Medici pentru Viață: Dr. Ionel Cioată a renunțat la practicarea avortului

3265

UntitledEdiția din 25 iunie a emisiunii „Familia creștină” de la TV Trinitas l-a avut ca invitat pe medicul timișorean dr. Ionel Cioată. Dr. Cioată uzează de dreptul său la obiecția de conștiință și nu mai face avorturi. Ne spune acum și de ce.

DESPRE OBIECȚIA DE CONȘTIINȚĂ

Refuzul personalului medical de a practica sau asista o întrerupere de sarcină la cerere este una din cel mai des întâlnite situaţii conflictuale între drepturile medicului şi cele ale pacientului. Acest refuz poartă numele de “obiecţie pe motive de conştiinţă” (sau morală) şi are la bază contradicţia între solicitarea pacientului şi principiile religioase sau morale ale membrului personalului medical, respectiv între autonomia medicului și presupusa “binefacere” a pacientului.

Deşi este încă o excepţie în România, obiecţia morală a devenit aproape o regulă în numeroase ţări ale Europei Occidentale, unde mai bine de jumătate din personalul de specialitate nu practică sau nu a practicat niciodată avortul.

“Obiecţia pe motive de conştiinţă – drept fundamental al personalului medical” este o broșură realizată de Asociația PRO VITA filiala București, care are drept scop familiarizarea personalului medical de orice rang, în special a medicilor și asistenților medicali din specialitatea ginecologie, dar şi a farmaciştilor, cu “obiecția morală” şi încurajarea apelului la ea.

Varianta web: descarcă. Varianta pentru tipar: descarcă.

Dacă doriți să comandați gata tipărită vă rugăm să ne contactați.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Modificarea acestui material fără acordul nostru este interzisă.

Vezi și www.medicipentruviata.ro


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here