În Italia s-a înregistrat prima moarte legată de pilula abortivă RU-486

2345

[box] Notă: din câte cunoaștem, nu este primul deces de acest fel cauzat de RU-486 în Italia. Au mai existat alte cel puțin 2 cazuri (vezi aici) în 2009 pe când comercializarea medicamentului era interzisă în Italia, iar dozele fuseseră aduse din… România. Decesele tragice nu au împiedicat adoptarea legislației necesare comercializării, solicitată, evident, de către cei „preocupați de sănătatea femeii” (lobby-ul pentru avort).[/box]

RU486Poliţia investighează un spital din Torino, Italia, deoarece o femeie în vârstă de 37 de ani a murit după ce a urmat protocolul de administrare a substanţei abortive RU-486 (Mifepristone). Este primul deces din Italia legat de utilizarea respectivei substanţe, alte câteva zeci înregistrându-se până acum la nivel global.

Femeia, care avea un alt copil acasă şi nu suferea de nicio afecţiune, a decedat în urma unei „crize respiratorii”, după ce i s-a administrat a doua substanţă din respectivul protocol de avort chimic. Prima, mifepristone, ucide fătul, iar a doua, misoprostol, produce contracţii uterine pentru a ajuta la expulzarea lui.

În Italia, aprobarea acestui tip de protocol medical s-a făcut în 2009 numai după îndelungi dezbateri şi la limită, prin votul masiv al stângii politice. Eugenia Roccella, deputat şi fost ministru al sănătăţii, a declarat că „pilula abortivă a fost introdusă prin procedura UE de «recunoaştere reciprocă»”, ce impune omogenizarea legilor naţionale cu cele comunitare.

La momentul introducerii RU-486 în Italia, Eugenia Rocella era subsecretar în Ministerul Sănătăţii. Ea explica acum că tot ce s-a mai putut face a fost să se adopte reguli care cer administrarea substanţei de către personalul medical al spitalelor, la cererea unei paciente, interzicându-se vânzarea în farmacii. Decizia a fost atunci criticată drept „exagerată şi nepotrivită, deşi în alte ţări femei muriseră”, explică actualul deputat, care avansează cifra de 40 de decese la nivel global legate de substanţa în cauză. „Literatura ştiinţifică arată că mortalitatea în urma avortului chimic este de 10 ori mai mare decât în cazul avortului chirurgical”, mai spune deputata italiană.

Respectivul incident i-a determinat pe câţiva legislatori să ceară reluarea dezbaterii din jurul aprobării substanţei abortive RU-486. Alessandro Pagano, deputat din Noua Mişcare de Centru-Dreapta, a declarat că recentul deces „ridică întrebări dramatice legate de o metodă de avort care în anumite cazuri este tratată … prea superficial şi cu prea multă încredere”.

LifeSiteNews.com – în românește de ȘtiripentruViață


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


3 COMENTARII

  1. Fratilor, inteleg oarecare ignoranta din partea italienilor in privint acelor DOUA FEMEI ROMANCE care deja au fost ucise de RU 486 in Taranto, in 2009, tot prin complicatii cardiace. Dar sa le ignorati si dumneavoastra, cand pentru mult timp drama acestor femei a fost cea mai citita stire de pe Cultura Vietii…? Aproximativ 50 000 de views!

  2. OK: scuze, am vazut nota! Si mai sunt cazuri ascunse prin Romania, cel putin de cazuri de reactii adverse severe. As fii foart erecunoascatoare daca ar fi adus ela cunostiinta celor care sapara viata, si a pruncilor, si a mamelor lor.

  3. Doamne fereste!!! Cu cat mai multe pastile avortive cu atat mai multe moarte. SA SPERAM CA ACESTE CAZURI O SA SE MEDIATIZEZE, SI MAI ALES PASTILELE (TOATE AVORTIVELE) SUNT UN PAS MARE SPRE GROAPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here