Studiu: Mamele care trăiesc în concubinaj sunt mult mai predispuse la sărăcie

1917
Celebra fotografie Immigrant mother a Dorotheei Lange, făcută în timpul Marii Crize din 1929-33
Celebra fotografie ‘Immigrant mother’ a Dorotheei Lange, făcută în timpul Marii Crize din 1929-33

Annie Rorem, cercetator la Universitatea din statul american Virginia, declara ca 38% din mamele din Virginia, care au copii minori, sunt unica sau principala sursa de venit a gospodariei lor, informeaza presa din acest stat.

Aceste concluzii reflecta, in mare parte, rezultatele unui studiu national al Pew Research Center, care a constatat ca mamele sunt principalul sustinator al familiei in 40% din gospodariile in care exista copii minori.

Rorem a precizat ca studiul realizat la VU s-a concentrat asupra mamelor necasatorite care traiesc in concubinaj, segment care a fost ignorat de studiul Pew.

Rorem, care lucreaza pentru Grupul Demografic si al Fortelor de Munca in cadrul Centrului pentru Serviciu Public „Weldon Cooper”, a observat ca studiul Pew a amestecat categorii care sunt in esenta diferite: mamele singure si mame necasatorite care traiesc in concubinaj.

In comparatie cu mamele care nu au partener, cele care traiesc in concubinaj au o probabilitate mai mare de a fi sub standardul national de saracie. Aceste standarde clasifica drept „sarace” 42% din mamele care traiesc necasatorite si 37% din mamele singure.

Majoritatea mamelor aflate intr-o relatie de concubinaj, in jur de 80%, sunt intr-o relatie in care nici unul din parteneri nu are studii superioare, comparat cu doar 41% in randul mamelor casatorite.

Rorem spune ca, din acest studiu, se poate deduce ca femeile cu mai putina educatie si cu un venit mai mic au o probabilitate mai mica de a se casatori cu partenerul cu care coabiteaza.

Rorem nu prea stie ce sa creada despre tendinta de coabitare, dar afirma ca aceasta tendinta reprezinta un fenomen in crestere si care merita studiat. Ea isi propune sa studieze statisticile nationale pentru a verifica daca aceasta tendinta e intalnita pe intreg cuprinsul natiunii.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

[box type=”warning”] Comentariul nostru: Prin constrast, căsătoria reduce probabilitatea ca minorii să trăiască în sărăcie cu 82%, conform datelor furnizate de Heritage Foundation. Așadar, creșterea unui copil într-o casă cu ambii părinți, căsătoriți, are un impact semnificativ asupra bunăstării și dezvoltării economice, sociale și psihologice a acestuia. Promovarea concubinajului, schimbarea definiției căsătoriei prin includerea așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex” și de-motivarea tinerilor de a se căsători ori de a-și rămâne credincioși unul altuia distanțează intersele cuplului de nevoile și interesele reale ale copiilor, care primează, conform legislației internaționale. [/box]


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


2 COMENTARII

 1. Hmmm…

  Mamele căsătorite au facultate, probabil un loc de muncă mai bun, și/sau un soț care câștigă bine.
  Aceste două-trei motive poate le-au făcut să se căsătorească.

  Cele care trăiesc în concubinaj sau singure se poate să nu aibă studii superioare, deci nici loc bun de muncă, și un partener pe măsură. Deci le e frică să se căsătorească.
  Și pentru că probabil nu au auzit vreodată de ritm sau de prezervativ, au făcut mulți copii începând din liceu, cu un partener vai de el.

  Concluzie: a fi un promiscuu, a ignora necesitatea studiului etc. te fac să fii mai sărac [și mai nefericit]?

  [da, sunt de acord că oricât ai câștiga, nu e un motiv să amâni cununia, dar interpretarea „studiului” mi se pare orice numai obiectivă nu]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here