Un român caută oaza generozității în pustiul Saharei: Aris Necula

1422

saharaAproape 250 km parcurși pe jos, sub soarele nimicitor al Saharei. Cine se încumetă la o astfel de încercare?

Răspuns: peste 1.000 de „nebuni frumoși ai marilor orașe”. Aceștia iau startul, pe 4 aprilie, în Maratonul Nisipurilor, ediția a 29-a. Printre ei, românul Aristide Necula, care aleargă de 2 ani în echipamentul cu „inimile gemene” al PRO VITA București. Scopul efortului său? Strângerea de fonduri pentru construcția unei ferme sociale, care va deservi Așezământul social pro-vita „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Slobozia, județul Giurgiu, în beneficiul a 40 de persoane defavorizate.

Despre Maratonul Nisipurilor (www.marathondessables.com)

Această cursă anuală prin Sahara marocană se înscrie în categoria „ultra-maratoanelor” și este considerată cea mai dură din lume. Cu toate acestea, atrage an de an alergători și mărșăluitori de pe 5 continente. Cel mai tânăr participant de până acum avea 16 ani, iar cel mai vârtnic, 79!

Cu alimentele, apa și toate cele necesare supraviețuirii în propriul rucsac, competitorii vor parcurge 6 etape – din care una de aproape 80 de km – în 7 zile.

Dar Maratonul Nisipurilor nu este doar un eveniment sportiv: este o aventură unică, desfășurată într-un peisaj maiestuos însă aspru și nemilos. O provocare pentru rezistența fizică și psihologică a bărbaților și femeilor care iau startul la eveniment.

Ei însă nu sunt singuri: tenacitatea și curajul lor sunt întărite de cauzele umanitare pe care foarte mulți le reprezintă. Lupta contra unei boli necruțătoare, o operație salvatoare de viață, sprijin pentru veteranii de război sau conștientizarea unor drame neștiute care se petrec la un pas de noi – câteva sute de nobile cauze sunt preluate de competitori pe umerii lor, într-un exercițiu molipsitor de generozitate. De altfel, după finișul propriu-zis, ultima zi este dedicată chiar unei „curse a solidarității”.

Vă invităm să fiți alături de acești temerari, și mai ales de Aris, construind împreună cu noi ferma socială de la Slobozia. Prezentarea proiectului, însoțită de modalități de donație și sponsorizare, se găsește aici: www.provitabucuresti.ro/ferma.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]
Împreună cu părintele Valentin Ștefan, fondatorul așezământului de la Slobozia
Împreună cu părintele Valentin Ștefan, fondatorul așezământului de la Slobozia

Cine este Aristide Necula (www.arisnecula.wordpress.com )

Are 47 de ani, 3 copii și este de meserie inginer mecanic naval. Alergător amator de maraton și semimaraton, poartă din 2012 titlul de Ambasador sportiv al organizației caritabile PRO VITA – filiala din București. Echipamentul său este inscripționat cu „inimile îngemănate” ale mamei și copilului, simbol care reprezintă misiunea generoasă a PRO VITA: necesitatea de a proteja mama și copilul aflați în dificultate, de a proteja și promova viața în general, ca cel mai de preț dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului.

Fiți la curent cu aventura prin intermediul FaceBook

Paginile de Facebook ale lui Aris Necula și PRO VITA București vă vor ține la curent cu noutăți de la fața locului, primite prin telefon și internet, în zilele competiției.

Sponsorii noștri

Nu am fi putut porni în această aventură fără ajutorul BUFF (echipament sportiv pentru competiții) și PETRAS BIO (produse alimentare bio, germinate și crude).

„Maratonul Nisipurilor” în imaginiAjută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here