10.000 euro amendă pentru un gest de umanitate

1396

Xavier_Dor.jpgDomnul Xavier Dor, de 84 de ani, a fost găsit vinovat pentru „delictul obstrucționării avortului”. Asociaţiile feministe au declarat: „Suntem supărate, suma este prea mică”.

Xavier Dor, medic, a fost condamnat la plata a 10.000 de euro pentru «obstacularea într-o manieră ticăloasă a unei întreruperi voluntare de sarcină» deoarece în perioada 25-26 iulie 2012 a intrat într-un centru de planificare familiară la Paris. A fost iertat, însă, pentru acţiunea recitării rozariului (rugăciune catolică), ca act de ispăşire pentru medicii aborţionişti, în faţa spitalului din Paris, la data de 2 aprilie 2011.

Papuceii împletiţi. Ce a făcut, de fapt, preşedintele asociaţiei catolice „SOS Tout Petits”, care de mai bine de 20 de ani se luptă în Franţa pentru viaţă, pentru a fi pătat de „delictul obstaculării avortului”? A dăruit o pereche de papucei unei mame care tocmai intra în birourile unei asociaţii feministe, pentru a cere o întrerupere de sarcină.

«Doar» câteva mii de euro. Iniţial s-a cerut medicului 8.000 de euro şi o lună de închisoare, însă judecătorii au şters perioada de închisoare şi au stabilit o amendă de 10.000 de euro. Asociaţiile pro avort, care l-au denunţat pe bărbat, nu sunt însă mulţumite: «Este destul de dificil să demonstrezi, d. p. d. v. juridic, delictul de obstaculare a avortului în cazul acţiunilor întreprinse în faţa centrelor (abortive) – au declarat cotidianului Le Monde – Suntem supărate pentru o sumă aşa de derizorie, ţinând cont de bogatele resurse de care dispun reţelele care luptă împotriva avortului».

De Leone Grotti
Sursă: http://www.prolifenews.it
Traducere și adaptare Adrian Măgdici – bioeticaledotcom


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here