PETIȚIE: Cereți Regelui Belgiei să nu semneze Legea eutanasierii minorilor!

2623

În 1990, MS Regele Baudoin al Belgiei a ABDICAT temporar pentru a nu-și pune semnătura, indispensabilă dar pur formală, de altfel, conform Constituției acestei țări, pe legea liberalizării avortului. Azi, cetățenii îi solicită actualui Rege Philippe să urmeze exemplul unchiului său și să NU semneze oribila legea a eutanasierii „din milă” a copiilor bolnavi. Alăturați-vă semnatarilor!

euthanasia-children-belgiumPetition to: Philippe, the King of the Belgians

Your Majesty:

You are the King of the Belgians and as such committed to your people. You are used to signing every law that has been adopted by the democratically elected Parliament, even if you do not agree with them. However, there are laws that will affect not only Belgium but also Europe in the long term.

This law is unique and it serves as a sign to other countries that it might be permissible to introduce such laws. Please listen to the many voices at home and abroad, warning you of the dangers of this law – your Episcopal Conference and the members of parliaments across Europe who have spoken up clearly against this law.

As concerned citizens of Europe, we write to you to urge you not to sign this bill, even if it will be a challenge for you to defend this decision. Please do not say yes to the most frightening law on euthanasia worldwide.

Listen to your conscience and stand as a monarch with ethical principles. Show yourself worthy of the challenge for which you have been prepared throughout your life.

Semnați aici

Belgia devine prima ţară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele

Belgia a devenit prima ţară din lume care a aprobat eutanasia copiilor de toate vârstele, după ce parlamentarii ţării au adoptat o lege controversată cu 86 de voturi pentru şi 44 împotrivă. Dintre parlamentari, 12 s-au abţinut.

Legea se referă la toţi minorii care cer eutanasierea cu consimţământul părinţilor. Se aplică şi copiilor mici care cer eutanasia după ce un medic a certificat faptul că respectivul copil înţelege pe deplin implicaţiile deciziei.

Alex Schadenberg, director executiv la Coaliţia de Prevenire a Eutanasiei, a denumit măsura ca pe o „formă de abandon”: „Belgia şi-a abandonat vârstnicii, iar acum spune că vrea să-şi abandoneze şi copiii”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com.

El a opinat că legea nu este făcută pentru a alina suferinţa unor copii cu dizabilităţi, ci pentru a extinde „categoriile eligibile pentru moarte”.

Împotriva legii au protestat numeroase grupuri, care au arătat că o altă lege similară, din 2002, a fost un dezastru.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Schadenberg a declarat că nu a fost surprins de adoptarea ei, spunând că proiectul eutanasiei e „promovat orbeşte” în Belgia de un guvern care a ignorat toate abuzurile care deja au loc în prezent pe baza legii anterioare a eutanasiei.

„Eutanasia a scăpat realmente de sub control în Belgia de ceva vreme. Cercetările arată că aproximativ 32% din eutanasieri au loc fără să fie cerute. Peste jumătate din aceste ucideri nici nu sunt raportate”, a mai spus el.

Schadenberg a spus că noua lege le va înlesni şi mai mult medicilor să curme, în mod lipsit de discernământ, dar şi de repercusiuni, viaţa celor mai vulnerabili, despre care astfel se consideră că nu merită să trăiască.

„Aceasta e logica sinistră a eutanasiei: odată ce uciderea e acceptată ca soluţie la dificultăţile umane, simpla logică dictează că orice limită dispare”, scria despre lege Wesley J. Smith, fost procuror american care acum activează public în domeniul respectării vieţii umane. (LifeSiteNews, în românește de Știri pentru Viață)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


3 COMENTARII

  1. Ma doare sufletul sa vad cum se adeveresc din ce in ce mai mult cuvintele parintelui Serafim Rose despre mersul acestei lumi catre Antihrist. Dragostea nu ucide, iar Dragostea cea adevarata este insusi Dumnezeu, Cel care a venit in lume sa ne invete sa iubim. El a dat sens suferintei ca acesta sa nu fie spre distrugerea si pierderea omului, ci spre mantuirea sa. Ce lege pamanteasca poate fi mai presus de Legea datatoare de Viata – Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti? Hristos a tamaduit ranile celor incurabili, si nicidecum nu i-a osandit la moarte trupeasca si sufleteasca. Oare noi mai stim sa iubim cum Mantuitorul Insusi ne-a aratat? El s-a jertfit pentru noi, pentru pacea noastra, noi vrem sa-i jertfim pe cei care ne incomodeaza ca sa traim noi linistiti. Cercetati-va constiintele pana in strafundul lor inainte de a lua aceasta decizie demna de un Antihrist! Alegeti Viata care este Insusi Dumnezeu, si nu moartea care este Antihrist, si nu dati legea cea rea!

  2. ESTE STRIGATOR LA CER ……..CUM SA EXISTE ASEMENEA OAMENI CARE DECID VIATA UNOR COPII NEVINOVATI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here