Belgia: Filiaţie automată pentru cuplurile de lesbiene

1382

Cu o lună înainte de alegerile legislative, camera inferioară a Parlamentului din Belgia a adoptat legea recunoaşterii filiaţiei pentru cuplurile formate din femei care au dobândit un copil prin ajutorul reproducerii asistate medical (RUAM). Legea fusese adoptată aproape în unanimitate de Senat la începutul lunii, la propunerea socialiştilor.

Astfel, pentru un copil „născut” de un cuplu de femei „căsătorite”, se va elibera un certificat de naştere în care vor figura două mame. Tovarăşa de viaţă a femeii „căsătorite” dobândeşte astfel calitatea de „co-părinte”, prin legea filiaţiei automate.

Partidul Socialist din Belgia a deplâns faptul că legea nu a fost îndreptată şi spre cuplurile formate din bărbaţi, dar a declarat că va lupta pentru remedirerea acestei situații în următoarea legislatură. (după yagg.com)


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

  1. Si cand or sa intrebe copiii ca ei de ce nu au tata, ce va fi? Din cate inteleg, in general nicio explicatie nu le poate alina aceasta lipsa, 2 mame nu fac cat o mama si un tata.
    Sau cand o sa se ia de par una pe cealalta, ca mama naturala va fi geloasa pe „mama 2”, in stilul cucoanelor bogate cu bone?
    Relatiile astea, odata aparut copilul si redefinirea raporturilor dintre membrii unei astfel de „familii”, au chiar mai putine sanse sa reziste in timp decat relatiile gay fara copii, bazate strict pe hedomism.
    Iar cand nu le va mai conveni responsabilitatea, va trebui suplimentat sistemul social pe banii nostri, iar si mai important, acest sistem nu va raspunde niciodata nevoilor emotionale ale copilului, oricum frustrate major de la bun inceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here