Ești creștin? HAI LA VOT!

1849

ARI_LOGO_ROM-Vector-newSe apropie alegerile europarlamentare din 25 mai. Cum votăm? Ca de obicei, așa cum majoritatea dintre noi am procedat de 24 de ani încoace, influențați de promisiuni sau de norul de fum aruncat în așa-zisele „dezbateri” din media?

Dar, de fapt, DE CE ne-am deranja să votăm? Nu e o pierdere de vreme inutilă?

Ei bine, nu. Nu este o pierdere de timp – ba mai mult, votul este o datorie creștină. Să ne explicăm.

În ultimul an, numeroși membri și unele grupuri ale Parlamentului European au arătat o vădită ostilitate față de creștini și de valorile lor definitorii: familie, viața umană (mai ales cea nenăscută sau în stadiul final), drepturile părinților, proprietatea privată – într-un cuvânt, față de unele drepturi umane fundamentale. Dezbateri majore au avut loc pe marginea rezoluțiilor Estrela, Lunacek si Zuber (dar și a altora), prin care s-a încercat promovarea avortului, obligativitatea „educației sexuale”, forțarea „căsătoriei” homosexuale asupra tuturor statelor UE, diminuarea importanței părinților în viața copiilor și impunerea în societate a viziunii radicale adusă de așa-numita „teorie a genurilor”.

Există și alte probleme: Comisia Europeană alocă mereu bani publici pentru avorturi în țări sărace sub pretextul „ajutorului pentru dezvoltare”. Inițiativa cetățenească „Unul dintre noi” a fost primită cu o adversitate majoră; președintele grupului Socialist din Parlamentul European i-a numit pe cei 1,8 milioane de europeni care au semnat cea mai de succes Inițiativă cetățenească acum „extremiști religioși” – doar pentru că aceștia sunt de părere că viața începe la momentul concepției și că banii din taxele lor nu trebuie folosiți pentru distrugerea unor vieți prin avort…

Dar eu NU am știut!

Da, pentru majoritatea aceste lucruri au trecut neobservate și necunoscute. Românii (poate mai mult decât alți europeni) devin tot mai apatici față de spectacolul politic, care, e drept, seamănă izbitor cu un circ ambulant, populat de personaje grotești.

Și totuși, evenimentele de mai sus s-au petrecut. Și odată cu ele, bătălii de proporții aproape epice au avut loc în sălile din Bruxelles sau Strasbourg ca și pe rețelele sociale. Printr-o mobilizare masivă și fără precedent, cetățenii Europei au determinat respingerea a cel puțin 3 din aceste documente periculoase, care ar fi urmat să fie transformate în reglementări radicale.

Vă recomandăm
[adrotate group="2"]

Devine însă evident că simpla defensivă nu mai este îndeajuns: trebuie să facem tot posibilul ca în noua legislatură să avem un grup de membri ai Parlamentului European care să lucreze activ împreună cu societatea civilă pentru a promova activ rezoluții și politici publice pro-familie și pro-viață.

Până la urmă, este vorba despre soarta civilizației noastre. Raționamentul este simplu: fără respectul pentru viață nu poate exista o familie puternică. Fără familii solide, nu există libertate autentică, iar fără libertate, proprietatea privată este în pericol; fără proprietate, economia nu poate putea funcționa – și așa mai departe.

Ce pot EU face?

Banner-alegeri-2014-1

Primul și cel mai importat lucru este să trimitem la Bruxelles reprezentanți care să acționeze sub imperativul respectării mandatului nostru. Adică, SĂ MERGEM LA VOT pentru a alege omul potrivit. O democrație sănătoasă înseamnă participarea cetățenilor la procesul decizional, atât prin vot cât și prin dialogul permanent cu candidații la funcțiile de demnitate publică. Creștinii sunt și ei cetățeni, adică trăiesc într-o cetate (cum spunea Aristotel) și participă la viața acesteia. Nu sunt izolați undeva în pustie, iar legile făcute la Bruxelles li se aplică și lor.

Un candidat creștin promovează moralitatea, viața și demnitatea umană începând de la concepție (nu avortul), familia autentică (nu surogatele „moderne”), libertatea religioasă și a educației și în general climatul necesar bunei existențe a societății. Creștinul nu votează cu buzunarul, adică pe cei care îi promit un venit mai mare, pentru că el nu trăiește numai cu pâine, ci are nevoie și de un mediu social și politic curat, pentru el și copiii săi.

Mai exact, cu CINE aș putea să votez?

Sub sloganul „În 2014, EU votez pentru Familie!”, Coaliția pentru Familie și Constituție (www.coalitiapentrufamilie.ro), o alianță informală de organizații non-guvernamentale care are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale (PRO VITA București e pe-acolo și ea), a remis tuturor partidelor și candidaților independenți la alegerile pentru Parlamentul European un „chestionar al valorilor”. Chestionarul cuprinde 6 enunțuri de Principii a căror aplicare se află în sfera de competențe a Uniunii Europene și care constituie adesea subiect de dezbatere în instituțiile europene.

Fiecare candidat este chemat să adere la aceste Principii – sau dimpotrivă, să le dezaprobe.

Nu am inventat noi rețeta: astfel de inițiative se petrec în mai multe țări ale UE.

Întrucât Coaliția este un organism heterogen și divers, la finalul procesului de colectare de răspunsuri (24 mai) NU vor fi făcute recomandări de vot, ci doar simpla prezentare a răspunsurilor, pentru ca să vă puteți face o idee despre cum gândesc politicienii candidați și să decideți. Răspunsurile le găsești aici: http://www.coalitiapentrufamilie.ro/alegeri-europarlamentare-2014/

Desigur, nimic nu poate împiedica politicienii să răspundă într-un fel și apoi, odată aleși, aleși să voteze în favoarea unui text care este covârșitor respins de electoratele lor. Dar există un preț care va fi plătit de fiecare, în fața judecătorului suprem al acestei lumi – Istoria – și a Judecătorului Suprem al tuturor veacurilor. Nimeni nu se va putea sustrage!

În ce ne privește pe noi (PRO VITA București), pentru că dorim să fim mai direcți dar și având în vedere limitările impuse de Statutul nostru și de lege, conform cărora nu putem gira nici un partid politic, am decis să vă recomandăm – și o facem din toată inima! – doi CANDIDAȚI INDEPENDENȚI cu platforme pro-familie. Îi cunoaștem bine și contăm pe onestitatea lor și pe devotamentul lor dovedit față de valorile creștine: domnii Iulian CAPSALI (poziția 20 pe buletinele de vot – www.iuliancapsali.ro) și Peter COSTEA (poz. 21 – www.costea-parlamentuleuropean.ro). Detalii puteți găsi în materialul de promovare de aici

Deci, HAI LA VOT!

Nădăjduim ca sugestiile noastre să aibă ecou și vă recomandăm să difuzați extensiv aceste informații. Este VITALĂ trezirea conștiințelor adormite. Faptul că atunci când oamenii au fost informați și au înțeles miza, ei s-au mobilizat, iar reacția lor a fost covârșitor negativă la adresa mutanților ideologici botezați „progres”, este un semn încurajator că adevărata înțelegere a drepturilor omului va prevala, în cele din urmă. Deocamdată, este necesară menținerea la un nivel ridicat a presiunii publice asupra politicienilor.

Democrația are nevoie de voturile creștinilor! Haideți la vot. NOI VOTĂM!


Ajută la promovarea fundamentelor morale ale societății.


2 COMENTARII

  1. Eu nu sunt constrans de Statut sau lege, asa ca va recomand singurul partid pro-vita din Romania: Partidul Noua Republica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here