de dragul unor persoane iresponsabile, capabile să atace, prin emoții puternice ce pot produce traume ireversibile, psihicul fragil al unor copii puși în fața acestui spectacol grotesc.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Vă asigură de toată considerația,
Președintele Alianței pentru Demnitate Națională
Iulian Capsali

***

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Comunicat de susținere a reglementării vizitării Expoziției ”Human Body”

Asociația Basarabii felicită inițiativa Domnului Ministru al Educației Remus PRICOPIE de a limita accesul copiilor la expoziția pseudo-științifică ”Human Body” ce are loc acum la Muzeul Antipa.

Dorim să adresăm un mesaj de susținere morală pentru Doamna Melania VULPOIU  Inspectorul Şcolar la Inspectoratul Școlar Județean Călărași, ce a acționat într-o manieră umană, creștină,  și a trimis către școli un email de interzicere a vizitării expoziției de către școlari. Gestul ei este unul al normalității într-o societate românească eminamente creștin-ortodoxă, conservatoare în care educația copiilor joacă un rol principal.

Membrii asociației pe care o reprezint, majoritatea părinți, nu doresc să-și crească și să-și formeze copiii într-o societate care promovează lipsa de respect pentru om, pentru sufletul și pentru trupul omului. Vrem să ne creștem copiii cu sentimentul apropierii sufletești, al iubirii și al prețuirii creștinești față de semeni, nu cu cel inuman, rece, grotesc, dat de transformarea trupului uman în exponat, în simplu obiect de divertisment, așa cum promovează dez-umanizanta expoziție de la Antipa.

Susținem  interzicerea definitivă a aceastei expoziții pentru că promovează crima morală și posibil fizică săvârșită asupra acelor persoane (acum simple obiecte folosite spre producerea de profit) și face ca Omul, minunea lui Dumnezeu, să fie transformat în exponat de vitrină, asemănător celor împăiate, tot de la Antipa.

Mulțumim deasemenea Doamnei Liliana PREOTEASA, Domnului Eugen STOICA, Doamnei Mihaela Tania SANDU și tuturor colegilor de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Suntem alături de dumneavoastră și vă susținem corecta decizie pe care ați luat-o.

Mihail-Răzvan VASTEA
Vicepreședinte Asociația Basarabii
București-Romania

***

Mesaj comun adresat de Pro-vita București și Alianța Familiilor din România ministrului Educației, dl. Remus Pricopie, și oficialilor din Ministerul Educației Naționale.

Domnule ministru,

Doamnelor și domnilor,

Organizațiile semnatare vă transmit aprecierea și prețuirea lor pentru reacția Ministerului Educației și a dvs. personal față de vizitarea de către elevi, în timpul programului „Școala altfel”, a expoziției „Human body” găzduită de Muzeul „Grigore Antipa” din București.

După cum știți, primul semnal de alarmă a fost tras de Provita Media prin scrisoarea deschisă către directorul Muzeului Antipa (disponibilă aici). Fără a dori să reluăm întreaga argumentație, repetăm că din punctul nostru de vedere expoziția nu are nicio valență educativă, ci este o exploatare nepermisă din punct de vedere etic a morții, iar proveniența cadavrelor este cel puțin dubioasă. De aceea, prezența copiilor la aceasta, mai ales într-un cadru organizat, este indezirabilă.

Ne bucurăm pentru orice poziție de bun simț exprimată de organele de stat, într-o perioadă de anomie și alienare socială tot mai accentuată.

Puteți conta în continuare pe sprijinul și parteneriatul nostru, ca organizații civice implicate în protecția familiei și în educarea moral-valorică a copiilor.

Asociația PRO VITA Filiala București
Bogdan Stanciu, Președinte

Alianța Familiilor din România
Bogdan Mateciuc, director


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.