Miliardarul Max Levchin (PayPal) şi „Glow”, aplicaţie favorabilă metodelor naturale de tratare a infertilității

1510

Co-fondatorul PayPal, Max Levchin, a dezvoltat recent o aplicaţie pentru a ajuta cuplurile care vor să combată infertilitatea prin metode naturale. Este vorba de un mod de a avea o sarcină fără a recurge la fecundaţia artificială şi la inevitabila „producţie” de embrioni excedentari.

Geniul de la Silicon Valley s-a confruntat cu această problemă atunci când a încercat să aibă un fiu cu soţia sa, înfruntând spinoase probleme de fertilitate. Programatorul, aşadar, a pus la punct o aplicaţie care se numeşte Glow („Strălucire”), pentru a ajuta cuplurile să identifice propriile perioade fertile cu ajutorul datelor ştiinţifice.

Levchin speră că această aplicaţie gratuită, care este uşor de folosit şi seamănă cu aplicaţiile pentru jocuri, să ducă la familiarizarea cu / şi  la înlesnirea zămislirii naturale. Aplicaţia are o pagină pentru strângerea datelor zilnice şi furnizează informaţii atât pentru „el” cât şi pentru „ea”, în aşa fel încât femeia să nu se simtă singură în încercarea de a avea o sarcină.

Pentru Rachel Feltman di Quartz, site specializat în aplicaţii mobile, „aplicaţia ajută la înfruntarea pe scară largă a desconsiderării la care sunt supuse metodele naturale, contribuind la împământenirea acestora d.p.d.v. medical şi ştiinţific”. În afară de faptul că, în acest fel, sunt depăşite problemele de ordin etic legate de fecundaţia artificială, metodele naturale reduc incidenţa unor sarcini pluri-gemelare, cât şi necesitatea recurgerii la aşa-numita „reducere selectivă”, adică la avortul discriminatoriu a acelor fii cu o mai mică şansă de supravieţuire.

Iată că şi de această dată America se dovedeşte a fi mai mult prolife decât avortistă, în ciuda negării acestui fapt de către susţinătorii pro-choice, chiar şi din țara noastră (Italia). Iar asta se întâmplă tocmai acolo unde mai puţin te aştepţi: Silicon Valley, dintotdeauna patria marilor finanțatori de fundaţii şi ONG-uri legate de controlul naşterilor şi de răspândire avortului în ţările în curs de dezvoltare.

Prin acest gest curajos Max Levchin, miliardar, inventatorul celui mai răspândit sistem de tranzacţii online din lume, ne dă de înţeles că viaţa nu are doar un loc important în viitorul istoriei noastre, aşa cum se exprima Ioan Paul al II-lea, ci şi în viitorul tehnologiei.

Situl dedicat aplicaţiei Glowwww.glowing.com/
Pentru a afla mai multe despre aplicaţie şi folosirea ei, citeşte articolul lui Rachel Feltman su Quartz: qz.com

de Giovani Prolife (Tineri pentru Viaţă ) / TE, http://www.giovaniprolife.org
tradus de Adrian Măgdici
publicat şi pe http://bioeticaledotcom.wordpress.com/

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here