Studiu: Cuplurile căsătorite oferă un cămin mult mai stabil și mai sigur copiilor

Un sondaj amplu al Marriage Foundation (Fundația pentru Căsătorie) din Marea Britanie a relevat că aproape toate cuplurile care au rămas intacte până ce copiii lor au atins vârsta adolescenței sunt căsătorite, relatează Daily Telegraph și Daily Mail.

Astfel,

  • Dintre părinții care rămân împreună, 93% sunt căsătoriți.
  • 45% din adolescenții între 13 și 15 ani nu locuiesc cu ambii părinți.
  • Jumătate din destrămările familiale au loc în primii doi ani.

O copie a studiului poate fi descărcată descărcată aici.

casatoria-conteaza copyRaportul Marriage Foundation aduce dovezi cuprinzătoare că acele cupluri care nu se căsătoresc oferă arareori un cămin sigur și stabil copiilor.

Aproape jumătate dintre adolescenții între 13 și 15 ani nu mai locuiesc cu ambii părinți, iar dintre părinții care rămân împreună până la această vârstă a copiilor lor, 93% sunt căsătoriți, se arată în concluziile studiului.

În contrast, din 47% copii născuți din părinți necăsătoriți în Marea Britanie, raportul arată că doar 11% vor ajunge la vârsta de 16 ani cu părinții necăsătoriți încă împreună. Ceilalți, fie se vor căsători, fie se vor despărți. Oricum, părinții care vor rămâne împreună, necăsătoriți fiind, reprezintă o minoritate.

În centrul atenției raportului se află faptul că Guvernul a ignorat strânsa legătură dintre starea civilă și destrămarea familiei și în locul acesteia s-a concentrat pe „relațiile stabile pe termen lung” când a realizat politicile publice ale familiei.

Studiul MF se bazează pe rezultate colectate din 40.000 de gospodării între 2010 și 2011.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Harry Benson, din partea Marriage Foundation a declarat: „Raportul furnizează dovezi solide că părinții căsătoriți sunt mai stabili decât cei necăsătoriți. Contrastul dintre numărul de părinți căsătoriți și numărul de părinți necăsătoriți care rămân împreună până când copii lor ating pragul adolescenței demonstrează că starea civilă joacă un rol crucial în stabilitatea familiilor”.

„Cum destrămarea familiilor costă aproximativ 46 miliarde de lire pe an – mai mult decât întregul buget de apărare! – pe lângă daunele sociale nemăsurate, este clar în interesul Guvernului și al contribuabililor să se opună acestei tendințe devastatoare.”

„În ciuda dovezilor care arată stabilitatea căsătoriei, Guvernul pare fixat pe eliminarea acesteia din politicile publice privind familia”, a adăugat Harry Benson.

„Atâta timp cât politicile guvernamentale vor nesocoti rolul crucial pe care îl are căsătoria în menținerea cuplurilor împreună, epidemia de familii destrămate va continua.”


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here