Fătul şi aşa-numita „autonomie trupească”

1123

Intrând, din întâmplare, pe site-ul organizaţiei Secular Pro-Life – ca să vezi, nu doar creştinii sunt prolife! – am găsit un clip destul de interesant, în care se spune că unul dintre argumentele preferate ale susţinătorilor avortului (pro-choice) este cel al  ”AUTONOMIEI TRUPEŞTI”: acela care depinde de trupul altuia nu are dreptul la viaţă. Evident, afirmaţia se referă în special la făt, care nu poate trăi dacă nu este susţinut de trupul mamei  care, chipurile, este AUTONOMĂ, adică poate alege.

Însă, prin analogie – aşa cum reiese din respectivul clip – ce putem spune despre gemenii siamezi, cei ale căror trupuri nu pot fi dezlipite?!! (A se vedea AICI şi faimosul caz al gemenilor siameze, Abigail şi Brittany, care au un singur trup).

Le-am scris pe Facebook celor de la Secular Pro-Life cerându-le să încarce subtitrarea românească pe canalul lor Youtube, şi pot să vă spun că s-au comportat destul de creştineşte, adică au acceptat cu plăcere. Sincronizarea nu-i perfectă, însă e de ajuns pentru meditaţia noastră personală …


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here