VIDEO Suprapopularea: crearea unui mit

1977

Packed like sardinesSuprapopularea este un mit. Acest mit a provocat abuzuri ale drepturilor omului in intreaga lume, controlul fortat al populatiei, practici medicale interzise si atacuri indreptate catre minoritati si femei. Aceasta este concluzia filmului documentar Overpopulation is a myth (Supropularea este un mit) realizat de The Population Research Institute. Aceasta este o organizatie non-profit din SUA, al carei scop este sa expuna mitul suprapopularii, pentru a scoate la iveala abuzurile ce se comit prin programele de control al populatiei, si pentru a demonstra ca oamenii constituite cea mai importanta resursa a planetei.

    Misiunea lor este aceea de a:
  • distruge mitul suprapopularii, care face ca viata unui om sa fie mai ieftina si permite actiunea programelor de control al populatiei
  • expune promovarea avortului, a metodelor de avort contraceptive, sterilizarea chimica si chirurgicala, realizate prin programe ce urmaresc stabilizarea populatiei, planificarea familiala si sanatatea reproductiva
  • sublinia faptul ca oamenii reprezinta resursa cea mai importanta de pe planeta
  • promova legi si politici pentru natalitate si familie
  • incuraja programe pentru a-i ajuta pe cei saraci

Pana in prezent, Population Research Institute a realizat cinci episoade din acest documentar, care pot fi accesate la adresa Overpopulation is a myth.

Episodul 1 – Supapopularea: Fabricarea unui mit – De unde vine acest mit? Cand ar trebuie sa fie sfarsitul umanitatii?
Episodul 2 – Copiii: O populație stabilă – Ce ne trebuie pentru a putea fi inlocuiti? Facem deja asta?
Episodul 3 – Hrana: E destulă – Exista oameni infometati pentru ca nu este suficienta hrana pe planeta, sau raspunsul e mult mai complex?
Episodul 4 – Sărăcia: De unde am pornit cu toții – De ce saracia nu este cauzata de suprapopulare?
Episodul 5 – 7 miliarde de oameni – Relaxați-vă, vă rugăm! Este un numar mare, dar nu e ceea ce credeti.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


Provita Media promovează valorile pro-vita în România: protejarea și respectarea copilului nenăscut, respectarea demnității umane de la concepția naturală până la moartea naturală. Reprezentanții Asociației își propun să contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce țin de familie, de educația morală creștină și, în special, asupra celor legate de protejarea copilului nenăscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here