Obiectivul industriei morții: definirea avortului ca „drept” de către ONU

2497

Activiștii avorționiști, sub conducerea IPAS (o asociație internațională de lobby, cu sediul în SUA), au emis Declarația de la Airlie pentru Avort Legal și Sigur, în care solicită „accesul universal la avort legal și sigur”.  Activiștii urmăresc să înlăture „obstacolele care le împiedică pe femei și fete să aibă acces la servicii de avort legale și sigure” și să facă din avort un serviciu universal, accesibil și legal.

Declarația a fost semnată de mai multe organizații avorționiste, cum sunt Marie Stopes, IPPF și Global Fund for Women.

Declarația țintește întrunirea ONU din 7-11 aprilie, a Comisiei pentru Populație și Dezvoltare, care va evalua progresele programului de acțiune stabilit de Conferința de la Cairo din 1994. Și la această întrunire, statele vor dezbate dacă suveranitatea în ceea ce privește politica avortului și identitatea culturală și religioasă trebuie recunoscută în documentele Conferinței, ca și până acum. În multe state ale ONU există o mișcare civică care luptă pentru protejarea vieții copilului nenăscut, ceea ce îi face pe industriașii morții să se teamă că nu vor mai obține aceleași fonduri publice pentru „serviciile de avort” prestate. Programul global de dezvoltare post 2015 va stabili obiectivele ONU și bugetul alocat pentru ele.

În nici un document internațional nu există noțiunea de „drept la avort”, iar în Convenția ONU pentru Drepturile Copilului scrie: „copilul, din cauza imaturității sale fizice și psihice, necesită o îngrijire și protecție specială, atât înainte cât și după naștere”.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Pai si care ar fi avortul acela care ar putea fi „sigur” (pentru mama, banuiesc, caci copilul…)
    La cate complicatii potentiale exista pentru femeie, astia chiar au impresia ca le vor rezolva pe toate daca fac interventia legal si cu un zambet politicos pe buze la receptia clinicii?
    Este, desigur, o intrebare retorica – Money makes the world go round…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here