Barbara Willke a murit la vârsta de 90 de ani

951

Duminica, 14 aprilie, comunitatea pro-life din SUA a pierdut pe unul dintre cei mai cunoscuți și stimați membri ai sai, dna Barbara Willke. Ea a murit la varsta de 90 de ani, dupa ce a suferit un traumatism sever la cap, in urma unei caderi.

Timp de peste patru decenii, Barbara Willke a lucrat cu sarguința, alaturi de soțul sau, dr. J.C. Willke, pentru protejarea vieții umane inocente. Impreuna au traversat SUA in lung și in lat, intre anii 1960 și 1970, ținand conferințe și organizand intalniri, educand publicul american despre lupta pentru viața.

Barbara Willke a fost o soție iubita, mama, bunica și autor cunoscut pe plan internațional, lector și specialist in sexualitatea umana. A fost absolventa a Colegiului de Asistența Medicala al Universitații din Cincinnati,  avand studii postuniversitare la Universitatea din Dayton. Mama a șase copii, bunica a 22 de nepoți, mama adoptiva a mai multor adolescenți, Barbara Willke a condus Departamentul de Asistența Medicala de la Universitatea din Cincinnati, cu cinci ani inaintea unei cariere depline de soție și mama. Soțul ei, dr. John Willke, a fost președinte al National Right to Life, președinte al Life Issues Institute și președinte emerit al International Right to Life Federation. Au fost casatoriți timp de 65 de ani.

Impreuna cu dr. Willke, Barbara a fost co-autoare a douasprezece carți despre sexualitatea umana și avort. Au creat materiale audio și video, care s-au dovedit a fi instrumente de predare de baza in activitațile de informare și consiliere din intreaga lume. Materialele lor au fost traduse in 30 de limbi in țari de pe toate cele cinci continente. Barbara si dr. Willke au aparut frecvent la radio și TV și au vorbit in 64 de țari.

Amintim ca volumul Barbarei si dr. Jack Willke „Avortul – întrebări și răspunsuri. Să-i iubim pe amândoi” a fost tradus și in romanește, in 2008, la Editura Provita Media. Aceasta este in continuare una din carțile de baza ale mișcarii provita de la noi.

Lucrarea vieții și moștenirea Barbarei Willke va fi continuata prin munca dr. Willke și a Life Issues Institute, ultima organizație inființata de soții Willke.  De peste 21 de ani, Life Issues Institute (www.lifeissues.org) trimite organizațiilor și persoanelor din intreaga lume informații și materiale despre protejarea vieții.    

Asociatia Provita Media iși exprima recunoștința fața de munca depusa de Barbara Willke pentru promovarea respectului pentru viața omului de la concepție pana la moarte. Ne exprimam regretul fața de acest trist eveniment și transmitem condoleanțe dr. Jack Willke și familiei. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Larisa Iftime, președinte Asociația Provita Media

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here