Avortul cu selecția sexului, impus timp de zeci de ani ca strategie de control al populației

1207
[box type=”bio”] Filmul „It’s a girl” („E o fată”) – pe tema avortului selectiv în India și China, va fi prezentat în premieră în România pe 2 noiembrie 2013. Organizatorii evenimentului: Asociația „PRO VITA” – filiala București și Asociația „Studenți pentru Viață”. Amănunte în scurt timp.[/box]

unnatural_selectionRazboiul organizațiilor „Planned Parenthood” și „Consiliul pentru Populație” impotriva fetițelor a fost denunțat in timpul unei audieri privind drepturile omului din Congresul American pe tema fetelor disparute din India.

Promovarea avortului cu selecția sexului ca strategie de control al populației, conceputa in Statele Unite de catre Planned Parenthood, Population Council (Consiliul pentru Populație) și alte organizații și apoi exportata in intreaga lume, a dus dispariția a milioane de fete in India, China și in alte țari din lume. Acest lucru a fost evidențiat intr-o audiere organizata de Comisia pentru drepturile omului din Congresul american la 10 septembrie a.c.

Marturia data in cadrul audierii din Congres de Mara Hvistendahl, corespondent și editor, colaborator la publicația Science Magazine, a pus in lumina faptul ca Avortul cu selecția sexului, urmare a ecografiei, este de departe cel mai frecvent mijloc de selecție a sexului la nivel mondial.

In cartea sa, Unnatural Selection: Choosing Boys Over Girls, and the Consequences of a World Full of Men (Selecție nenaturala: alegerea de baieți in locul fetelor și consecințele unei lumi pline de barbați), Hvistendahl a scris ca peste 160 de milioane de femei „lipsesc” astazi doar in randul populației din Asia.

Congresmanul republican, Chris Smith, care a prezidat audierea in Comisia pentru drepturile omului și afaceri externe din Camera Reprezentanților pe tema „Fetele disparute din India”, a spus: „Este mai mult decat intreaga populație de sex feminin din Statele Unite ale Americii. Astazi, cele mai periculoase cuvinte din India și China sunt: e fata”.

„Avortul cu selecția sexului este crud și discriminatoriu, a mai spus Smith, este violența impotriva femeilor. Cei mai mulți oameni din guvern și din afara lui nu știu absolut nimic despre faptul ca avortul cu selecția sexului este o politica violenta, infama și deliberata, impusa lumii de catre mișcarea pro-avort. Și nu este intamplator. Parlamentarii din India, Statele Unite și din intreaga lume trebuie sa apere femeile de acest atac josnic. Punem in lumina ceea ce se intampla in India cu fetele disparute, in speranța ca ne indreptam spre o lume in care fiecare femeie este apreciata și respectata datorita demnitații ei intrinseci, și in care fiecare copil este binevenit indiferent de sexul sau”, a mai adaugat Chris Smith.

Sabu M. George, dr., cercetator și membru al „Campaniei din India impotriva selecției sexului”, venit din India sa depuna marturie, a declarat ca „selecția agresiva a sexului a dus la genocid”.

Matthew J. Connelly, doctor in istorie, profesor la Universitatea Columbia, a marturisit ca, in anii 1960, șeful cercetarii de la Planned Parenthood, Steven Polgar, a cerut mai intai biologilor sa gaseasca o metoda pentru determinarea sexului in utero. De asemenea Bernard Berelson, atunci președinte al Population Council, a prezentat intr-un articol din 1969 ca selecția sexului, cuplata cu avortul, era un mijloc relativ „etic” de a controla populația, daca va fi necesar vreodata de a merge „dincolo” de metodele voluntare de planificare familiala.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Connelly a afirmat, de asemenea, ca Population Council l-a trimis pe șeful diviziei sale biomedicale, Sheldon Segal, la New Delhi, pentru a-i instrui pe medicii indieni cum sa determine sexul copilului nenascut și sa pledeze, in același timp, public pentru selecția sexului ca mijloc de a controla populația. El a evidențiat deciziile politicii luate de organizații non-guvernamentale, ca Planned Parenthood și Population Council, și finanțate de fundații, cum ar fi Ford și Rockefeller, și de catre Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaționala (USAID), de catre Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și impactul acestora asupra actualei crize din India și din alte țari, cum ar fi China.

„Fetele aduc fericire casei. Salvează-le!” „Salvați fetele, salvația familia!” - poster din campania împotriva avortului selectiv în India
„Fetele aduc fericire casei. Salvează-le!” „Salvați fetele, salvația familia!” – poster din campania împotriva avortului selectiv în India

„Specialiștii in probleme de dezvoltare au promovat primii avortul cu selecția sexului, ca o posibila soluție la ceea ce au considerat a fi explozia populației”, a declarat Connelly, autorul carții Eroare fatala. Lupta pentru controlul populației lumii. (Cartea a fost tradusa in limba romana la Editura Provita Media in 2012. O prezentare a acesteia puteți gasi pe site-ul nostru.)

In același mod, in cartea sa Unnatural Selection, Hvistendahl a spus: „Pana in august 1969, cand Institutul National de Sanatate a Copilului și Dezvoltare Umana și Population Council au convocat un alt atelier de lucru cu privire la controlul populației, selectarea sexului devenise o idee care circula nestingherita… Selecția sexului, mai mult decat atat, avea avantajul reducerii numarului potențialelor mame daca o tehnologie fiabila de determinare a sexului putea fi facuta disponibila la nivel de piața”; exista un „consens dur” ca avortul cu selectarea sexului „ar fi un mod eficient, necontroversat și etic de reducere a populației la nivel mondial”.

Jill McElya, avocat pentru drepturile omului pe langa Proiectul „Fata Invizibila”, a facut o legatura directa in marturia ei intre ceea ce ea a numit „gendercid” – uciderea fetițelor in uter și imediat dupa naștere – și traficul de femei. Un pas urmator pentru a aborda o cauza principala a traficului, a sugerat ea, este ca Departamentul de Stat sa raporteze ceea ce fac țari precum India și China pentru a proteja fetele in uterul mamei lor și despre proporția barbați-femei in țarile in care fetițele au un risc deosebit, la fel cum avem nevoie de rapoarte privind traficul de ființe umane.

Smith a remarcat ca „avortul cu selecția sexului și pruncuciderea de gen feminin au dus la o proporție dezechilibrata de barbați și femei. In unele parți ale Indiei, de exemplu, se nasc 126 de baieți  la 100 de fete. Acest lucru, la randul sau, duce la o penurie de femei, care apoi duce la trafic de persoane, la vanzarea de mirese și la prostituție”, a spus Smith . „Poate ca cele mai bune cifre pe care le am cu privire la amploarea problemei provin din recensamantul pe 2011 din India, care arata ca barbații depașesc numeric femeile cu 37 de milioane in India”. Pentru vizionarea audierii se poate accesa acest link.

Sursa: www.pncius.org. Traducere din l. engleza de Asociația Provita Media


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here