SUA: Dakota de Nord a interzis avortul din momentul în care inima fătului începe să bată

2198

north-dakota-mapGuvernatorul statului american Dakota de Nord, Jack Dalrymple (Republican) a semnat pe 26 martie decretul de promulgare a celei mai restrictive legi a avortului din întreaga țară. Aceasta protejează contra avortului fătul din momentul în care inima sa începe să bată, la aproximativ 6 săptămâni după procreare.

În același timp, Dalrymple a mai promulgat alte două legi similare, adoptate cu câteva zile înainte de legislativul local: prima interzice avorturile efectuate doar din motive genetice sau motivate de sexul nedorit al copilului, iar a doua cere medicilor care practică avortul să fie angajații unui spital.

Foarte recent statul Arkansas adoptat o măsură similară, dar din săptămâna a 12-a de sarcină.

Mai multe alte state americane au adoptat în ultimii ani legi sau măsuri administrative pentru a limita avortul, iar altele le vor urma în lunile următoare, în speranța că vor putea provoca revizuirea, la Curtea Supremă federală, a deciziilor din 1973 care au legiferat avortul pe toată durata sarcinii (Roe v. Wade și Doe v. Bolton), după cum anunță portalul LifeSiteNews.com.

 


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here