„Fericiri născute şi nenăscute”, o carte pentru viaţă

1238

fericiri-nascute-nenascute-daniela-balinisteanu-copertaCartea Fericiri născute şi nenăscute, scrisă de Daniela Bălinişteanu şi apărută la editura Doxologia, prezintă poveşti din vieţile unor oameni de la care avem foarte multe de învăţat. Într-o colecţie de articole publicate în perioada 2012-2013 pe portalul Doxologia şi în Ziarul Lumina, acest volum se doreşte a fi o mărturie vie, concretă şi contemporană a mesajului pe care Departamentul ProVita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei încearcă să îl răspândească. Sunt poveşti despre viaţă şi despre moarte, despre bucurii şi regrete, despre minuni şi slăbiciuni, al căror sens este de a promova ideea că fiecare dintre noi trebuie să luptăm pentru viaţă, că nu se reduce totul la „trăieşte clipa” şi la „viaţa este aici şi acum”. Noi, oamenii, suntem mai mult de atât. Nu trăim pentru clipă, ci pentru veşnicie.

Autoarea motivează nevoia de a face cunoscute poveşti ai căror protagonişti sunt adevăraţi eroi:

„Copilul este cea mai mare bucurie şi cel mai frumos dar pe care ni-l oferă Dumnezeu. În timp ce multe dintre aceste bucurii nu sunt lăsate să se nască, oameni cu credinţă dreaptă îşi asumă viaţa şi îşi poartă crucea până la capăt. În această carte veţi găsi mărturii ale unor mame care au trecut prin trauma avortului, ale unor oameni care ştiu ce înseamnă creşterea unui coppil cu deficienţe sau a unui copil adoptat, sau care s-au sacrificat pentru binele pruncilor lor.

În scopul desăvârşirii lor sufleteşti, Dumnezeu a lăsat creştinilor nouă îndemnuri, sub formă de Fericiri. Acestea pot fi interpretate pentru orice acţiune a noastră, dar, cum copiii ocupă un loc special în faţa Lui, am rezervat aceste pagini celor care şi-au arătat dragostea pentru Dumnezeu prin copiii lor”. (doxologia.ro)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here