Ministrul de interne finlandez deplânge faptul că animalele sunt mai protejate decât copiii nenăscuţi

1887

paivi-rasanen-240x165Ministrul de Interne finlandez, Päivi Räsänen, a provocat un mic scandal prin comentariilor sale în care a comparat avortul cu „o măcelărie”, afirmând că animalele sunt mai bine protejate de lege decât ființele umane nenăscute.

„Este interzisă sacrificarea animalelor într-un mod dureros, dar a vorbi despre durerea avortului nici măcar nu este permis” a declarat Räsänen, lider al Partidului Creștin Democrat, de profesie medic, la un eveniment al Bisericii Luterane din Kankaanpää.

Ea a descris avortul drept un „subiect tabu redus la tăcere și o cutie a Pandorei”.

Ea a declarat că avortul nu ar trebui permis în nici o perioadă a sarcinii: „Un copil avortat nu este o bucată de ţesut, ci mai degrabă o persoană care poate simți durerea”.

Räsänen a deplâns de asemenea faptul că Finlanda și Suedia sunt singurele ţări din Europa în care medicii nu au voie să refuze practicarea avortului.

„Trebuie să avem curajul de a acționa în fața opiniei publice sau a normelor, a presiunilor diverselor grupări, şi, uneori, chiar a legii, dacă este contrazis Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Räsänen adăugând că: „Atunci când legea este în conflict cu conștiința, trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

A doua zi, ziarele finlandeze au raportat că 960 de oameni s-au retras în mod oficial din Biserica Luterană ca răspuns la comentariile sale, ea fiind acuzată de aceasta creștere bruscă a numărului de retrageri.

În Finlanda, membrii înregistraţi ai Bisericii Evanghelice Luterane şi ai Bisericii Ortodoxe plătesc o taxă de aproximativ 1% din venitul lor anual. Astfel, valuri de demisii de protest urmează frecvent comentariilor politicienilor, fapt ce duce la diminuarea veniturilor, atât ale statului cât şi ale bisericilor. Cei care doresc să părăsească biserica o pot face acum şi on-line.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

De obicei, politicienii sunt învinuiţi pentru aceste plecări din sânul bisericilor. În 2010, Räsänen a apărut pe un program de televiziune vorbind împotriva „căsătoriei între persoane de același sex”. A doua zi, mass-media a considerat-o vinovată de cele 40.000 de „demisii”, conform monitorizării făcute de site-ul laic www.eroakirkosta.fi.

Kari Mäkinen, primul arhiepiscop luteran care şi-a exprimat sprijinul public pentru „căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a scris pe Twitter: „Putem fi de acord cu ea sau putem fi de altă părere, dar opiniile ei nu ar trebui să fie confundate cu poziţia bisericii”.

Într-un interviu dat companiei cu difuzare naţională ,YLE, Räsänen şi-a exprimat surprinderea faţă de agitaţia provocată în mass-media de comentariile ei. Ea a spus că, din miile de mesaje primite, majoritatea sunt pozitive şi de susţinere.

„Ei sunt îngrijoraţi deoarece creștinii devotați simt că în această societate nu există libertate totală pentru practicarea religiei şi pentru exprimarea opiniilor în mod deschis”, a afirmat ea.

Räsänen a declarat de asemenea Companiei YLE că, deşi casa ei a fost vandalizată, va rămâne fermă convingerilor ei și doreşte să-și păstreze în continuare responsabilităţile pentru problemele Bisericii, care intră în portofoliul ei ca Ministru de Interne (LifeSiteNews.com).


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


3 COMENTARII

 1. Vă mulțumim pentru articol.
  Nu cred că este suficient să rămânem uluiți de tupeul și conștiința uscată a celor care protejează cu atâta patos niște dulăi grași și jegoși din cartierele noastre și tac zombând tolerant când mii de copiii sunt uciși în maternitățile românești.

  Ce putem face?
  Cum putem să ne întoarcem din drumul sodomizării acestei țări?

  Mulțumim!

 2. Bună ziua d-le Adrian,

  Dacă nemai putem întoarce, numai Dumnezeu știe. Noi să ne facem datoria: rugăciune și opoziție fără compromisuri.

  Dacă doriți să participați la efortul colectiv, contribuiți la Provita cu o mică donație de bani, timp sau cunoștințe. Detalii la http://www.provitabucuresti.ro

 3. IPOCRIZIA este lan ea acasa printre „crestini”. Acestia au cote MAXIME de EGOISM si LIPSA de EMPATIE…- trasaturi caracgteriztice omului RUPT de Dzeu- deoarece au aparut DUPA „CADERE”.

  Iar ADEVARUL…ce loc ocupa el printre „crestini”?!….DACA ocupa un loc de cinste, ar fi INVESTIGAT „cazul ionut”…(pentru ca se face referire la acest caz)…sa afle ADEVARUL…
  Un prim adevar ar fi acela ca „intamplarea” s-a …intamplat la 1,5 km de poarcul Tei (NU in parc, cum a relatat presa); al doilea adevar ar fi ca acei caini (NEagresivi si batrani) NU erau pe strada, ci intr-o…curte!…Si sunt MULTE alte ADEVARURI….care pun multe semne de intrebara…
  (asta daca, se intelege, ‘crestinii” ar tine seama de ADEVAR si l-ar cauta ).

  IN PLUS, IATA:

  „Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate dupa felul in care isi trateaza animalele.” (Mahatma Gandhi)

  “Nu ai doua inimi, una pentru om, alta pentru animal.Ai o inima sau n-ai nimic.” (Lamartine)

  „Cea mai înaltă datorie a omului este de a cruţa animalele de cruzime” (Emile Zola)

  „Daca un om aspira la o viata mai dreapta, primul sau act de abstinenta va fi de la ranirea animalelor.”(Albert Einstein)

  „Atâta timp cât oamenii masacrează animale, se vor omorî şi unii pe altii. Cel care sădeşte sămanţa omorului nu poate culege bucurie şi dragoste.” (Pitagora)

  „Ideea ca anumite vieti conteaza mai putin decat altele este cauza a tot ceea ce este rau in lume”. Dr. (Paul Farmer)
  „Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale, nu poate fi un om bun.” – (Arthur Schopenhauer)

  ,,Placerea de a provoca dureri este satanica. Faptul ca “toata firea suspina si sufera durerile nasterii” (Romani, 8,22) se datoreaza pacatelor omului. Prin pacat, suferinta si moartea au venit nu numai asupra neamului omenesc, ci si asupra tuturor animalelor. De aceea, OMUL este cel caruia ii revine datoria de a cauta sa USUREZE , si NU sa mareasca povara suferintei pe care a adus-o prin pacat asupra creaturilor lui Dumnezeu. Acela care se poarta violent cu animalele, pe motivul ca acestea se afla in stapanirea lui, este un LAS si un TIRAN.
  Placerea de a provoca dureri asupra altora, indiferent daca este vorba de oameni sau de animale, este satanica. Multi cred ca, deoarece sarmanele animale nu-si pot descrie suferintele indurate din partea lor, acestea nu vor fi niciodata dezvaluite. Dar daca ochii lor s-ar deschide asemenea ochilor lui Balaam, ei ar vedea ca ingerul lui Dumnezeu este prezent si va depune marturie impotriva lor in curtile cerului. Raportul faptelor lor este trimis in cer si vine ZIUA IN CARE SE VA PRONUNTA O PEDEAPSA IMPOTRIVA TUTUROR CELOR CARE SE POARTA BRUTAL CU CREATURILE LUI DUMNEZEU.,, (Elen G. White – CPP 443).

  —„Ce este o inimă milostivă? Este o inimă care arde de iubire pentru întreaga
  creaţie, pentru oameni, păsări, animale, pentru toate creaturile. Cel care are o astfel
  de inimă nu poate vedea şi nici nu-şi poate aduce aminte de o vietate fără ca ochii
  săi să nu fie plini de lacrimi datorită milei nesfârşite care îi pune stapânire pe inimă,
  o inimă care este înduioşată şi care nu mai poate suporta să vadă sau să audă de la
  alţii de vreo suferinţă, chiar şi de cea mai mică durere care a fost pricinuită vreunei
  creaturi. De aceea, un astfel de om nu încetează niciodată să se roage pentru
  animale, pentru duşmanii adevărului, şi pentru cei ce-i fac rău, pentru ca aceştia să
  fie apăraţi şi purificaţi. Unul ca acesta se va ruga chiar şi pentru reptile, mişcat de
  nemăsurata milă care domneşte în inimile acelora care au ajuns una cu Dumnezeu”.
  (Sf. Isaac al Ninivei, op. Cit., p.238)
  ……………………………………………………………………………………………………..
  „ O inimă milostivă, scrie înţeleptul Avvă Isaac Sirul, arde de dragoste pentru toată
  zidirea, pentru oameni, pentru păsări,pentru dobitoace, pentru draci şi pentru toată
  făptura. Iar prin aducere aminte şi vederea lor, ochii celui milostiv varsă o mulţime
  de lacrimi din puternica şi neclintita milă care-i strânge inima şi din marea sa
  compasiune inima este smerită şi nu poate suferi să audă sau să vadă vreo
  vătămare, sau vreo întristare cât de mică, ivită în vreo zidire.” —-
  fragmente din cartea „Oamenii şi animalele în lumina sfinţeniei”
  de Joanne Stefanatos
  ……………

  ADEVARUL este ca sunt foarte PUTINI CRESTINI printre „crestini”….in TOATE denominatiunile crestine…ACESTA este ADEVARUL!

  A cere „eliminarea oricaror referiri la „drepturile animalelor” in Constitutiue…denota EGOISM, LIPSA de EMPATIE, IPOCRIZIE….”calitati” incompatibile cu divinitatea.

  …………………
  In ceea ce priveste exemplul – pe care „crestinii” il tot dau – cu Sodoma si Gomora….sa citeasca ATENT ca acele cetati au fost distruse deoarece – conform raportului BIBLIC- acolo „oamenii erau din cale afara de RAI”, negasindu-se acolo „nici macar zece oameni BUNI'”!!!!!
  (homosexuali existau- ca si acum- in TOATA lumea de atunci, asa ca NU acesta a fost motivul PRINCIPAL al maniei Lui Dzeu, ci RAUTATEA acelor oameni! RAUTATEA de care dau dovada – alaturi de ipocrizie- o gramada (MARE) de „crestini”…Pfiu!!!

  DE ACEEA atat de multi oameni devin ATEI!
  Sa-L lasam pe Dzeu sa judece „pacatul”!….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here