Au fost descoperite originile genetice ale efectului anti-cancer al nașterilor devreme (știri pe scurt)

1056

Cancerul pulmonar la nefumători, asociat cu HPV
Sursa: FCCC.edu, 12 aprilie 2013

Oamenii de știință americani au descoperit că șase la sută din cazurile de cancer pulmonar la nefumători sunt cauzate de infecția cu virusul papiloma uman (HPV). Această infecție cu transmitere sexuală este o cauză frecventă a cancerului de col uterin, a cavității bucale, a faringelui și gâtului. Studiile efectuate de cercetătorii de la Fox Chase Cancer Center, condus de Ranee Mehra, au fost prezentate la conferința anuală a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului.

Rolul mamografiei în reducerea mortalității cancerului de sân, pus la îndoială
Sursa: JRSM, 11 iunie 2013

Rezultatele studiului, efectuat de experții de la Universitatea din Oxford, pun la îndoială eficacitatea programelor de screening de masă în cancerul de sân. Comparând rata mortalității  acestui tip de cancer și gradul de cuprindere în examinările mamografice la populația feminină britanică, pe o perioadă de aproape patruzeci de ani, cercetătorii au descoperit că nu există nici o dovadă a vreunui efect pozitiv al screening-ului. Lucrarea este publicată în Journal of the Royal Society of Medicine.

Au fost descoperite originile genetice ale efectului anti-cancer al nașterilor devreme

Breast Cancer Research, 29 aprilie 2013

Oamenii de știință elvețieni au relatat ca au reușit facă lumină asupra mecanismului genetic ce stă la baza fenomenului de reducere semnificativă a riscului de cancer mamar la femeile care nasc de foarte tinere. Rezultatele lucrării au fost publicate în revista Breast Cancer Research.

Studii anterioare au arătat că nașterea unui copil la femeile sub vârsta de 20 de ani reduce aproape de două ori riscul de a dezvolta cancer de sân în viitor. Cu toate acestea nu era clar de ce anume nașterea precoce avea un efect protector.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Laptele matern stimulează dezvoltarea creierului
NeuroImage, 28 mai 2013

Alăptarea are un efect pozitiv asupra dezvoltării creierului copiilor. Prin utilizarea metodei special adaptate de imagistică prin rezonanță magnetică, un grup de cercetători americani și britanici, pentru prima dată, a fost în măsură să demonstreze diferențele de dezvoltare a diferitelor structuri ale creierului la copiii care erau hrăniți exclusiv cu lapte matern, cei care aveau o alimentație mixtă și cei hrăniți doar cu biberonul. Lucrarea a fost publicată în revista NeuroImage.

Războiul lui Obama împotriva fetelor: utilizarea contracepției de urgență fără restricții de vârstă

Sursa: CNSNews.com, 11 iunie 2013

Autor: Kristan Hawkins, președinta organizației Students for Life of America, cea mai mare organizație pro-life de tineret care reprezintă peste 700 de grupuri de studenți din toată țara.

Președintele Obama duce un război împotriva fetelor, permițându-le acestora să obțină pilula, numită „Plan B” (cum este cunoscută contracepția de urgență în SUA), fără a fi asistate sau fără a aduce la cunoștința vreunui medic sau a părinților. Utilizarea contracepției de urgență nu reduce rata avortului dar în schimb crește o întreagă serie de riscuri. Acest lucru nu înseamnă deloc „echitate reproductivă”, ci abuz asupra copilului.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here