Soarta copiilor care supravieţuiesc avorturilor în ultimul trimestru de sarcină, obiectul unei anchete la ONU

1497

Centrul European pentru Lege şi Justiţie (ECLJ, European Centre for Law and Justice) a solicitat Raportorului Special pentru cazuri de Tortură al ONU să investigheze „de urgenţă” ce se întâmplă cu copiii ce supravieţuiesc avorturilor efectuate în ultimul trimestru de sarcină, în special în Canada și Marea Britanie.

Între 2000 şi 2011, 622 de copii ce au supravieţuit avortului de ultim trimestru au fost lăsaţi să moară în Canada. În Anglia s-au înregistrat 66 de asemenea cazuri doar în 2005.

Unele metode folosite în avortul de ultim trimestru (dilataţia şi evacuarea) presupun dezmembrarea fătului, pentru a fi scos din uter pe bucăţele. La final, bucățile sunt asamblate ca un puzzle, medicul verificând astfel ca în uterul femeii să nu mai rămână nimic. Dacă nu s-a folosit o injecție pentru uciderea fătului înainte de intervenție, sau injecția nu a produs moartea fătului, atunci acesta este încă viu atunci când este scos din uter. Această metodă este inumană și constituie tortură, apreciază  Gregor Puppinck, directorul ECLJ.

Centrul i-a comunicat Raportorului pentru Tortură cazurile pe care le cunoaşte. Raportorul poate examina cazuri de tortură indiferent de ţara în care s-au comis, pe care le va prezenta apoi Comisiei ONU pentru Drepturile Omului.

Studiile arată că fătul are simţ tactil de la 8 săptămâni şi structuri fizice ce percep durerea de la 20 săptămâni.

Începând cu vârsta de 16 săptămâni, un făt născut prematur poate supravieţui pentru o perioadă şi este considerat viabil de la 22 săptămâni. În Canada nu există limită legală pentru avortul la cerere, iar în Marea Britanie acesta poate fi efectuat până la 24 săptămâni.

Avorturile de ultim trimestru sunt dificil de efectuat, de aceea ele se pot transforma într-o naştere prematură. În acest caz copilul este ucis sau lăsat să moară.

În SUA, cazul dr. Gosnell, care ucidea astfel de copii prematuri prin secţionarea şirei spinării, a zguduit opinia publică şi a adus în mass media relatări despre aceste realităţi.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Tot în SUA, un caz celebru de copil care a supraviețuit unui avort târziu prin injecție salină este cel al Giannei Jessen (vezi video). Gianna a fost lăsată să moară, dar a supraviețuit, însă cu sechele neurologice. Astăzi ea este o apreciată activistă prolife.


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here