Belgia ar putea legifera „dreptul” copiilor la eutanasie

2440

eutanasia-copiilor-belgiaNimeni nu mai este în siguranță. Este concluzia pe care o desprindem din acțiunile politicienilor și ale lobby-iștilor morții din ultimele decenii. După „dreptul” la avort, copiii vor primi un nou dar otrăvit: „dreptul” de a decide dacă vor să fie omorâți.

Belgia este pe punctul de a deveni prima ţară din lume unde copiii bolnavi în stadiu terminal vor avea posibilitatea de a alege să fie eutanasiaţi. Aceasta va fi posibil legal dacă Parlamentul belgian va vota extinderea legislaţiei actuale în ceea ce priveşte eutanasia și la minori.

Chiar dacă votul nu a fost dat încă, în parlament există deja o majoritate care susţine această modificare. Legea a fost propusă de Partidul Socialist și este susținută deopotrivă de partidele de dreapta, de stânga şi de cele ecologiste, relatează Mediafax. Explicaţia dată de inițiatori este că modificările urmăresc reglementarea „situaţiilor dramatice, poveştile extrem de dureroase în faţa cărora nu putem rămâne fără un răspuns”, a explicat preşedintele partidului, Thierry Giet.

Propunerea a atras opoziţia parlamentarilor creştini democraţi și a Bisericii Romano-Catolice. Aceştia susţin că atât din punct de vedere moral, cât şi medical, eutanasia nu este necesară. „Astăzi sunt disponibile o serie de proceduri paliative de îngrijire şi putem să ne bazăm pe sedative în cazurile mai grave”, a declarat arhiepiscopul de Bruxelles, Andre-Joseph Leonard.

Belgia este a două ţară din lume, după Olanda, care a legalizat eutanasia, în anul 2002. Însă în cazul în care proiectul de lege va fi votat, Belgia va deveni prima ţară în care asupra eutanasierii pot decide singuri și minorii. În Olanda eutanasierea copiilor la cererea lor nu este legală, însă autorităţile au renunţat, din anul 2005, să mai condamne penal medicii care efectuau asemenea practici, dacă se respectau normele medicale în vigoare, informează International Bussiness Times.

În anul 2011, în Belgia au fost eutanasiate 1.133 de persoane, echivalentul a 1% din decese, iar numărul este în creștere.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Mai, frate, cum se duc oamenii dintre noi si societatii nu-i pasa… ba dimpotriva, ii mai da si-un branci. Asta este efectul departarii de Dumnezeu, pe scurt. Daca oamenii nu vor sa-L traiasca pe Hristos, aici se-ajunge. Nu este vorba de nimic altceva. Dumnezeu sa ajute celor bineintentionati sa faca cat mai mult pentru normalizarea vietii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here